Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kontaktovala bych lékařskou komur a zeptala se, jak mám postupovat
A ty to zaplatit nechceš? Tento úkon je bez žádanky od kožního hrazený pacientem. Blbý je prostě to, že ti to nikdo neřekl. Kdybys věděla, že to budeš platit, tak ho odstranit nenecháš? Já bych to zaplatila, ale důrazně jim řekla, že udělali chybu a ať si na to dávají pozor.
@Janli Ano, nechci to zaplatit, kdybych to věděla, že dcera bude něco platit, tak bych jí objednala jinde, nebo dořešila žádanku.
@Anonymní píše: Více
Ale tohle se plati vsude. Na zadanku na pojišťovnu by to muselo byt podezrele na melanom.
@Tarena Nevím, že se to platí všude, Jde o to, že nás neinformoval a ani to nikde nemá uvedené.
Podívej se do svého výpisu výkonů u své zdravotní pojišťovny, kolik si lékař za tento výkon účtoval. A neplatí se to všude. Já sla na chirurgii, tam to lékař prohlédl a sestra mi dala termín. Přišla jsem, odřízl to a pak kontrola a pa pá. Už je to ale pár let. Asi lékaři zchudli mezitím. Má na lékař někde cenník výkonu?
Tak to si sakra měl říct. Pro něj to nejsou peníze. To má tak na sváču. Kdyby to jinak nešlo, tak zkus splátky. Po 50 korunách by to šlo.
To je dost. To bylo normalne skalpelem a siti? Urcite te meli informovat predem o cene.
Vzhledem k tomu, že to bylo bez žádanky, je to na vlastní žádost klienta. Takže to asi bere jako kosmetický zákrok, a to se platí. Dva tisíce snad nejsou taková tragédie, ne?
Pro srovnání - když tě pošle lékař na zmenšení prsou z důvodu problému s páteří, je to na pokladnu a neplatila. Když půjdeš sama, bez zdravotních důvodu, platíš. Normální, ne?
Já chápu to rozhořčení, taky by mě to nakrklo!
Nejde totiž až tak o ty 2 tis., ale o princip. ![]()
Kdyby bylo řečeno jasně předem, že buď žádanka nebo úhrada hotově, tak se paní podle toho zařídí.
Taky bych si radši vyběhala žádanku a ty 2 tisíce radši dala dceři do kasičky než je narvat pro nic za nic doktorovi do chřtánu!
Te´d jde o to, co s tím, když už se stalo. Lékař, obávám se, bude trvat na Kč nebo dodat žádanku. Od pojišťovny bez žádanky žádnou úhradu očekávat nelze, oni výdaj musí nějak zdokladovat, k čemuž slouží právě žádanka.
Lék. komora, no nevím, nebude nejspíš štˇourat de facto do vlastního hnízda. Poradí, ale nějakou vlastní angažovanost bych nečekala. ![]()
Nejspíš z toho kouká drahé poučení pro příště…ale chápu, je to k nasr… ![]()
Zdravím, možná se s tím již někdo setkal a uměl by mě pomoci. Dcera byla u chirurga, který má soukromou praxi, ale má smlouvu s pojišťovnou na odstranění znaménka, které jí vadí při sportu. Předem jsme to řešili s kožní lékařkou, která nám sdělila, že doporučení na vytažení znaménka nepotřebuje. Dceru jsem tedy objednala na chirurgii, kde jsem tuto skutečnost řekla i sestře a ta dceru bez problémů objednala. Lékař dceři vytáhl znaménko, a nyní kámen úrazu, po zákroku po ní sestra požadovala zaplatit úhradu za vytažení znaménka. Dcera a ani já jsme předem o tom, že bude něco platit nebyli informovány. A ani jsem takovou hotovost neměla u sebe. Informace o platbách nemá lékař vyvěšené v čekárně ani na svých stránkách. Dnes jde dcera na převaz. Jak by jste se bránili, nyní to bude slovo proti slovu,
Ještě doplňuji celou záležitost jsem řešila s pojišťovnou, kde mě řekli, že to mám řešit s českou lékařkou komorou, ale jak postupovat u lékaře mě již neinformovali.
Omlouvám se za anonym, ale nevím jestli zde lékař nebo setra je. Pokud bude vadit tak smažte. Děkuji za pomoc