Liberec a okolí

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9299
17.7.16 18:57

@valtřinka
Diky za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.5.20 16:36

Holky z Liberce, poraďte, prosím.

Plánujeme na prázdniny - třeba vyjde a třeba taky ne :-D Ale kdyby náhodou :

1. U lanovky pod Ještětem je parkoviště a lanovkou přímo na Ještěd?
2. Dá se z Ještědu dostat do Lesoparku Horka a stojí lesopark za to?
3. Pokud za 2. ano - jak se nejkratší cestou z lesoparku dostat pěšky zpět na parkoviště pod lanovkou?
4. Co jiného by jste doporučili na výlet s předškolním dítkem - zoo, dinopark, technické muzeum?
5. Našla jsem i nějaké muzeum Lega a Nisapark, má to cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30806
11.5.20 16:45
@Salorka
@Salorka píše:
Holky z Liberce, poraďte, prosím.

Plánujeme na prázdniny - třeba vyjde a třeba taky ne :-D Ale kdyby náhodou :

1. U lanovky pod Ještětem je parkoviště a lanovkou přímo na Ještěd?
2. Dá se z Ještědu dostat do Lesoparku Horka a stojí lesopark za to?
3. Pokud za 2. ano - jak se nejkratší cestou z lesoparku dostat pěšky zpět na parkoviště pod lanovkou?
4. Co jiného by jste doporučili na výlet s předškolním dítkem - zoo, dinopark, technické muzeum?
5. Našla jsem i nějaké muzeum Lega a Nisapark, má to cenu?

1.ano
2.rozhodně né přímou cestou, je to to na opačné straně Ještědu, než parkoviště pod lanovkou. Lesopark je moc pěkný.
3. těžko, vyšlápnout ještěd nahoru a pak se shora svézt na druhou stranu lanovkou…
4. ještě IQ park, lesní koupaliště, Bedřichov - třeba Královka, mají tam krásné hřiště, botanická zahrada, Babylon aquapark, bazén,
5. muzeum Lega myslím už zrušili, bývalo v OC Plaza (jako dinopark), Nisapark je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
11.5.20 17:51

@Salorka Parkoviste je par metru od lanovky.
Za shlednuti stoji IQ park, fajn je mestsky plavecak (babylon nemam rada).
V dojezdove vzdalenosti autem: Areal na Javorniku s bobovou drahou, kozi farma a dilnicky v Pencine, asi milion rozhleden, hrady (Frydstejn, Grabstejn…), zamky (Sychrov), 20 min po dalnici do Ceskeho raje.
Pokud se bude moct za hranice, tak zoo v Zitave, skakaci arena v Jonsdorfu (tam je i motyli dum), vylet zitavskou parni uzkolejkou do Oybinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65265
11.5.20 17:56

@Svistice se vetřu…ta aréna skákací je tam nějak nově?? Je pravda, že jsem tam asi 4 roky nebyla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
11.5.20 17:58
@Petra Z píše:
@Svistice se vetřu…ta aréna skákací je tam nějak nově?? Je pravda, že jsem tam asi 4 roky nebyla :D

Ja tam byla poprve v r. 2016, loni jsme to s harantama pri desti zopakly-trochu obmenili skakadla a pridali ping pong. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65265
11.5.20 18:43

@Svistice díky.....
Mám to nedaleko, uvidíme, jak to bude s cestováním
Oybin je nádherný, snad nás tam v létě pustí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
10.6.20 11:54

Holky, moc díky za info.
Mohla bych Vás ještě poprosit, co je celodenní a co půldenní výlet? Případně co by se dalo spojit v jeden den? Vyjíždět budeme z hotelu v Liberci. Pokud Vás napadá ještě něco, ráda přivítám nové nápady na výlet.
DinoPark Plaza Liberec
ZOO Liberec
výlet na Ještěd (jedna cesta kabinkovou lanovkou druhá pěšky +cestou zpět z Ještědu - )autem
Technické muzeum Liberec
zábavní park Nisa Park
zámek Sychrov
centrum Babylon
Hop Arena Liberec OC Severka
Obří sud Javorník - stojí za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.20 12:08

@Salorka
Za hezkého počasí stojí za to i Ekopark v Liberci. Všechna jmenovaná místa jsou fajn, jen si nejsem jistá, že v Obřím sudu bude otevřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65265
10.6.20 12:40

Ještě mě napadá Kryštofovo údolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
10.6.20 12:42

@Petra Z Díky, mrknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
10.6.20 13:56

@Salorka Obří Sud jako takový mi zas tak extra nepřijde, ale je u něj bobová dráha, lanovka, dole je občerstvení se hřištěm, bývala tam i trampoška.
Takže jako výchozí či konečný bod fajn.

Co se délky výletů týče, to záleží, jak dlouho se chcete kde zdržet, jestli se projít i po okolí, nebo jen taková ta americká turistika. Čím přesně pojedete a jak to bude jezdit, jak dlouho vám trvá se s dětmi vypakovat, jak rychle se pohybujete. :nevim:
Si holt budeš muset dát práci, trochu goohlit a plánovat včetně dopravy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
10.6.20 14:01

Kam na inliny na liberecku

Holky, kam se dá v Liberci, Jablonci nebo v Turnově či okolí vyrazit na inliny? Auto máme.
Aby to byla fakt rovinky (neumím brzdit :mrgreen: ), nemusí to být ani vyloženě od někud někam, stačí pár set metrový ovál )ideálně někde poblíž hřiště a zmrzliny), kam na hoďku dvě vyrazit s dětmi.

Mimo tahle doporučení https://www.inline-online.cz/…nomy/term/56

Edit: Areál v Bělé znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.20 15:14
@Svistice píše:
Holky, kam se dá v Liberci, Jablonci nebo v Turnově či okolí vyrazit na inliny? Auto máme.
Aby to byla fakt rovinky (neumím brzdit :mrgreen: ), nemusí to být ani vyloženě od někud někam, stačí pár set metrový ovál )ideálně někde poblíž hřiště a zmrzliny), kam na hoďku dvě vyrazit s dětmi.

Mimo tahle doporučení https://www.inline-online.cz/…nomy/term/56

Edit: Areál v Bělé znám.

Maškovka v Turnově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
10.6.20 15:27

@Russet Děkuji, koukám, že je tam i pěkné koupaliště. To jsem ani nevěděla a máme to vcelku kousek. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová