Letní prázdniny - děti a hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.3.23 08:19
@Alušáček píše:
Manzel pokryje dva týdny dovolenou, ty si taky můžeš vzít dva týdny dovolenou a zbytek prázdnin školka, tábory. Takhle to děláme vsichni.

Nemám nárok na dovolenou, dělám na DPP…

• Citovat
  • Upravit
6445
25.3.23 08:21

Kluci meli primestske tabory, pozdeji v kombinaci s pobytovymi, tyden dovolene se mnou, tyden s manzelem a dva tydny spolecna. Nekdy dovolene moc nezbylo, vybrali jsme si mesic v breznu nebo dubnu, pak bylo v lete vic primestaku. U mladsiho jsme taky zavedli „vymenne“ pobyty u kamaradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.3.23 08:52
@Anonymní píše:
Nemám nárok na dovolenou, dělám na DPP…

No tak prostě přes prázdniny buď zaplatíš příměstský a vyděláš si na ně, nebo osekas hodiny v práci…a budeš mít míň peněz a zajištěné hlídání…
Já sice dám 15-20 za příměstský tábory, ale tohle v pohodě zvládnu vramci nákladů jednoho měsíce…
Takže spíš řeším tábory, tak aby ho bavily a abychom si ty prázdniny užili i my jako rodina.
Vás time management jako rodina moc nechápu, skolkove a školní dítě, manžel kde v práci nemůže nic ( nařízena dovolená, nefunkční propustky) a ty na DPP…asi bych řešila funkčnější model

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.23 09:10

@Anais Brno díky tomu, že mladší ve školce celý týden v kuse nevydrží, tak já do normální práce nemůžu, proto to řeším alespon DPP. Manžel to má v práci, jak má. Vedení moc tolerance nemá. V létě si berou dovolenou i ostatní jeho kolegově, takže moc možných termínů opravdu nemá. A dvacet tisíc vydělám za celé prázdniny :nevim: vzhledem k tomu, že nejsme zrovna vysokopříjmová rodina, tak ty peníze pak jinde prostě chybí…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
25.3.23 09:18
@Anonymní píše:
@Anais Brno díky tomu, že mladší ve školce celý týden v kuse nevydrží, tak já do normální práce nemůžu, proto to řeším alespon DPP. Manžel to má v práci, jak má. Vedení moc tolerance nemá. V létě si berou dovolenou i ostatní jeho kolegově, takže moc možných termínů opravdu nemá. A dvacet tisíc vydělám za celé prázdniny :nevim: vzhledem k tomu, že nejsme zrovna vysokopříjmová rodina, tak ty peníze pak jinde prostě chybí…

A to má mladší nějakou diagnózu? Hledej vhodné zařízení, kde bude v pohodě…
Neboj v každé práci se člověk musí s dovolenou domluvit a skloubit společnou dovolenou dá práci všem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.23 10:21

@Anais Brno má, proto píšu, že si chci spíš jen postěžovat. Možnosti jsem si samozřejmě zjišťovala a něco i zkoušela, ale zatím nic nevyšlo. Babičky mladší odmítají hlídat i jen na víkend, bez staršího se hodně brzo nudí. Prostě skoro celá péče je na mně a už přes rok toho mám nad hlavu, takže představa, že s nima budu muset fungovat přes prázdniny, mě ničí :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
25.3.23 10:28
@Anonymní píše:
@Anais Brno má, proto píšu, že si chci spíš jen postěžovat. Možnosti jsem si samozřejmě zjišťovala a něco i zkoušela, ale zatím nic nevyšlo. Babičky mladší odmítají hlídat i jen na víkend, bez staršího se hodně brzo nudí. Prostě skoro celá péče je na mně a už přes rok toho mám nad hlavu, takže představa, že s nima budu muset fungovat přes prázdniny, mě ničí :oops:

Můj syn.ma VD, takže ho taky nemůžu poslat jen tak někde…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin