Let s malým dítětem s přestupem nebo přímý?

35944
9.6.14 23:35

Let s malym ditetem s prestupem nebo primy?

Ahoj,
potrebuju radu od tech, co maji zkusenost s letanim s detmi. Potrebuju letet s malou 11 mesicu. Mam na vyber primy let, ale prilet kolem druhe rano (3.52h letu) nebo let s prestupem lepsi leteckou spolecnosti s prestupem a celkovy cas 5h a prestup 2h. Pres den, odlet cca ve 13 a dolet kolem 17h. A ja nevim…Navic to mame na letiste 1.5h cestu.
Kterou verzi by jste preferovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7643
9.6.14 23:59

Dulezite je uvedomit si, kdy dite spi pres den. Idealni je, kdyz usne behem letu. Naprosto pitome je prenaset v noci spici dite z letadla. Vsude se sviti, hluk, zarucene se vzbudi a bude plakat nebo bude podrazdene. Taky podle toho kam se leti. Nocni prilet trba do Egypta ani smykem. Naopak nocni prilet do Dubaje bez problemu. A urcite bych volila lepsi leteckou spolecnost. Jsou to detaily, ale ty nizkonakladovky maji vsude malo mista, malokdy zbyde sedadlo navic, takze prcek je stale na kline, nedaji deku, tvari se mdle pri zadosti ohrat prikrm. Lepsi letecke spolecnosti treba AirFrance, Emirates, KLM maji hodne mista na nohy, s malym deckem v pohode davaji sedadlo navic, i kdyz na nej neni narok a nosi tekutiny, ohrivaji caje a v odbaveni maji lepsi prostredi. Kocarek daji az na palubu.

A urcite si usij pruh ze svetlu nepropustne latky tak 50×130 cm. Udelas ditku mezi sedadlama clonu proti svetlu. I u nocnich letu se sviti jak v poledne a je to neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
10.6.14 00:03

@qipa Jde o let spanelsko Praha. Bud Smartwings, nebo Swis - ten je s prestupem. Zpatky poletim sama, u Swisu by mi muz priplatil busines tridu :think:
JInak mala ted spi dvakrat denne, dopoledne a odpo, vetsinou tak 1.5 hodiny. Letet chci na konci mesice, tak snad se to nezmeni. Vecer usina kolem osme. V tom by mi prave vyhovoval ten denni let, ale v tom nocnim by byla zase sance, ze ho prospi cely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.6.14 00:05

Vzala bych přímý let, nebavilo by mne to okolo, čekání, nástupy, výstupy…
To mi pro děti přijde jako největší otrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
10.6.14 00:12
@jenny.fields píše:
Vzala bych přímý let, nebavilo by mne to okolo, čekání, nástupy, výstupy…
To mi pro děti přijde jako největší otrava.

Asi tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
10.6.14 00:24

Jela bych přímo, noční let je lepší, dítko ho prospí, vzala bych sebou manduku, mě v ní roční spal i když mu téměř dvouleťák řval hystericky u ucha. Navíc si myslím že tak malé dítě by na samostatné sedačce stejně sedět nevydrželo. My u 9m měli babycot, ale let trval 10,5 hod a malej ho téměř celej prospal.Byl taky na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.6.14 01:56

No je to kratky let, takze predpokladam, ze odleta nekdy pred pulnoci…takze se tu noc moc nevyspite…Nicmene ja osobne bych radeji obetovala noc a pohodli pri letu nez prestupovala, kazde vzletani a pristani, ktere nemusim absolvovat, by pro me osobne asi prevazilo nepohodli jedne noci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
10.6.14 02:22

@pikola letela bych primo, nesnasim prestupy a kor s ditetem :-(
jinak nam letani nevadi, jen na letistich s deckem je to fakt opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
10.6.14 07:17

Letela jsem pred rokem se 7 mesicnim do USA. Tam jsme vyletali brzy rano, tusim, ze jsem ho budila doma ve 4 h rano. Prestup pres den v Parizi. To bylo super, prestupu nelituji, neb to byl jediny cas, kdy mi usnul. V letadle ani na minutu. A to byl opravdu dlouhy let… 8o Pritom obycejne spal v tu dobu vzorne, ale tady porad na neco koukal a nemel proste cas. :mrgreen:

Nazpatek jsme naopak vyletali asi ve 22 h mistniho casu, na ktery uz byl zvykly, ale svtim, ze mi vecer usinal v 7 h. Takze kdyz se konecne vyletlo, byl uz siiilene pretazeny a nemohl za boha usnout a vrestel, vrestel a vrestel skoro 2 hodiny. Letuska z nej byla na prasky a okoli samozrejme tez. Ale nejvic ja. :,(

Takze ja bych uz s tak malym ditetem v noci neletela ani za zlate prase. Krome pretazeni a vypadnuti z rytmu (coz se pres den snasi mnohem lip) jeste jak psaly holky - doletite v noci po buhvijak stravene ceste a vsude budou svetla atd. Bude predrazdeny…

Jinak jsme leteli kdysi i se starsim v necelem roce a pul. Let trval 2,5 h. Prvni hodinu jsme meli klid, ale zbytek jsme meli oba co delat, abychom ho zabavili. Kdezto na prestupu se rozptyli, plus ta business class… - pro mě by to byla jednoznačná volba. :palec: Jinak jak píšeš o té cestě na letiště, my jeli v obou asi hodinu a prcek (těch 7 měs.) koukal a byl v klidu. Tak držím palce!

Jo a zdůrazni, že chceš na přestupu vyndat kočár. My to nezdůraznili a ejhle, nevyjel nám. A to jsme letěli Air France. V obou případech se při koupi letenky určitě zeptej na takovou tu naklapávací postýlku. I kdyby do ní byl prcek už trošičku větší, seděla bys vepředu u přepážky a žádný idiot by si na vás nemohl sklopit sedadlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
10.6.14 08:07

@pikola za me urcite primy let!!! Deti to pristavani obcas boli, tak bych se tomu vyvarovala.Me mala teda v letadle vetsinou prospala, nehlede na to, kdy chodi spat doma, ake nocni lety jsou nejlepsi. A spanelsko nebi tak dlouhej let, to bude uplne v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí