Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V životě člověk utratí 100kč za daleko větší blbosti, pokud ty z toho máš dobrý pocit, neřeš to ![]()
No pokud opravdu potřeboval snad to pomohlo, pokud ne snad si pochutnal, víc to neřeším. Ještě jak jsem šla z nádru tak nějaký důchodce tam rozbil skleničky (nesl je do kontejneru) na cyklistické stezce a sám odešel asi si nevšiml. Tak jsem to radši posbírala, sice lidi mě asi měli za blbce ale nemusí se nedopatřením jednoho zranit druhý, nebo si píchnout kolo a někde se vybourat.
Jo a ještě jedna věc, pozor na ty lidi, když taháte peníze z peněženky, sousedce se stalo, že takhle jí vyrvali peněženku z ruky a zdrhali pryč.
@Petorka jj, v takových situacích když už jsem chtěla dát nějaké drobné, tak jen z kapsy, zásadně ne z peněženky…
Tak běžte taky zebrat, kdyz se vám zda ze maji víc peněz nez vy v práci…ona je to taky dřina takhle obíhat a přesvědčovat lidi
banee tohle byl zřejmě podvodník ale fakt se nekdy normální člověk dostane do takove situace ani neví jak…mne například kdysi ukradli v obchodním centru kabelku, kde jsem měla úplne všechno- peníze, doklady, klíče od auta, klíče od baráku i mobil… A co ted. Nemáte peníze ani na zavolání někomu z budky, ani na lístek na MHD…
Ted mate strach někam odejít aby vám jeste neukradli dole to auto… No naštěstí jsem nemusela zebrat, pomohla mi ochranka - pújčila mobil na přivolání manžela.
@Alisa25 píše:
No pokud opravdu potřeboval snad to pomohlo, pokud ne snad si pochutnal, víc to neřeším. Ještě jak jsem šla z nádru tak nějaký důchodce tam rozbil skleničky (nesl je do kontejneru) na cyklistické stezce a sám odešel asi si nevšiml. Tak jsem to radši posbírala, sice lidi mě asi měli za blbce ale nemusí se nedopatřením jednoho zranit druhý, nebo si píchnout kolo a někde se vybourat.
Ty jo ty jsi hodná, to se jen tak nevidí, bohužel v dnešní době se toho dá lehko zneužít. Pán byl stoprocentně podvodník, raději peníze poslat na UNICEF či podobnou oganizaci.
Jooo, takovych lidi uz jsem potkala: krasna slecno, zabouchl jsem si klice doma, nahradni mam u dcery (vite ze jste ji podobna? Jste obe krasne)… Potreboval bych na autobus… Bla bla bla
Zakladatelko, myslim, ze bud spis rada, ze jsi mu nedala vic… ![]()
Jinak ja nikomu nic nedavam, kupovala jsem si pravidelne Novy Prostor u jednoho stareho pana v metru a pocase me zacal otravovat, zastavovat na ulici, chtit vic penez… hruza.
Jedinkrat, cehoz nelituju a libilo se mi, ze prisel mlady kluk, bezdomovec, prisel mi dost retardovany a mile me poprosil, jestli bych mu v bufetu nekoupila polevku. S tim jsem problem nemela.
@LadyTommy
Ano, jednou v Globusu na parkovišti přišel bezdomovec a poprosil nás o drobný na jídlo, řekla jsem mu, že mu tedy koupím housku se sekanou, to je taková obří porce, toho by se dost najedl, nechtěl!! Chtěl jenom peníze, tak nic nedostal.
Kdyby takhle přišel někdo a poprosil mě, jestli bych mu koupila jak ty říkáš přímo polívku v bufetu, tak bych snad ani neváhala.
@Alisa25 píše:
Ahoj na cestě do práce mě zastavil, celkem solidně oblečený muž kolem 50-60 let. No a říkal, že se mu stal hrozný malér. Ovšem jaký mi neřekl Jestli nemám zbytečných 20-40 korun, že bude zachráněný. Dala jsem mu 100 Kč. Myslíte, že to stačí, nebo jsem měla udělat víc.
Nechápu důvod založení diskuse ![]()
Nehledě na to, že si skoro jistě vymýšlel a Tys mu jen naivně naletěla - tak i kdyby Ti tu všichni do jednoho napsali „ano, měla jsi udělat víc“… tak co? Půjdeš ho někam hledat nebo co s tím? ![]()
Udělala jsi, cos v tu chvíli uznala za vhodné.
@jalemina píše:
Jo jo, cca 4 měsíce jsem jezdila do Ústí n/l, a na nádraží tam taky solidně oblečený pán, kolem 40 let. A že (už nevím proč, co se stalo) mu chybí cca 40kč na vlak do prahy. Nedala jsem nic… pak mě zastavil asi po měsíci znova. A když mě poté ještě zastavil 2krát běhěm jednoho týdne, řekla jsem mu že kdyby šel pěšky, už by byl v té Praze třikrát. A jestli neumřel, somruje tam dodnes
![]()
Pak mě zastavil cikán (nebo rom) a že nemaj na vlak a má těhotnou dceru a musí se dostat do Děčína… Jen jsem se musela smát, když mě oslovil a ať se nebojim, že ví že je černej, ale že se chce jen optat
Upřímně, já ztratit peněženku, nebudu žebrat o peníze na vlak, ale dojdu za průvodčím či řidičem a poprosím co se stalo jestli by mě vzal domů. Minule mladou slečnu průvodčí brala…Taky jsem mu nic nedala… o chvíli později jsem ho viděla samotného!! dřepět na lavičce a hulit
Takových somráků je prostě všude plno… a nejsem žádnej sponzor, mě taky zadarmo nikdo nic nedá a musím si vydělat.
Jen chci reagovat na tohle. Znám soboně řídiče a byla jsem svědkem události, kdy nastupovala do busu holčička asi, 8 let, a neměla dost peněz, chyběla jí asi desetikačka. Řidič pokrčil ramenama a že ji nevezme, že má smůlu. Cesta asi 25 km
Všichni, co to slyšeli, se začali zvedat, že jí tu desetikačku dají…
Pardon za ot, jen jsem si na to vzpomněla… A já osobně bych teda taky zkusila poprosit nějakého kolemjdoucího (dřív, než pojede ten vlak a já nebudu vědět, jestli mě vezme nebo ne) nebo bych zašla na nejbližší pobočku svojí banky a vybrala buď s OP nebo na podpisový vzor…
@Salvaje jo to se mi stalo ve vlaku který jsem dobíhala na poslední chvíli a nekoupila si jízdenku, průvpdčí chtěl nějakou přirážku a já neměla, paní co byla v kupé se mnou to chtěla zaplatit a nakonec to průvodčí nechala
Ona mě i viděla jak dobíhám fakt s chlupem. Jednou jsem šla domů cca 12km pěšky, ujel mi táta se kterým jsem měla jet a autobus taky ujel a jinej už nejezdil
.
Je to o lidech… minule se řidič divil že platím za kluka že nevypadá na 6 let (u nás se platí MHD u řidiče) jsem mu řekla že mu je skoro 8, a on mávl rukou že jsem ho mohla vzít zadarmo že by to nepoznal
.
Tak v Kroměříži chodila ženská s cedulkou na krku, že je němá a že ji okradli a potřebuje se dostat domů, zda ji nedáme na vlak..chtěla jsem jízdenku koupit, otočila se a odešla, potkala jsem jí o pár dní později a řekla, že jsem jí minulé chtěla koupit nechtěla a že tedy už dlouho vybírá, kam že jede do Afriky a ona na to odpověděla, že se nemám starat a dát prachy, tak jí říkám hlavně, že jste němá
![]()
Zastavila mě snědší slečna s kočárkem a ptala se jestli bych jí nedala nějaký drobný že nemá na vlak a nedostane se domů. Nedala jsem jí teda nic, ale musela jsem na ní furt myslet, takový to co když opravdu
Doma jsem to vyprávěla manžovi, tan mi zas řekl že by ho spíš zajímalo kolik blbců jí nalítlo. ![]()