Léky pro miminko
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Léky pro miminko
Ahoj maminky, prosím, dokupuji věci do lékárničky pro miminko. Mám
babycalm, panadol, teploměr, bepanthen to je jasný 😁ale spíš k těm
lékům, chtěla jsem koupit probiotika a když jsem se bavila s mamkou prý
není tak nutný? Já myslela že to bude jako vitamín, že se má dávat
každý den. Ale dává se jen když má miminko střevní potíže? Jaké
vitamíny dáváte každý den určitě Déčko že? 😊 Ty probiotika tedy
ještě počkají.
Ještě mě zajímá jaké léky jste měli hned a využili 😊 promiňte
vůbec v tomhle nemám zkušenosti a mamka říká že stačí vše nakoupit za
pochodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
@Terezasneibe pokud budes kojit, tak ma probiotika od tebe, novorozenci bych jiny nedavala. Pokud UM, nevim presne (ja jen kojila), ale nektere UM je maji urcite (zda vsechny fakt nevim). Pokud ma mimco treba prdiky, ekzemky,…je doporuceno davat jeste dalsi probiotika navic. Dceri jsem davala od 5,5. mesice cca, vylezla ji kvasinka a z toho ekzem. Pomohlo to.
Jinak D by ti mel ve forme Vigantolu predepsat pediatr, nekterym detem pry nesedi, da se koupit D treba od Terezie. Vit. K bud dostane v porodnici nebo se taky nejaky cas kape, taky predepise pediatr pripadne. Ja davala jen to K a D od pediatra a kojila jsem, vic jsem dceri nedavala. Na vitaminy jsem najizdela spis az s koncem kojeni a snazim se spis prirodnejsi verze.
Jinak jsme meli Sterimar do nosu (dobry je se zinkem), Ocuflash do oci (detem se casto objevuji vetsi ospalky a tohle je prirodni), cipky (kdyby neco akutniho).
Příspěvek upraven 09.03.21 v 14:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Kukacka123 píše:
@Terezasneibe pokud budes kojit, tak ma probiotika od tebe, novorozenci bych jiny nedavala. Pokud UM, nevim presne (ja jen kojila), ale nektere UM je maji urcite (zda vsechny fakt nevim). Pokud ma mimco treba prdiky, ekzemky,…je doporuceno davat jeste dalsi probiotika navic. Dceri jsem davala od 5,5. mesice cca, vylezla ji kvasinka a z toho ekzem. Pomohlo to.Jinak D by ti mel ve forme Vigantolu predepsat pediatr, nekterym detem pry nesedi, da se koupit D treba od Terezie. Vit. K bud dostane v porodnici nebo se taky nejaky cas kape, taky predepise pediatr pripadne. Ja davala jen to K a D od pediatra a kojila jsem, vic jsem dceri nedavala. Na vitaminy jsem najizdela spis az s koncem kojeni a snazim se spis prirodnejsi verze.
Jinak jsme meli Sterimar do nosu (dobry je se zinkem), Ocuflash do oci (detem se casto objevuji vetsi ospalky a tohle je prirodni), cipky (kdyby neco akutniho).
Příspěvek upraven 09.03.21 v 14:14
Noo chtěla bych ten vitamín D od Terezie, ale nemusím čekat až mi předepíše dr. ne, 😁 můžu koupit a mít už doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Terezasneibe píše:
@Kukacka123Noo chtěla bych ten vitamín D od Terezie, ale nemusím čekat až mi předepíše dr. ne, 😁 můžu koupit a mít už doma
Asi muzes no, to je na tobe, co diteti das
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Máš panadol, přikup k tomu ještě nurofen - když jsou vysoké horečky,
tyto dva léky se mohou střídat a zkrátí se ti interval srážení horečky,
což je fajn.
Lepší je mít čípky. Třeba můj kojenec nebyl schopen sirup pozřít.
Ocuflash do očiček, kdyby cokoliv.
Octenisept na pupíček.
Infadolan na promazávání kůže.
Víc asi netřeba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Lékárnička pro miminko? Já kromě bepanthenu a teploměru nevyužila teda nic z toho a synovi jsou už 2. Kupovat něco do zásoby nemá moc cenu, projde to. Odsávačku do nosa a mořskou vodu jsem kupovala až přišla rýma. Vit. D a K jsem dostala od pediatry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Probiotika nejsou nutné, ale nic jimi nezkazíš, takže můžeš dávat i preventivně. Záleží na tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kup si určitě čípky, panadol bys do miminka horko těžko stejně
dostala. Čípek je určitě lepší. A měla jsem vždy čípky panadol
i nurofen. Použili jsme v desátem měsíce, ale člověk nikdy neví. Na
rýmu mořskou vodu i nasivin jsem měla, a odsávačku na vysavač. Měla jsem
doma i espumisan, nepoužili jsme. A na ty očička ocuflash si kup. A na
dupu jsem měla pro jistotu imazol, a ten se hodil dcera trpěla na škaredé
opruzeniny.
Já mám doma pořád vybavenou lékarničku i do zásoby… nurofen, dettol,
na průjem, na kašel, spreje do nosu, náplasti, obvazy,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
My dáváme porad probiotika, a myslim ze synovi tím neskodim, spis mi prijde ze neni tak náchylný na nemoci..jinak urcite vitamin D, mame na prdiky espumisan, ale to davam kdyz ho boli bříško, na teplotu mam paralen, nurofen sirup, i cipky, na rýmu - fenistil, a mořskou vodu.. jeste od roku mu davam rybí olej. Jinak leky nekupuji, kdyz to neni treba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Měla jsem panadol a nurofen, „kdyby přišla šílená teplota v pátek v deset večer“. Ale ve výsledku jsem je teď prošlé nesla po dvou letech zpět do lékárny (a koupila nové, je to celkem základ mít to doma, byť teplotu většinou nesrážím). Sterimar ve spreji. Teploměr. A… toť asi všecko. Déčko předepsala pediatrička (obě děti snášely vigantol bez nejmenšího problému a navíc to kapu i zbytku rodiny). Všecko ostatní jsem řešila, až když to bylo opravdu potřeba, teď mě nenapadá problém natolik akutní, abych ho lékově musela řešit okamžitě, a zároveň natolik málo akutní, abych s ním nešla k doktorovi. Spoustu věcí máme i v základní dospělácké lékárně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Terezasneibe
přidala bych Nurofen, Omnisan baby do očí, mořská voda do nosu, odsavacka
na vysavač, Viburcol (homeopaticke čípky na spoustu věcí), rektalni rourku
i ty probiotika. Co se týká mít /nemít do zásoby záleží kde bydlíte
jestli vesnice či město kde si můžeš skaknout do lékárny ale dcerka když
ji něco chytlo tak zásadně v noci takže sem byla ráda že mám vše doma
po ruce
- načítám...