Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
Chtěla jsem se poradit, kdo máte zkušenost s mimi v letadle. Matěj má 7m a letíme v sobotu na dovolenou, let bude trvat skoro pět hodin a já pořád přemýšlím, jak ho zabavím. ![]()
Máte někdo někakou radu nebo jen jak cestujete vy, mám z toho trošku strach, jak se to blíží.
Děkuji
Zdravíčko
Pokud máš šátek na nošení miminka, tak si ho s sebou vem, určitě ho oceníš. Já jsem byla moc štastná, že jsem ho měla s sebou. Při čekání na odbavení, let a při čekání na zavazadla ![]()
ahoj, jestli kojíš, máš vyhráno - dej mu při rozletu nacucat, to ho skoro spolehlivě uspí. Letěli jsme před 14dny, všechny dětičky spaly. Horší je čekání na odbavení, na zavazadla atd. - tam je poměrně hodně lidí, neklid, takže tam dost dětí plakalo - nudily se, byly zmatené.
Přeji šťastný let a dobré přistání!
PS: opravdu šátek nebo krosničku doporučuji - i když kočárek si bereš až k letadlu, tam ti ho stevard/letuška složí a odnese, tak potom po příletu než ti ho vydají, je dobré ten šátek mít. Někde ho vydají hned, jinde až se zavazadly - záleží na velikosti letiště (v Heraklionu jsme čekali přes hodinu na kočárek)
Ahoj,
některé letecké společnosti dávají k dispozici dětské lůžko, které se připevní na stěnu letadla, ale je to spíš pro menší mimi. Jinak, když mají místo dávají o jedno sedadlo navíc, aby mimi mělo, kde spinkat. Pokud si dobře pamatuji, tak ČSA rozdávali malým dětem před startem chrastítka a tak. Jen nevím jestli to bylo jen u linkových letů. Každopádně můžeš s kočárkem až k letadlu, praktické jsou golfáče, které se pak složí a dají se uložit přímo na palubě, nebo když je to větší kočárek, tak ho pak dodatečně dávají do zavazadlového prostoru.
Nevím jestli tvoje dítě bude mít samostatné sedadlo, nebo jestli ho budeš mít při startu a přistání na klíně. Kdyby jsi ho měla na klíně dostaneš spec. pás, kterým si mimi připoutáš ke svému pásu.Možná by stálo za to zjistit s jakou společností letíte a zavolat k nim a zeptat se na podrobnosti.
Také máš přednost při nástupu a výstupu z letadla.
přeji příjemnou dovolenou
Pokud letíte na dovču s cestovkou, málokdo z nich lítá s ČSA, spíš jde o nízkonákladové lety a tam dítě míváš na klíně, připnuté tím dodatečným pásem. Pokud letíte ve dvojici, nechte si dát sedadla vedle sebe ať má mrňousek víc místa na spaní.
S tou předností při nástupu a výstupu bych to tak růžově neviděla, ledaže by ses o ni asertivně přihlásila. Naopak, my vyčkali až všichni vystoupí a pak jsme šli. Stejně tak s nástupem, abychom tam nepřekáželi s tím kočárkem.
AHOJ,
pracuji u ČSA a chci ti poradit pár informací - miminko zabavit je težký
, ale dáváme malým dětem hračky při odletu, můžes si taky objednat speciální sedačku - při rezervaci nebo přes cestovku, se kterou letíš, abys mimi nemusela mít celou cestu na klíně ( pokud ale budeš mít vedle sebe volno - když nebude plné letadlo. Jinak papání ti letušky bez problémů ohřejí, toho se bát nemusíš. Jo a při přistání je dobré, aby mimi dudalo - kvůli eustachově trubici (při vzletu to není nutné, ale neublíží to). Jinak ten kočárek lze vzít až k letadlu, tam ti ho dají do zavazadlového prostoru. Pokud máš nějaký dotaz, tak klidně písni.
Radka + Amálka
ještě ten nástup a výstup předem automaticky nemáš, ale pokud poprosíš personál, nebude to problém.
Ahoj ![]()
Za par tydnu mne taky ceka cesta letadlem. V zivote jsem letela jen jednou a ne sama, takze z toho mam hruzu..ted poletim sama s 21 mesicnim klukem.
Radulko, asi se budu ptat dost hloupe, ale netusim, jak je to s takhle starym ditetem. Do kolika let leti dite zadarmo? Jak je to s mistem? Letime sice jen do Rima, ale stejne ho na kline neudrzim… S golfkama se dostanu az ke vchodu do letadla a tam mi ho seberou? A jak pri priletu? Myslela jsem, ze matky s detma maji automaticky prednost, u CSA to fakt neplati? Zrejme poletime s CSA… Diky moc za odpovedi, zatim mam pocit, ze se ztratim uz na letisti a bude… ![]()
Ahoj,
nedávno jsem o cestování s miminkem - i letadlem psala…
Buď v klidu, zvládne to.
A tady je to čtení.
http://mia.bloguje.cz/204102_item.php
Mia
Podle zkusenosti znamych vim, ze dokud mimino nechodi, celkem to jde. Dokud neleze, je to pohoda. Aspon ve srovnani s tim, co nastane pak
Kolem tretiho roku to je taky v pohode, protoze decko uz se da zabavit i na delsi dobu…aspon nektery
Maty je asi v nejhorsim veku, navic desne rad jeci a neda se zastavit…o pohybu nemluve. Zacinam se bat ![]()
Budu rada za kazdou reakci, co se tyce cestovani s zivejsim batoletem.