Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neměla si mu dávat nic. Celkem solidní čtyřicátníci mě zastavují celkem často. Možná bych nad darováním nějaké drobné uvažovala, kdyby mi popsal, co se stalo
. Tebe bych taky chtěla potkat
.
@Alisa25 já myslim, že celkem normálně kecal a rozhodně nebudeš první ani poslední. Tu je to velká móda, přijde načinčaná paní, že jí ukradli peněženku, že potřebuje na taxi pro dítě do nemocnice.. např.. jenže vtipné to přestává být ve chvíli, kdy ji vidíš každý druhý den, jen mění historku. Normálně jsi naletěla, dneska nejsou žebráci jen ošuntělí lidi ![]()
@Alisa25 píše:
Ahoj na cestě do práce mě zastavil, celkem solidně oblečený muž kolem 50-60 let. No a říkal, že se mu stal hrozný malér. Ovšem jaký mi neřekl Jestli nemám zbytečných 20-40 korun, že bude zachráněný. Dala jsem mu 100 Kč. Myslíte, že to stačí, nebo jsem měla udělat víc.
Kudy chodíš, že bych tam taky zašla
?
No mela sis ho vzit domu, chudaka.. Takze o nem nic nevis a stejne jsi mu prachy dala? Zkus priste vyslechnout co chce s pokud treba chce na jidlo, nsbidni se, ze mu neco koupis. A uvidis tu reakci
@_BBQ_s píše:
@Alisa25
Kdyz si tak stedra, taky bych potrebovala![]()
Není to o štědrosti. Ten člověk vypadal dost nešťastně a zoufale. Nevěděla jsem jestli třeba někdo z jeho blízkých se nějak nezranil a není ohrožený na životě, nebo jestli nezpůsobil nějakou nehodu a nemusí volat pomoc atd.
@Alisa25 píše:
Není to o štědrosti. Ten člověk vypadal dost nešťastně a zoufale. Nevěděla jsem jestli třeba někdo z jeho blízkých se nějak nezranil a není ohrožený na životě, nebo jestli nezpůsobil nějakou nehodu a nemusí volat pomoc atd.
Prosimtě, to je starej trik ![]()
@Alisa25 píše:
oni to umí zahrát hodně dobře, věř tomu..
chtěla bych Tě potkávat
néé, dělám si srandu, ale na 99,9 % to rozhodně nebyl žádnej chudák v nouzi. Je to jen nová móda v žebrání. Protože lidi na to slyší a naivků se najde rozhodně víc, než těch, kteří dají drobné do hrnečku.
Ale zase si radši říkám že jsem takhle blbá a ošidila jsem sama sebe. Než že bych způsobila nějaké neštěstí někomu druhému.
@Alisa25 taky občas takhle dám pár drobných, vím, že nutně nepotřebují, ale přesto…rozhodně, ale nepřemýšlej, že jsi měla dát víc.. třeba můj muž, by stejně jako většina lidí tady nedal nic
Nedala bych nic pokud by neřekl, co se stalo.
Tuhle jsme seděli na zmrzlině a přišla ženská, střední věk, spíš hůř oblečená, v ruce ošatku s kolíčkama na kterých byli nalepení motýlci. A prej „kupte si za 50korun, přispějete na postižené děti“. Tak jsem se ptala, pro jakou organizaci pracuje, na jaké postižené děti, že to vybírá. Nebyla schopná se ničím prokázat. Nekoupila jsem nic. Takové motýlky si doma vyrobím taky a můžu vybírat stejně jako ona.
A ještě jeden zážitek. Před obchodem s potravinama mě zastavil, no dejme tomu „snědý“ mládenec, a taky že vybírá na děti z ústavů. Hned jsem věděla, že mu nedám nic, ale řekla jsem mu, že nemám drobné a on mi na to odpověděl, že to nevadí, že bere i stravenky
![]()
Jen pro rejpalky, přispívám dvěma organizacím, trvalým příkazem
Mám jistotu, že ty peníze jdou tam kam mají.
Bohužel většinou to jsou povídačky. pamatuju si an jednu paní, je pravda že jsme se potkaly na služebně, byla tam kvuli krádeži-dávala mimčo do autosedačky a mezitim ji ukradli kabelku-při čekání jsme pokecaly, já ji nakonec dala 500,– (nepočitala jsme že ho někdy uvidim) a pani si vzala moje číslo, že se mi ozve hned jak bude moct a že peníze vrátí. cca po 3 týdnech telefon-pani mě pozvala na večeři, jako poděkování, a peníze vracela. tenkrát mě to překvapilo a potěšilo. jinak pardon za ot ale nějak jsme si na v souvislosti s tim vzpomněla. a taky si vzpomínám na jednoho slepce který vždycky prosil o drobný v pze u anděla-když jsme měla tak jsem mudala. do tý doby než jsme ho viděla jak mká hulku uklizenou v batohu a v mekáči si objednává jídlo…
@Alisa25 píše:
Ahoj na cestě do práce mě zastavil, celkem solidně oblečený muž kolem 50-60 let. No a říkal, že se mu stal hrozný malér. Ovšem jaký mi neřekl Jestli nemám zbytečných 20-40 korun, že bude zachráněný. Dala jsem mu 100 Kč. Myslíte, že to stačí, nebo jsem měla udělat víc.