Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky z Liberce, poraďte, prosím.
Plánujeme na prázdniny - třeba vyjde a třeba taky ne
Ale kdyby náhodou :
1. U lanovky pod Ještětem je parkoviště a lanovkou přímo na Ještěd?
2. Dá se z Ještědu dostat do Lesoparku Horka a stojí lesopark za to?
3. Pokud za 2. ano - jak se nejkratší cestou z lesoparku dostat pěšky zpět na parkoviště pod lanovkou?
4. Co jiného by jste doporučili na výlet s předškolním dítkem - zoo, dinopark, technické muzeum?
5. Našla jsem i nějaké muzeum Lega a Nisapark, má to cenu?
@Salorka píše:
Holky z Liberce, poraďte, prosím.Plánujeme na prázdniny - třeba vyjde a třeba taky ne
1. U lanovky pod Ještětem je parkoviště a lanovkou přímo na Ještěd?Ale kdyby náhodou :
2. Dá se z Ještědu dostat do Lesoparku Horka a stojí lesopark za to?
3. Pokud za 2. ano - jak se nejkratší cestou z lesoparku dostat pěšky zpět na parkoviště pod lanovkou?
4. Co jiného by jste doporučili na výlet s předškolním dítkem - zoo, dinopark, technické muzeum?
5. Našla jsem i nějaké muzeum Lega a Nisapark, má to cenu?
1.ano
2.rozhodně né přímou cestou, je to to na opačné straně Ještědu, než parkoviště pod lanovkou. Lesopark je moc pěkný.
3. těžko, vyšlápnout ještěd nahoru a pak se shora svézt na druhou stranu lanovkou…
4. ještě IQ park, lesní koupaliště, Bedřichov - třeba Královka, mají tam krásné hřiště, botanická zahrada, Babylon aquapark, bazén,
5. muzeum Lega myslím už zrušili, bývalo v OC Plaza (jako dinopark), Nisapark je super
@Salorka Parkoviste je par metru od lanovky.
Za shlednuti stoji IQ park, fajn je mestsky plavecak (babylon nemam rada).
V dojezdove vzdalenosti autem: Areal na Javorniku s bobovou drahou, kozi farma a dilnicky v Pencine, asi milion rozhleden, hrady (Frydstejn, Grabstejn…), zamky (Sychrov), 20 min po dalnici do Ceskeho raje.
Pokud se bude moct za hranice, tak zoo v Zitave, skakaci arena v Jonsdorfu (tam je i motyli dum), vylet zitavskou parni uzkolejkou do Oybinu.
@Svistice se vetřu…ta aréna skákací je tam nějak nově?? Je pravda, že jsem tam asi 4 roky nebyla ![]()
@Petra Z píše:
@Svistice se vetřu…ta aréna skákací je tam nějak nově?? Je pravda, že jsem tam asi 4 roky nebyla
Ja tam byla poprve v r. 2016, loni jsme to s harantama pri desti zopakly-trochu obmenili skakadla a pridali ping pong. ![]()
@Svistice díky.....
Mám to nedaleko, uvidíme, jak to bude s cestováním
Oybin je nádherný, snad nás tam v létě pustí
Holky, moc díky za info.
Mohla bych Vás ještě poprosit, co je celodenní a co půldenní výlet? Případně co by se dalo spojit v jeden den? Vyjíždět budeme z hotelu v Liberci. Pokud Vás napadá ještě něco, ráda přivítám nové nápady na výlet.
DinoPark Plaza Liberec
ZOO Liberec
výlet na Ještěd (jedna cesta kabinkovou lanovkou druhá pěšky +cestou zpět z Ještědu - )autem
Technické muzeum Liberec
zábavní park Nisa Park
zámek Sychrov
centrum Babylon
Hop Arena Liberec OC Severka
Obří sud Javorník - stojí za to?
@Salorka
Za hezkého počasí stojí za to i Ekopark v Liberci. Všechna jmenovaná místa jsou fajn, jen si nejsem jistá, že v Obřím sudu bude otevřeno.
@Salorka Obří Sud jako takový mi zas tak extra nepřijde, ale je u něj bobová dráha, lanovka, dole je občerstvení se hřištěm, bývala tam i trampoška.
Takže jako výchozí či konečný bod fajn.
Co se délky výletů týče, to záleží, jak dlouho se chcete kde zdržet, jestli se projít i po okolí, nebo jen taková ta americká turistika. Čím přesně pojedete a jak to bude jezdit, jak dlouho vám trvá se s dětmi vypakovat, jak rychle se pohybujete. ![]()
Si holt budeš muset dát práci, trochu goohlit a plánovat včetně dopravy. ![]()
Holky, kam se dá v Liberci, Jablonci nebo v Turnově či okolí vyrazit na inliny? Auto máme.
Aby to byla fakt rovinky (neumím brzdit
), nemusí to být ani vyloženě od někud někam, stačí pár set metrový ovál )ideálně někde poblíž hřiště a zmrzliny), kam na hoďku dvě vyrazit s dětmi.
Mimo tahle doporučení https://www.inline-online.cz/…nomy/term/56
Edit: Areál v Bělé znám.
@Svistice píše:
Holky, kam se dá v Liberci, Jablonci nebo v Turnově či okolí vyrazit na inliny? Auto máme.
Aby to byla fakt rovinky (neumím brzdit), nemusí to být ani vyloženě od někud někam, stačí pár set metrový ovál )ideálně někde poblíž hřiště a zmrzliny), kam na hoďku dvě vyrazit s dětmi.
Mimo tahle doporučení https://www.inline-online.cz/…nomy/term/56
Edit: Areál v Bělé znám.
Maškovka v Turnově.
@Russet Děkuji, koukám, že je tam i pěkné koupaliště. To jsem ani nevěděla a máme to vcelku kousek. ![]()