Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Russet
To je sice pravda mě jen zajímá co se děje když to řeknou takhle mladé dívce , která nikdy predtim neměla s ničím problém a najednou tohle… Zajímá mě jak se postupuje dál, po tom co to dívce oznámí
obvykle hospitalizace, serie vyšetření ( hlavně krev, kostní dřeň, ultrazvuk, rentgen) a bud ihned nebo během pár dní zahájení léčby - chemoterapie.Pravděpodobně jí bude nabídnuto promluvit si s psychologem a bude vysvětlen další postup lékařem.
@Lama Lama píše:
Nad 15 let je už ta prognoza horší, než u malýých dětí, tam je to fakt okolo těch 90% u lymfoblastový. U těch mladých dospělých/dospívajícch to už má častěji charakter leukemie dospělých, výskyt leukemie s těmi „dobrými“ znaky je menší, a tím i úspěšnost léčby.
Stále to bude vyší, než u klasické akutky dospělých, ale jako reálné bych spíš viděla 6-7/10.
Ale nech toho. Potřebuje tahle moudra slyšet možná nemocná dívka? Má šanci obrovskou a 9 z 10 je pro ni tak akorát.
@hanka.br. píše:
Ale nech toho. Potřebuje tahle moudra slyšet možná nemocná dívka? Má šanci obrovskou a 9 z 10 je pro ni tak akorát.
tak já se domnívám, že jepředevšim obrovská šance, že leukemii nemá.
@Anonymní píše:
@Russet
To je sice pravda mě jen zajímá co se děje když to řeknou takhle mladé dívce , která nikdy predtim neměla s ničím problém a najednou tohle… Zajímá mě jak se postupuje dál, po tom co to dívce oznámí
A ty jsi nemocná? Nebo jen tak z nudy špekuluješ, jaké to je?
@Lama Lama píše:
tak já se domnívám, že jepředevšim obrovská šance, že leukemii nemá.
A já se domnívám, že by si nikdo neměl hrát na Boha a dávat jakékoliv prognozy bez bližších informací..........
@Sofierules píše:
A já se domnívám, že by si nikdo neměl hrát na Boha a dávat jakékoliv prognozy bez bližších informací..........
To není hraní na boha, to jsou jen statistiky, nic víc. Ale s těma informacema máš samo pravdu.
@Lama Lama píše:
To není hraní na boha, to jsou jen statistiky, nic víc. Ale s těma informacema máš samo pravdu.
statistiky čeho ? jaké leukémie? žen? mužů? věk?.......být tebou radši bych na zakl. nereagovala pokud nedodá relevantní info -pokud je ona sama nemocná, má jistě ošetřujícího lékaře a informaci jistě získá od něho. Pokud chce získat nějakou informaci získat zde , musí sama napsat o co se jedná.
@Sofierules píše:
statistiky čeho ? jaké leukémie? žen? mužů? věk?.......být tebou radši bych na zakl. nereagovala pokud nedodá relevantní info -pokud je ona sama nemocná, má jistě ošetřujícího lékaře a informaci jistě získá od něho. Pokud chce získat nějakou informaci získat zde , musí sama napsat o co se jedná.
Leukemie, bez ohledu na pohlaví, věková skupina dospívající a mladí dospělí, 15-18 let, ČR, posledních cca 10 let.
Ale je to fuk pro onoho konkrétníhočlověk a to může být uplně jinak.
Jen jsem reagovala na pro mě přehnaný optimismus 9 z 10ti. Myslím, že i nemocní mají mát reálné informace.
@Lama Lama píše:
Leukemie, bez ohledu na pohlaví, věková skupina dospívající a mladí dospělí, 15-18 let, ČR, posledních cca 10 let.
Ale je to fuk pro onoho konkrétníhočlověk a to může být uplně jinak.
Jen jsem reagovala na pro mě přehnaný optimismus 9 z 10ti. Myslím, že i nemocní mají mát reálné informace.
mno…tak to jo…to je celé úplně mimo, od povšechného údaje „leukémie“ po údaj 9/10.
@Russet