Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pikola píše:
Mam more 100 m za barakem a jeste jsem tam letos nedolezla..Příspěvek upraven 08.08.13 v 12:37
Se nevytahuj
![]()
Je ale fakt, že když to má člověk u huby, tak to tak neprožívá, jako my „suchozemci“ ![]()
@SarkaLo Rodila jsem loni v prosinci a u moře jsem předtím byla 2× na 14 dní - v červnu a v září. Oboje letecky, oboje bez problémů. Klidně jeď, dítě žádný pokojík nepotřebuje, stačí postýlka, přebalovák a nějaký košík, kde bude přes den. To zvládneš objednat z netu, až před porodem nastoupíš na mateřskou.
Spíš s dětmi se pak nikam nepodíváš, ale to nechci předbíhat.
@adam75 Chodím do práce a nestihla bych to. Ale za necelý měsíc odcházím na MD, tak třeba to stihnem, ale spíše asi ne ![]()
@SarkaLo jinak taky jsem letos moře vynechala a jela bych hned ![]()
Za rok už pojedu s druhým prckem. Výhoda je, že děti do 2 let to mají zadarmo
í
S prvním jsme byli 2× v Bulharsku a jednou na Kapverdách.
Poprvé jeli i naši, tchyně a její segra, takže jsem sebou měla 3 starající se babičky a jednoho dědu…takže pohoda ![]()
Příspěvek upraven 08.08.13 v 12:47
@Lenka512 Taky bych to tak příští rok viděla - uvidíme, jak to bude
![]()
@adam75 píše:
@SarkaLo Rodila jsem loni v prosinci a u moře jsem předtím byla 2× na 14 dní - v červnu a v září. Oboje letecky, oboje bez problémů. Klidně jeď, dítě žádný pokojík nepotřebuje, stačí postýlka, přebalovák a nějaký košík, kde bude přes den. To zvládneš objednat z netu, až před porodem nastoupíš na mateřskou.Spíš s dětmi se pak nikam nepodíváš, ale to nechci předbíhat.
Ja toho s detma projela vic, nez za bezdetna a to jsem byla celkem cestovatel ![]()
@SarkaLo já jsem taky chodila do práce
i když ne na plnej, přednášela jsem na VŠ. jedno z toho byla služební cesta na spřátelenou univerzitu v Barceloně, to bylo moc prima. Ale vrátila jsem se někdy ve 26tt a už to bylo tak akorát. Mohla jsi klidně jet v červnu, to už je teď jedno.
@adam75 Dříve to nešlo - nebylo kdy si vybrat dovolenou
Jedno s druhým…:-)
No nejdriv.jsme byla uz hodne tehotna, ted jsem po porodu, tak se tam taky nezenu.. Ale u nas je to studeny, jsou tu proudy. Ale aspon se na to muzu koukat ![]()
@Michaela23 píše: špatnýho nic, ale já bych k tomu moři chtěla právě kvůli děcek. Mi samotné je to šumák jestli ležím u moře nebo na koupáku
no nemas zase tak maly deti dle metriku, ja bych s nima klidne jela. Treba se manzel chytne za nos a tyden u more s Vami pak „pretrpi“ nebo vzit misto manzela babicku…
@asha no, na Kubu nebo na Filipíny do džungle s dětmi asi nepojedu, i když jsou tu i tací ![]()
My jezdíme po Čechách, jednak vzděláváme děti a jednak ani já spoustu míst neznám. A je to náhodou prima. Jen starší pořád chtěl k moři, tak jsme tam zajeli před narozením mladšího a teď zas nikam. Asi by to i šlo, ale nechce se mi kýblovat dva prcky, to si radši lehnem venku k bazénu nebo tak. Jsem líná matka.
@pikola píše:
No nejdriv.jsme byla uz hodne tehotna, ted jsem po porodu, tak se tam taky nezenu.. Ale u nas je to studeny, jsou tu proudy. Ale aspon se na to muzu koukat
Jee, ted na to koukam…Gratuluju! ![]()
@anairda píše:
Tady ale přeci nejde o oběť dítěti, ale o absenci skromnosti a radosti z toho co vlastně člověk má… Je to trochu marnivé.
Jezis marja, ja uz teda nedocitam, ale proc to beres tak strasne vazne?? Zakladatelce se proste chce k mori, je na to zvykla, a urcite to, ze nejede, nebere nijak smrtelne vazne. Proste nahodila diskusi na odlehceni.
Ja bych si ted taky nejradsi sedla nekam na zahradku a dala si kafe se zmrzlinou, ale nemuzu - mam se snad bat to vyslovit nahlas, protoze - probuh - nemocnice jsou plny lidi se zlamanyma nohama, tak nac se rouhat?
![]()
@SarkaLo Ale jo, na svatbu se moc těším, máme to za pár, domeček asi stihneme dodělat až na jaře a miminko bude v únoru, takže už počítám s tím, že ani příští rok dovča u moře nebude. S tak malým miminkem bych si netroufla, nejdřív tak v roce, až bude aspoň trochu chodit. Takže buď v klidu, nejsi sama. Letos není moře, příští rok nebude moře
Já jsem ani dřív na to moc zvyklá nebyla, byla jsem u moře 2× v životě, jenže pak se současným partnerem jsme teď jezdili 3 roky po sobě k moři a člověk si na to tak nějak zvykne, no…Co bych dala za Španělskou pláž ![]()