Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já přidám recept na virózy, chřipky a nachlazení: Mraky česneku v syrové podobě (může se zamíchat do tvarohu, lučiny, na topinku+přikusovat, atp.) a vypít denně šťávu ze dvou citronů, ne v čaji, samotnou. Do tří dnů je pokoj, česnek působí i preventivně, takže dát si občas topinky k víkendové snídani vůbec neškodí. Jenom ten odér je trošku problém, ale fakt to funguje.
Ahoj, pisnu obmenu cibulovyho sirupu. S medem pro deti opatrne, je to prece jen alergen. Ale da se nahradit cukrem, zasypat tim cibuli a nechat, az pusti stavu. Pro deti od 1 roku myslim v pohode, trochu toho cukru uz taky zvladnou.
Ahojka,
na kašel - u mě tedy hlavně na ten noční „tuberák“ - je super teplé mléko s medem. Fakt jsem v noci spala a nezakašlala - nebo jsem nekašlala tak, aby mě to budilo. ![]()
Pak se ještě dělá - francovka + olej + citr. šťáva + med - vše po jednom dílu. Smíchat a pít. Je to děsnej utrejch, ale na kašel super.
A.
Mně do toho teplého mléka s medem dávala prababička ještě trošičku másla ![]()
Jinak mám radu - vyzkoušenou, funguje 100% - na zánět středního ucha. Oloupat stroužek česneku, vložit ho do ucha (pro úplná prťata radši zabalit do gázy) - podotýkám, že ne ho rvát do zvukovodu, ale jenom ho vložit do boltce, zakrýt čtvercem (kapesníkem) a převázat, aby nevypadl… Dá se prý použít i nakrájená cibule zabalená do gázy, to jsem nezkoušela, česnek nám zabral bezvadně a ucho neprasklo.
A ještě jeden tip, tentokrát na ženské problémy ![]()
Na zánět mi výborně pomohl Fermalac (což jsou lactobacilové) a kontryhelový čaj.
Ahoj,
pridávam recepty proti hnačke (průjmu) z nášho denníčku:
1/4 kg mrkvy rozvarte v pol litri vody (mrkva by nemala byť veľmi mladá, pretože vtedy obsahuje vysoké percento vody a má menší protihnačkový účinok). Rozvarenú mrkvu rozmixujte spolu s vodou, v ktorej sa varila, dolejte do objemu 1/2 litra a preceďte. Slaďte výlučne glukopurom (hroznovým cukrom) - je síce menej sladký ako repný cukor, ale i tak slaďte len vo zvyčajnom množstve (2 kávové lyžičky na pol litra tekutiny).
V ochladenej prevarenej vode alebo v slabšom čiernom čaji (nie ovocnom) rozmixujte banán (asi 250 g banánu na 500 ml vody). Optimálne je použiť zrelé banány, t. j. také, ktoré majú mäkkú, sýtožltú šupku s hnedými bodkami. Sýtožltá farba šupky je spoľahlivou známkou toho, že zložité škroby, ktoré sú základom nezrelého banánu, sa premenili na jednoduché cukry, ktoré sa "nepotrebujú” v tenkom čreve rozkladať, ale len vstrebávať.
Jednu vrchovatú polievkovú lyžicu bielej (lúpanej) ryže rozvarte v jednom litri vody. Poriadne rozmixujte, preceďte a dolejte do objemu jedného litra. Slaďte veľmi mierne, a to hroznovým cukrom (jedna mokka lyžička hroznového cukru na 120 ml tekutiny).
Gabika
Dianko, česnek je geniální bylina. Já jsem si léčila candidozu i ve velmi pokročilém těhotenství vkládáním česneku do pochvy - zabalenou do gázy se špagátkem - podotýkám. Výsledky byly stoprocentní. Přestalo to svědit a za 3 dny byl pokoj.
Mickie
Tak na tu CANDIDOZU jsem se zrovna chtěla ptát a o česneku jsem už slyšela…vypadá to totiž, že moje tělo odmítá jakoukoli chemii…tak to asi zkusim…i když - trochu se bojim, že to bude pálit a že to blbě zabalim a pak nevyndám ![]()
Nemáte někdo ještě jinej přírodní recept? ![]()
Díky předem Bee
Bee
tonoucí se stébla chytá
![]()
abych nevypadala tak zle písnu i sms ![]()
Bee, na kandidózu hodně zabírá změna jídelníčku - vyhodit všechen cukr a co nejvíc bílé mouky. Jestli hodně mlsáš, tak se můžeš léčit čím chceš a bude se to pořád vracet. Jinak česnek můžeš i vnitřně, kvasinky hnízdí i ve střevech a česnečka jim na rozdíl od cukru vůbec nechutná ![]()
Ahoj všechny,
pokusím se oživit tuto diskusi nějakými recepty, které se vylíhly u nás na diskusi (přírodní kosmetika) a doufám, že se to tu pěkně rozjede
, téma je široké - bylinky, koření, aromaterapie - léčení čehokoliv i to, aby tělo správně fungovalo
.
NA ZÁCPU
Já jsem měla koupený od fy Dr.Popov, co vyrábí i různé přírodní masti, čaje apod. Z letáku:
Taky se přidám s troškou do mlýna, když na Vás něco leze, najděte si na levé dlani reflexní bodík, je to mezi záprstními kostmi, co vedou od malíčku a prsteníčku (ty nejlíp najdete na hřbetu ruku a pak mačkejte na dlani proti tomu místu), zhruba na hranici polštářku dlaně. Poznáte ho podle toho, že zmáčknutý fakt ku… bolí. Vesele mačkejte, slzy si utřete pak.
několikrát denně. To samé jde najít na noze,mělo by to být účinnější, jen na té ruce to jde i v práci…
Vyplaví se bílé kvasinky a ty začínající chorobu požerou.
ad reflexní bodíky všudemožně
protože na studování a hledání bodíků nemám moc čas, ač mne to moc láká a mám zakoupenou i knihu, tak to řeším tak, že:
… tento týden prodává tuhle podložku za úžasnou cenu 199,– Kč http://www.tchibo.cz/…/default.asp , doporučuji, ale zboží v Tchibo je fakt vždy jen týden, neb pak se obměňuje za nové… (jinak se to dá koupit ve zdravotnických potřebách, tam to stojí cca 280,–Kč, mysím že cena se liší, if je to dřevěné nebo plastové…), ta tchibo-podložka se mi líbí víc i proto, že má ty válečky „ostnatější“
Teda Bluesky , ráno jsem od toho krámku byla dvacet metrů, že já o tom nevěděla dřív
. Já jsem se tu reflexku podle knížky snažila naučit, několikrát jsem byla i u Patakyů, ale co mi v těhu narostlo bříško, pěkně jsem to flákala, měla bych se nad sebou zamyslet. ![]()
Ahoj,
rozhodla som sa založit´ diskusiu o prírodnom liečení, babičkovských receptoch, slovom o „neliekovej forme liečenia“. Chcela by som, aby sme si tu navzájom písali osvedčené recepty na liečenie kašla, bolavého hrdla, hnačiek, ženských problémov či čohokolvek iného. Slovom recepty, po ktorých človek siahne predtým, než to vzdá a zájde za lekárom. Viem, že sa ich spústa objavuje v komentároch, ale napadlo mi, že bude lepšie mat´ ich na jednom mieste, čo vy na to?
Ako prvý píšem recept na bolest´ hrdla /> pokrájame na drobno cibulu a zmiešame s medom. Necháme pár hodín stát´, kým to pustí št´avu, ktorú po lyžičkách pijeme. Vhodné pre dospelých, det´om do dvoch rokov by som to asi nedávala.
Tak píšte, budem sa tešit´
Gabika