Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem si nechala vystavit slevovou kartičku, protože zasílám často balíčky i dopisy, výhodou je že nemusím vypisovat doporučené lístky, pošta mi za to naoplátku vystaví potvrzení asi 5× větší než podací lístek a ještě mi mejlem prý zašlou potvrzení o doručení zásilky. Bezva. Tak jsem premiérně šla na poštu zaslat balíček cca 20×20×5 cm. Paní na přepášce naúčtovala 52 kč, čekám na potvrzení - paní na mě kouká co po ní chci. Já že potřebuji číslo pro sledování a ten lístek co dávají u doporučených dopisů. Odpověď paní na přepášce…my nic takového nevystavujeme. Na můj dotaz zda mi přijde i oznámení mejlem, že zásilka byla doručeně, jen odvětvila, že u balíčků to nezasílají…tak nevím včem mám vidět tu výhodu…Takže teď jsem zaslala balíček, který když mi pošta nedej bože ztratí, tak mi nikdo nedokáže, že jsem vůbec něco odeslala. ![]()
Já jsem odesílala balíček předevčírem, paní u přepážky mi vytiskla na A4 podací lístek a email žádný nepřišel, tak výhoda kromě toho, že nemusím vypisovat podací lístek není asi žádná…
Mám také kartu, posílala jsem balíky, pán na poště mi vytiskl papír, kterému se dá říci podací lístek a zeptal se mě, zda chci aby mi došlo upozornění na e-mail když bude balíček vyzvednut. A tak se i stalo. Asi záleží na lidech na poště, jejich ochotě a informovanosti.
@Lucianamil nesmíš se nechat, potvrzení ti musí dát, jestli ho nevytiskla hned, tak to musí stornovat a udělat to znovu, mailem ti přijde potvrzení, jen když ho nahlásíš, u listovních zásilek i bez nahlášení… nejlépe nastudovat si to na stránkách pošty a pak tu ženskou za okýnkem poučit, protože některé vůbec netuší, co mají dělat… no, snad se to brzo zaběhne a bude to bez problémů…
Já nevím, ale myslím, že to neplatí pro obyčejné zásilky u balíků.
A jinak u doporučených zásilek (ne balíků) jsem měla slevu 1 Kč, takže jsem platila 36 korun místo 37 ![]()