Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hibou píše:
Píše týden![]()
To sem prehlidla
tak to je v Evropě nereálné no. To tak někde v Thajsku třeba.
@NelcaZ píše:
No nic, klasicky se diskuze odvíjí úplně jinam než byl záměr.![]()
no logicky, protože se nám to zdá jako nesmysl, tvůj požadavek
@renap píše:
@NelcaZ dcera s rodinou tak lítají, ale věnuje tomu dost času a ty nervy
Letenku sleduje denně, když vidí něco za dobrou cenu, kam by chtěli tak to koupí a ubytko hledá potom.Byli tak na Mallorce,, párkrát v Itálii.
Letos letí na Sicílii letenky sehnala z Norimberku za 4 tisíce pro tři, kufry si připlatí ubytko na týden v červenci za 10 se snídaní, auto na celý pobyt 4 tisíce. Když připočtou útratu tam za jídlo, tak je to bude stát skoro stejně jako přes cestovku, ale když je to baví.Já bych na tohle nervy neměla.
Bulharsko se dá sehnat na First nebo Last hodně levně, když nechcete luxus.
Nejde jen o usporu, ale o to ze projedou nadherny ostrov a neco uvidi, ja taky nechci lezet v resortu a venuju cas hledani atd., kdo chce nic neresit a nechat to resit jine, at si priplati cestovku, kdo si to chce udelat podle sebe a usetrit, hleda levne letenky a resi to dle sebe.
@NelcaZ Tak třeba s první cestovkou, co jsem zkousela, se za 4 lidi s all inc a komplet dopravou dostaneš na 47k - týden Bulharsko. To uz nedává moc smysl hledat si neco po vlastní ose, vyjde ti to prakticky stejne. Otázka je, jaká to bude kvalita, ale to uz je vaše věc
@stinga píše:
no logicky, protože se nám to zdá jako nesmysl, tvůj požadavek
fakt se to dá, ale asi jenom to Bulharsko. Kdyby stačila polopenze a konec června, tak i nějaká Mallorka, Itálie, možná nějaký z levnějších řeckých ostrovů.
Zakl, za loňskou cenu neseženeš, dítě pod a nad 2 roky je v tomhle rozdíl. Ale koukla jsem na booking a v Bulharsku toho je docela dost za 24 tisíc. I nějaké Řecko tam za tuhle cenu bylo…
@Knizka píše:
Nejde jen o usporu, ale o to ze projedou nadherny ostrov a neco uvidi, ja taky nechci lezet v resortu a venuju cas hledani atd., kdo chce nic neresit a nechat to resit jine, at si priplati cestovku, kdo si to chce udelat podle sebe a usetrit, hleda levne letenky a resi to dle sebe.
ano, ale to dělám i když letíme přes cestovku. Půjčujeme si auto, nebo pokud jsem sama s dcerou a nechci řídit, tak kupujeme výlety na místě. nebo jezdíme jejich dopravou. Loni na Krétě jsme byli v hotelu dva dny z celé dovolené. Letos máme v plánu Samos a už přesně vím, kam všude pojedeme a co tam uvidíme. Jet s cestovkou neznamená ležet celou dovolenou u bazénu a cpát se u korýtka, i když máme třeba al incl.. Ale většina lidí si to myslí, no. ![]()
My jsme vloni našli hotel na bookingu a pak se ho sami zarezervovali přímo pře oficiální web. Vloni nás dovolena celkem vyšla na 20 tisíc pro všechny na tyden s all inclusive…jedli a pili jsme od rána do večera, v hotelu bylo čisto a dobře služby. Takže kdo mi tady tvrdí, že nejde sehnat, tak jde…můj dotaz směřoval spíše k tem, co jsou na stejné vlne jako já, ne pro ty, co si zaplatí dovolenou ultra all incl. v 5*hotelu s cestovkou a bez delegáta ani nepřijdou ulici… ![]()
Z. Nevím, co tady jako očekáváš. Zas jako, když jsi zas takový meistr a chlubis se nám, jak jsi byla za dobré peníze VLONI (což je dnes jiná doba),tak proč se vůbec ptáš a jsi taková? Pokud jsi tak dobrá, tak si to dokážeš najít sama bez něčí pomoci, ne? ![]()
Drtivá většina hotelů s all se na vlastní pěst zkrátka nevyplatí - v Evropě můžeš max zkusit země typu Polsko Balt (ale tam je chladněji), Černá Hora a možná Makedonie. Ale ostatní destinace v hlavní sezóně zapomeň do 20 tisíc. Při dnešní oslabené koruně navíc to bude o to vše dražší pro nás.
Tvoje představa je celkem naivní, pokud chceš jiné destinace než výše zmíněné… ![]()
Taky lítám jen na vlastní pěst, ale nejsem tady taková „madam“, protože vím, že all se na vlastní pěst moc nevyplatí (proto ani sama takto na all nejezdím, v daných destinacích bych se ani nedoplatila
).Stačí jen googlit a vědět. Cestovka je v tomhle naprosto win win (množstevní slevy apod.). Navíc obecně jsou letos i dražší letenky, takže svůj rozpočet spíš rozšiř. To, že jsi byla vloni tak a tak je ti k ničemu, dnes jsou jiné podmínky ![]()
Příspěvek upraven 29.02.24 v 15:29
@NelcaZ píše:
My jsme vloni našli hotel na bookingu a pak se ho sami zarezervovali přímo pře oficiální web. Vloni nás dovolena celkem vyšla na 20 tisíc pro všechny na tyden s all inclusive…jedli a pili jsme od rána do večera, v hotelu bylo čisto a dobře služby. Takže kdo mi tady tvrdí, že nejde sehnat, tak jde…můj dotaz směřoval spíše k tem, co jsou na stejné vlne jako já, ne pro ty, co si zaplatí dovolenou ultra all incl. v 5*hotelu s cestovkou a bez delegáta ani nepřijdou ulici…
ano, hned jsi lepší člověk, když letíš bez cestovky a delegáta
![]()
@NelcaZ
jako takhle, Bulharsko je ta nejlevnější destinace u moře. Mozna ještě Polsko, tam usetřiš za letenky. Zbytek Evropy je o dost dražší. Jestli máš 20.tis. jenom na to ubytování, asi by se někde něco dalo, ale s letenkami pochybuji a ještě chceš jet už pomalu v sezóně. Jako, jestli se ti povede něco sehnat, budu ráda když tu potom napíšeš kde a kdy.
@Majinka7 píše:
@NelcaZjako takhle, Bulharsko je ta nejlevnější destinace u moře. Mozna ještě Polsko, tam usetřiš za letenky. Zbytek Evropy je o dost dražší. Jestli máš 20.tis. jenom na to ubytování, asi by se někde něco dalo, ale s letenkami pochybuji a ještě chceš jet už pomalu v sezóně. Jako, jestli se ti povede něco sehnat, budu ráda když tu potom napíšeš kde a kdy.
Polsko je na tohle super no, nevím teda jak hotely, ale my si tam loni pronajali byt, na jídlo chodili do restauraci, vstupy všude možně a na týden to vyšlo pro 5 lidi na 20 tisíc. Plus teda cesta no, my jeli autem. Lepší jak sedět v jednom hotelu ![]()
@NelcaZ keď to bolo minulý rok tak super, choďte tam aj tento
minulý rok ste mali ešte infanta, to je tiež úspora.
@renap píše:
ano, ale to dělám i když letíme přes cestovku. Půjčujeme si auto, nebo pokud jsem sama s dcerou a nechci řídit, tak kupujeme výlety na místě. nebo jezdíme jejich dopravou. Loni na Krétě jsme byli v hotelu dva dny z celé dovolené. Letos máme v plánu Samos a už přesně vím, kam všude pojedeme a co tam uvidíme. Jet s cestovkou neznamená ležet celou dovolenou u bazénu a cpát se u korýtka, i když máme třeba al incl.. Ale většina lidí si to myslí, no.
Ale to jste opravdu vyjimka, naprosta drtiva vetsina s cestovkou opravdu jen lezi v resortu. Krom drobnych take naplanovanych vyletu cestovkou. Uprimne neznam nikoho kdo leti s cestovkou na all a tam si pujci auto a jezdi po vyletech.
@Kriss Tina píše:
Polsko je na tohle super no, nevím teda jak hotely, ale my si tam loni pronajali byt, na jídlo chodili do restauraci, vstupy všude možně a na týden to vyšlo pro 5 lidi na 20 tisíc. Plus teda cesta no, my jeli autem. Lepší jak sedět v jednom hotelu
My vloni to stejne a byla to jedna z nejkrasnejsich dovolenych. Fakt strasne moc se mi tam libilo!