Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Protože máš problémy se sebevědomím, sebeúctou a převzaté rozbité vzorce chovánía prožívání od rodičů. Ono to nefungovalo ještě před tím, než se otec defintiivně rozchlastal.
Pro inspiraci se mrkni třeba sem do téhle knihy
https://obchod.portal.cz/…isle-vztahy/
a ještě k tomu přihoď
https://obchod.portal.cz/…-alkoholiku/
A hlavně si s tím tvým „objektem touhy“ nezačínej a uč se být sama se sebou, spokojená a neubližovat si. Ani podobnejma toxickejma vztahama.
A když už si začneš, tak si proboha panicky hlídej antikoncepci.
Nejde o lásku, jde o patologii, závislost na tom rozbitém, co máš někde hluboko v sobě. A přestane to produkovat hormonální reakce - tedy zamilovanost, až po té, co nadješ sílu to začít propátrávat a čistit a hojit. Je bezpečnější to dělat v psychoterapii - pokud tvůj otec je alkoholik, tak najdi nejbližší adiktologickou ambulanci a zeptej se jich, jestli poskytují služby i příbuzným. Služby budou nabízet pro tebe bezplatně, bývá to hrazené z veřejných zdrojů. Nebudeš potřebovat doporučení od lékaře.
Příspěvek upraven 10.07.22 v 19:29
@Anonymní píše:
Dobrý den, třeba touhle diskuzi najdu odpověď. Proč mě najednou přitahují pochybné existence? Je mi 25 let. Hrozně jsem se zamilovala do muze co je o dost starší, má exekuce, bývalí gambler,de.kar,alkoholik, silný kurak…zacinam si všímat že se mi prostě takový chlapi líbí. Ale proč? Sama nedokážu určit proč. Moji rodiče dluhy neměli, jediný co, tak se obcas hádali. Až když se v me pubertě rozváděli tak táta začal pít, a být agresivní. Ale stále co nevysvětluje otázku proc se mi ti muži líbí. Já sama vůbec nepiju, nekouřím, nefetuju, dluhu se bojím jak čert kříže. Jediný co mě ještě napadá proč by se mi to mohlo líbit na nich, protože já taková prostě nejsem? Svým způsobem jsem prostě „hodná“ holka, a nezměním to. Nedokázala bych strkat peníze jen tak do automatu, zapálit si cigáro…
Hele nevim. Jediný, co se mi k tomuhle vybavuje, tak jedna Pjérova přenáška, kde líčil, jak jedné paní řekl na konzultaci, když řešila to samé co ty, že manželky alkoholiků mají 5 znaků ( číslo typuju). A vy máte 4 z nich. A to u té paní to nebylo zprvu znát - z těch chlapů se vyklubali hajzlíci až potom.
Nevím, sice jaký znaky, ale jeden bych tipla - spasitelka, mučednice? Co dokáže vyřešit problémy za jiné? Nejsi to ty?
@Takyjedna píše:
Nevím, sice jaký znaky, ale jeden bych tipla - spasitelka, mučednice? Co dokáže vyřešit problémy za jiné? Nejsi to ty?
To je jako zenske, ktere jsou se schopne zamilovat na dalku dk nejhnusnejsich seriovych vrahu, pisi jim do vezeni, klidne i snatek..jena takoba se zamilovala do takove zrudy, vzala si ho oni ho pak propustili a on ji znasilnil a uskrtil dospivajici dceru doma..
![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, třeba touhle diskuzi najdu odpověď. Proč mě najednou přitahují pochybné existence? Je mi 25 let. Hrozně jsem se zamilovala do muze co je o dost starší, má exekuce, bývalí gambler,de.kar,alkoholik, silný kurak…zacinam si všímat že se mi prostě takový chlapi líbí. Ale proč? Sama nedokážu určit proč. Moji rodiče dluhy neměli, jediný co, tak se obcas hádali. Až když se v me pubertě rozváděli tak táta začal pít, a být agresivní. Ale stále co nevysvětluje otázku proc se mi ti muži líbí. Já sama vůbec nepiju, nekouřím, nefetuju, dluhu se bojím jak čert kříže. Jediný co mě ještě napadá proč by se mi to mohlo líbit na nich, protože já taková prostě nejsem? Svým způsobem jsem prostě „hodná“ holka, a nezměním to. Nedokázala bych strkat peníze jen tak do automatu, zapálit si cigáro…
„bad boy“ vždycky byli pro některé ženy sexy…od Dylana z Beverly Hills až po seriové vrahy atd.
![]()
@axlpol píše:
„bad boy“ vždycky byli pro některé ženy sexy…od Dylana z Beverly Hills až po seriové vrahy atd.![]()
To radši teda toho Dylana, ale ten už je mrtvej
Ani nevim, jestli byl takovej hajzl, už si to moc nepamatuju ![]()
@Vesmírná singularita píše:
To radši teda toho Dylana, ale ten už je mrtvejAni nevim, jestli byl takovej hajzl, už si to moc nepamatuju
To jsou takoví ti salónní bad boys z červených knihoven. Však víš, navenek nebezpečnej, ve skrytu hotový anděl s citlivou povahou. Prostě sen všech žen. Pokud je ještě k tomu bohatej a změní se kvůli osudové ženě, je to doknalé. ![]()
@Roxy ivka píše:
To jsou takoví ti salónní bad boys z červených knihoven. Však víš, navenek nebezpečnej, ve skrytu hotový anděl s citlivou povahou. Prostě sen všech žen. Pokud je ještě k tomu bohatej a změní se kvůli osudové ženě, je to doknalé.
Jo jo, jako Christian Grey…
přitom takových Greyů v Čechách, co dá přes zadek manželce by u nás bylo… jen holt nemaj tolik těch peněz a maj trochu pupek no ![]()
Příspěvek upraven 10.07.22 v 20:23
@Vesmírná singularita píše:
Jo jo, jako Christian Grey…přitom takových Grayů v Čechách, co dá přes zadek manželce by u nás bylo… jen holt nemaj tolik těch peněz a maj trochu pupek no
… „bad boy“ z červené knihovny, kdy to končí „happy endem“ je super romantika (která by to nechtěla prožít a ve stáří vzpomínat, vyprávět vnoučatům ![]()
Co se týče náklonosti k seriovým vrahům a násilníkům
je to zvláštní, ale existuje to. A že těch fanynek měli / mají někteří spoustu. To prostě hlava nebere. Což o to, mě taky přijde jeden sexy, ale tím to končí
dopisy žádnému nepíšu.
A reálně, cíleně chtít vztah s problémovým člověkem je buď naivní představa romantického „bad boye“ nebo jak už zaznělo - nějaký osobní problém se sebeúctou atd.
Mimochodem, zakladatelko. Ten muž, do kterého ses zamilovala, podle popisu není bad boy, ale neschopný slaboch. Vlastně je to opak bad boye.
@axlpol píše: … „bad boy“ z červené knihovny, kdy to končí „happy endem“ je super romantika (která by to nechtěla prožít a ve stáří vzpomínat, vyprávět vnoučatům![]()
Co se týče náklonosti k seriovým vrahům a násilníkům
A reálně, cíleně chtít vztah s problémovým člověkem je buď naivní představa romantického „bad boye“ nebo jak už zaznělo - nějaký osobní problém se sebeúctou atd.je to zvláštní, ale existuje to. A že těch fanynek měli / mají někteří spoustu. To prostě hlava nebere. Což o to, mě taky přijde jeden sexy, ale tím to končí
dopisy žádnému nepíšu.
Další ženská zamilovaná do Kájínka
ale ten má taky docela pupek ![]()