Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj 🙋🏽♀️
Chtěla jsem se zeptat, zda byste v dnešní době koupili letenky jako dárek k Vánocům.
Chtěli bychom s přítelem únor/březen do Říma, už jsme tam v tento čas byli, tak víme, že počasí už mají dobré. Napadlo nás, zda nevzít i naše rodiče. (Jeho mamka v zahraničí nikdy nebyla.)
Tak jsme si řekli, proč jim to nedat jako dárek, než vymýšlet blbosti. Ale otázka je, že v dnešní době vůbec nevíme, zda do toho tedy jít, aby nepřišel nějaký zákaz zas. ![]()
Ikdyž upřímně bychom raději do Londýna, protože to je naše srdcovka, ale tam je to teď o dost složitější a to nevím zda čekat, že se to zlepší.
A ještě jedna otázka: Koupit letenky teď nebo třeba v prosinci? skrz cenu.
Koupila bych. Měli jsme takto koupené letenky 3/4 roku dopředu, díky situaci nám je sice zrušili, ale vrátili nám peníze. Ale kupuj s odletem z ČR.
Já bych letenky nekupovala. Zaprvé se dají pořídit na last minute za dobré peníze, ale hlavně! nevíte, jestli s vámi rodiče budou chtít jet. V tom daném termínu taky. Jestli matka tvého muže nikdy nevycestovala, třeba pro to má důvod. Dala bych pod stromeček poukázky s nabídkou s váma letět.
Já bych taky nekupovala, a to říkám jako milovník cestování. Teď je fakt blbá doba, počty nakažených přibývají a bůhví jaká opatření nás ještě čekají. Naši měli s vrácením letenek docela tahanice.
Driv jsme to delali bezne, letenky pod smrk, odlet v breznu. Ale ted nevime co bude za tyden, ja bych pockala.
Nekupovala bych, my si koupili letenky do Říma na jaře a nakonec sme nikam nejeli kvůli opatřením a letenky propadly, nechtěli nám vracet peníze, nabídli max výměnu za jiné, což mi stejně bylo k ničemu a letenky se nám pak nikomu nepovedlo udat. Takže takové dárky si pro příště odpustime a koupíme až když to bude aktuální.
Za normálních okolností (bez Covidu) ano, ale takto raději ne. Já minulý rok koupila ségře a švagrovi pobyt v hotelu v ČR, nakonec nejeli, protože nejdřív Covid opatření, pak měli chvíli před porodem (právě ve chvíli, kdy se to uvolnilo, takže nemohli jet). Nakonec to dali bráchovi švagra a jeho ženě, ale jestli jeli netuším. Takže za mě spíše ne.
Dala bych poukaz s tím, že byste je, pokud situace dovolí, rádi vzali s sebou. Pokud bude situace ok, vyrazíte. Pokud ne, tak vyrazíte jindy ![]()
Asi zalezi jaka spolecnost ![]()
My meli letenky kupovany pred rokem a pul, kvuli covidu dvakrat presouvali, a bylo to absolutne bez problemu. I prachy by vratili, ale to jsem nechtela, pac jsme letenky kupovali s 50% slevou.
Qatar
Tak hlavně, jestli jeho mamka v zahraničí nikdy nebyla, tak dát jen letenky, je podle mě blbost. Starší lidi, hlavně ti, co nejsou zcestovalí, na takové hop trop cesty nejsou. To už bych jim ten pobyt zaplatila komplet přec CK - let, ubytko, polopenze a průvodce. navíc u CK je větší jistota vrácení peněz.
Rodičům ani tchánům bych letenky bez dalších, k tomu potřebných věcí, nikdy nekoupila.
@MartinkaD25 píše:
Ahoj 🙋🏽♀️
Chtěla jsem se zeptat, zda byste v dnešní době koupili letenky jako dárek k Vánocům.
Chtěli bychom s přítelem únor/březen do Říma, už jsme tam v tento čas byli, tak víme, že počasí už mají dobré. Napadlo nás, zda nevzít i naše rodiče. (Jeho mamka v zahraničí nikdy nebyla.)
Tak jsme si řekli, proč jim to nedat jako dárek, než vymýšlet blbosti. Ale otázka je, že v dnešní době vůbec nevíme, zda do toho tedy jít, aby nepřišel nějaký zákaz zas.
Ikdyž upřímně bychom raději do Londýna, protože to je naše srdcovka, ale tam je to teď o dost složitější a to nevím zda čekat, že se to zlepší.
A ještě jedna otázka: Koupit letenky teď nebo třeba v prosinci? skrz cenu.
Jako přítelka bych nekupovala tak drahé dary svým „netchánovcům“.
Nekoupila bych, vyrobila bych poukazky na let s tim, ze se koupi tesne pred, az bude prizniva situace..
Momentalne bych letenky nekupovala kvuli kovidu ani pro sebe, natoz pro lidi, pro ktere by to v pokrocilem veku byl prvni vylet do zahranici - pokud nebyli doted, asi k tomu maji nejaky duvod, ne kazdy o to stoji a mohla by pod stromkem nastat trochu rozpacita situace.
Ne, dříve jsem kupoval letenky s hodně velkým předstihem. Dnes už ne.
@Russet píše:
Jako přítelka bych nekupovala tak drahé dary svým „netchánovcům“.
Proč ne?
Vždyť to nejsou statisíce…
@bigl píše:
Tak hlavně, jestli jeho mamka v zahraničí nikdy nebyla, tak dát jen letenky, je podle mě blbost. Starší lidi, hlavně ti, co nejsou zcestovalí, na takové hop trop cesty nejsou. To už bych jim ten pobyt zaplatila komplet přec CK - let, ubytko, polopenze a průvodce. navíc u CK je větší jistota vrácení peněz.
Rodičům ani tchánům bych letenky bez dalších, k tomu potřebných věcí, nikdy nekoupila.
Vždyť by brali ty rodiče společně s nimi. Tak proč to zařizovat přes cestovku? ![]()
@MartinkaD25 Jinak bych nedávala letenky, ale vytvořila bych poukaz ne společnou dovolenou s plánovaným termínem. A letenky koupila před odletem.