Letenky k Vánocům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
28.10.21 12:38
@mackA159 píše:
Proč ne? 8o Vždyť to nejsou statisíce…

Tak zakladatelka nepíše, v jakém svazku žijí, ale já bych od přítulkyně svého syna letenku jako dárek nechtěla. Protože bych ji asi taky nevybírala dárek za 1600?! set.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
28.10.21 12:42
@Russet píše:
Tak zakladatelka nepíše, v jakém svazku žijí, ale já bych od přítulkyně svého syna letenku jako dárek nechtěla. Protože bych ji asi taky nevybírala dárek za 1600?! set.

A od snachy bys to přijala? :lol: Tak 1600 je ještě dobrý. Já dávala dárky i dražší…a pokud je to od srdce, tak člověk přece cenu neřeší. :oops:

• Citovat
  • Upravit
53518
28.10.21 12:44
@mackA159 píše:
A od snachy bys to přijala? :lol: Tak 1600 je ještě dobrý. Já dávala dárky i dražší…a pokud je to od srdce, tak člověk přece cenu neřeší. :oops:

Tak obecně nemám ráda drahé dárky od dětí. Od srdce se to rozdává, když ty peníze máš. Ale někdo, ač má srdce veliké, si prostě toto dovolit nemůže. A cena dárku opravdu neukazuje, jak máš druhého rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
28.10.21 12:50
@Russet píše:
Tak obecně nemám ráda drahé dárky od dětí. Od srdce se to rozdává, když ty peníze máš. Ale někdo, ač má srdce veliké, si prostě toto dovolit nemůže. A cena dárku opravdu neukazuje, jak máš druhého rád.

Však zakladatelka nepíše že by na to neměla. :nevim: A o cenách stale píšeš jen ty. Já neměla problém dát dražší dárek „skoro“tchýni. A loni jsem „už“ tchyni dala dárek za čtyři stovky, už takový vzivote nedostane. Radosti i smutkem se rozbrecela u stromku.

• Citovat
  • Upravit
15421
28.10.21 12:54
@Russet píše:
Tak obecně nemám ráda drahé dárky od dětí. Od srdce se to rozdává, když ty peníze máš. Ale někdo, ač má srdce veliké, si prostě toto dovolit nemůže. A cena dárku opravdu neukazuje, jak máš druhého rád.

Já nevím proč tak řešíš tu cenu. Evidentně pro zakladatelku není ta cena nijak rozhodující :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.10.21 12:57
@Russet píše:

a ona někde psala, že na to nemají?? Někdo nemá ani na dárek za 500,–, to takhle nemůžeš brát. Když o tom uvažují, tak ví kolik stojí letenky i pobyt a jsou s tím ok, neřeš to za ně :nevim: + +

Zakladatelko, já bych se nehrnula do letenek. Ne kvůli kovidu ani ceně. Ale spíš kvůli tomu, abyste neprohloupili a pak nezjistili, že tcháni třeba nemají ani radost ani zájem. Dala bych jim poukaz na výlet do Říma, termín jaro 2022 a detaily dořešila tak měsíc před, pokud tedy budou vaše nadšení sdílet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.10.21 12:59
@ivašot. píše:
Já nevím proč tak řešíš tu cenu. Evidentně pro zakladatelku není ta cena nijak rozhodující :nevim:

Vy zas řešíte kovid. Já bych nevrazila prachy do tak riskantního podniku. Chudí nejsme, ale nedávala bych dárek, o kterém nevím, jestli bude využitý. Neplýtvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
28.10.21 13:19
@Snorlaxik píše:
Vždyť by brali ty rodiče společně s nimi. Tak proč to zařizovat přes cestovku? 8o

Tak ona psala, že jim koupí letenky pod stromeček, o ničem dalším nebyla řeč. Pokud by mi někdo dal letenky koupené za pár šupů přes nízkonákladovku s tím, že já si tam platím ubytování a jídlo, což mě bude stát 4× víc, navíc aniž by věděl, že já o takový výlet vůbec stojím, tak to je teda fakt super dárek :palec:.
Pokud tím myslela to, že jim tam zaplatí i ubytování, jídlo a adekvátně je provedou po památkách i s výkladem, tak potom ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
28.10.21 13:35
@bigl píše:
Tak ona psala, že jim koupí letenky pod stromeček, o ničem dalším nebyla řeč. Pokud by mi někdo dal letenky koupené za pár šupů přes nízkonákladovku s tím, že já si tam platím ubytování a jídlo, což mě bude stát 4× víc, navíc aniž by věděl, že já o takový výlet vůbec stojím, tak to je teda fakt super dárek :palec:.
Pokud tím myslela to, že jim tam zaplatí i ubytování, jídlo a adekvátně je provedou po památkách i s výkladem, tak potom ok.

Zakladatelka psala: vzít je s sebou a dát jim to jako dárek. Pod tím si představím, té se tam o ně budou starat, zajistí ubytování.

• Citovat
  • Upravit
18148
28.10.21 13:39
@Snorlaxik píše:
Zakladatelka psala: vzít je s sebou a dát jim to jako dárek. Pod tím si představím, té se tam o ně budou starat, zajistí ubytování.

Dobrý, tak bych k těm letenkám zrovna přiložila i poukaz na ubytování s polopenzí. Letenky samy o sobě jako dárek pro starší lidi, co nejsou zvyklí sami takto cestovat, to je podle mě za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
28.10.21 13:50

Hlavně bych se zeptala jak to mají z lítáním, ať pak nepíše jak je skoro tchýně nevděčná, když se bojí létání. Znám pár lidí co by to z díky odmítli, právě kvůli letadlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.21 08:47

Moc děkuji za veškeré rady. :)
Naše rodinná situace je taková, že s přítelem jsme zasnoubený, svatba 2022, máme roční dceru. :D Takže už si jsem jistá, že takhle “drahý” dárek bych ji dala. Jeho mamka necestovala, protože na to nemají peníze, proto nám to přišlo jako super dárek jí někam vzit, aby se někam taky podívala. :) Ona jinou příležitost mít nebude. A necestovala by sama, ale s náma a mojí mamkou. Mojí mamce jsem taky jednou dala letenky, letěli jsme spolu, ale teď je taková blbá doba. :/ Ale máte pravdu, že asi uděláme poukaz na dovolenou třeba jaro 2022 a uvidime, kam nam situace dovolí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.21 08:48

A nebyly by to jen letenky, ale samozřejmě bychom koupili i ubytování. :) Vše prostě my. Na Bookingu vždy rezervujeme dopředu a až na miste platime. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
4.11.21 08:55

Já bych letenky klidně koupila. Měli jsme přes Ryanair letenky na říjen 2020. Samozřejmě kvůli situaci to nevyšlo, ale vrátili v pohodě peníze, tak jsme pak letěli až to šlo…A když to nevyjde Vám, tak prostě společně vyberete jiný termín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.11.21 09:01
@Russet píše:
Jako přítelka bych nekupovala tak drahé dary svým „netchánovcům“.

Taková letenka dnes může stát méně než láhev dobrého vína. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová