Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní píše: . Takže buď ten můj nemá v pořádku nervovou soustavu nebo je ten jejich pozadu.
Ja myslim, ze ani jedno ani druhy
Kazdy mimi je jiny, bud uplne v klidu, to je v poradku. Je to docela roztomily, takovyhle bezec, muj to taky delal
ja bych to vubec neresila.
Je spousta veci, ktery jedno dite dela a druhy to nedelalo nikdy. Moje prvni dite si napr. nikdy nedavalo jako miminko vleze nohu do pusy. Prestoze to vetsina dela, vubec me nenapadlo to nejak resit. No a ten druhej to dela dodnes (16 mesicu
).
úplně to samý, hlavně když má radost, nebo když k nekomu chce ![]()
nestíháme nandavat ponožky ![]()
Náš malej to dělá taky,ať leží nebo na někom sedí, furt kope nožičkama, vypadá to, jako by se nejraději někam rozeběhl. ![]()
Náš to taky dělá při rozrušení nebo při dobré náladě. Dneska mi například vykopl misku s jídlem.
![]()
Buď naprosto v klidu, ten náš to dělá taky! Říkáme, že „jede na kole“
. Dělá to, když má radost, když mu ukážu jídlo a nebo když nás vidí. Řekla bych, že je to prostě projev radosti a je to dost roztomilý ![]()
nase krasavice to dela taky, tak se desim aby nebyla hyperaktivni:))))
Jen se přiblížím hrací dece, a běžně říkám: „No, kam bys běžel? Kam bys utíkal?“ jak kope nožkama a občas se mu i daří „jet na kole“. Myslím si, že běžně vykopávání nožkama - jakkoli a mávání ručkama je prostě projev jakéhosi napětí očekávání a radosti jako takové … takže vlastně dobrý, ne? Nebo že by projev radosti by byl projev chybné nervové soustavy????
![]()
jeden syn to dela porad, ukazuje zajem a radost, vetsinou se u toho rehta
Naše dvouměsíční Eliška to dělá taky, jakoby chtěla běhat, ale dělá to i ručkama, taky jsem se bála, že bude hyperaktivní. A dělá to hrozně rychle ![]()
Monjie: Myslím, že podle toho se to nedá určit. Je to jen určitý projev radosti, některý děti ječí, další se smějí, jiné kopou nožičkama a třepetají ručkama.
No jestli hyperaktivní budou, tak potěš, to budu mít co dělat, abych ho dohonila ![]()
Náš čtyřměsíční Matýsek, když leží na zádech a ukazujeme mu nějakou hračku, která se mu líbí, tak hrozně kope nohama jakoby utíkal. Je to hroznej „běžec“. Občas zvedá i nad podložku, což vím, že je v pořádku. Ale spíš „utíká“ a šoupe s nimi o deku. Dělají to i vaše děti? Protože kamarádka říkala, že její synovec to vůbec nedělá. Ale nemáme další srovnání. Takže buď ten můj nemá v pořádku nervovou soustavu nebo je ten jejich pozadu. Co dělají vaš děti s nožičkama? Liby