Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děkuji všem za názory. Bylo to opravdu takové malé Tesco, nikoho z ochranky jsem tam neviděla, kdyby jsem někoho zmerčila, už ho k nám volám. Ten chlap byl jak pominutý, do slovní přestřelky jsem se s ním dál už nepouštěla, měla jsem strach aby mě tam nezačal „mydlit“ jak sliboval. Tak jsme si s mamku vystály jak opařené tu frontu s nákupem a mazaly na parkoviště.
Kdybych byla já ta přihlížející, určitě bych jednala. V minulosti, když jsem pracovala jako vedoucí v elektru, tak jsme se s podobnými situacemi setkávali často, okamžitě jsem brala telefon a volala ochranku nebo PČR. Takových to obtěžujících nebo zlodějů, nám tam chodilo poměrně dost. Možná proto jsme očekávala i vyšší angažovanost alespoň těch pokladních.
Ano, dost možná jsem si měla o tu pomoc říct, nicméně jsem byla opravdu jak opařená, se zvětšujícím se břichem mi nějak ustupuje bojovnost
a zvyšuje se pud sebezáchovy.
@welovefashion píše:
Tenhle chlap byl asi trochu opilej, ale nevypadal jako bezbomovec, navíc ze začátku nereagoval a měl rozbitou hlavu… To fakt nevíš jestli to není jen starší chlap, co se mu udělalo špatně… jo ze mě asi mají radost, volala jsem už párkrát, na lavičkach me nejak netankujou, ty jsou v poradku…já ani toho bezdaka nebo ožralu nechci mít na svědomí, první pomoc mu nedávám,ale když nereaguje, ani když do něj stouchnes nohou a třeba v nula stupních leží na trávě, nebo ještě lépe na sněhu, tak prostě tu záchranku nebo policajty zavolám… Od toho tu snad jsou ne? Oni je pak aspoň odvezou na zachytku… Fakt si nechci přečíst v novinách že mi před barákem umrznul bezdomovec…i oni jsou lidi…
vidíš, toho bych se třeba já bála…Kdo kdo si to vyloží jako kopanec, napadení, těžko zpětně obhájíš intenzitu „štouchnutí“. Kdyby ležel bezvládně na mrazu, sněhu, tak policajty/záchranku zavolám. Ale přibližovat se k němu nebo se pokoušet o fyzický kontakt, to mám strach…
@Verusse93 píše:
Děkuji všem za názory. Bylo to opravdu takové malé Tesco, nikoho z ochranky jsem tam neviděla, kdyby jsem někoho zmerčila, už ho k nám volám. Ten chlap byl jak pominutý, do slovní přestřelky jsem se s ním dál už nepouštěla, měla jsem strach aby mě tam nezačal „mydlit“ jak sliboval. Tak jsme si s mamku vystály jak opařené tu frontu s nákupem a mazaly na parkoviště.Kdybych byla já ta přihlížející, určitě bych jednala. V minulosti, když jsem pracovala jako vedoucí v elektru, tak jsme se s podobnými situacemi setkávali často, okamžitě jsem brala telefon a volala ochranku nebo PČR. Takových to obtěžujících nebo zlodějů, nám tam chodilo poměrně dost. Možná proto jsme očekávala i vyšší angažovanost alespoň těch pokladních.
Ano, dost možná jsem si měla o tu pomoc říct, nicméně jsem byla opravdu jak opařená, se zvětšujícím se břichem mi nějak ustupuje bojovnosta zvyšuje se pud sebezáchovy.
to je přirozené…A když jdeš s malými dětmi, j to tak tak..Žena s děckem je zranitelnější…
@stinga píše:
protože nakoupily v akci, taky nechápu, proč nekřikly na pokladní, ať zavolá ochranku, nebo na mobilu vytočit 155, prostě stojím jak vyoraná myš a druhý den založím diskusi
Proč hned tolik sarkasmu? Stala se mi tato příhoda, zajímá mne jestli s tím má také někdo zkušenost. Myslím si, že se ve zdejších diskuzích se řeší všelicos, tak nechápu proč bych si na toto téma také nezaložila diskuzi, nepřijde mi to úplně mimo mísu
. Protože nakoupily v akci
, připomínka opravdu na místě.
Budu se opakovat, ale hlavně že jsme spolu všichni empatičtí na internetu, přijde mi, jak kdyby se na slušnost hrálo fakt jen on line
Ne všichni samozřejmě, ale většinou lidi vážně jen čumí a nic
A ještě se mračí. Já si kolikrát přijdu divná ikdyž někomu v krámě popřeju hezkej den a poděkuju.
@Bubla Bůčková píše:
Co by ji na to asi řekl šéf? Hrozný…
premyslela jsem, ze si na ni postezuju, ale pak jsme to nechala byt.
Jsou hnusní ignoranti
. Znám takhle případ, kdy bezdomovec umřel na autobusové zastávce… 3 hodiny po smrti pána, kolem něj stáli a chodili lidé a až jedna mladá maminka zjistila podle tepu, že nežije, zavolala IZS a zahájila resuscitaci.
@stinga píše:
no tak to máš štěstí, že tě milá bezdomovkyně nezažalovala za napadení a shození ze schodů, a věř, že soud by odsoudil tebe za nepřiměřenou obranu, řekli by, že ona tě fyzicky nenapadlo a ty ji ano
Kde píšu, že jsem ji shodila ze schodů? Bránila jsem svoje dítě.. jen jsem do ní strčila…ona byla tak ožralá, že to neustálá… Ze schodů spadla pak sama a potom ![]()
Zakladatelko a co dělala tvoje máma? Proč tě nebránila nebo nevolala policii ona?
@PetraJ Mamka byla vykulenější než já a jen mi radila, ať ho ignoruji a nedívám se na něj abych ho ještě víc nevyprovokovala.
Třeba si ho lidi spletli s matčiným manželem. A nikdo se nechce plést do rodinných záležitostí.
@zoidberg Pochybuji, ale pobavilo
. Takhle jsem nad tím nepřemýšlela ![]()
@warita píše:
premyslela jsem, ze si na ni postezuju, ale pak jsme to nechala byt.
Hele, ja si jednou stezovala na asistentku notarky s tim, ze jsem cekala omluvu, ta neprisla, takze ji jiz jen upozornuji, ze jsem v soku z takoveho chovani a ze ta mlada dáma je reputacnim rizikem pro jeji notarsky urad
Tak se mi teda formalne omluvili s tim, ze jsem to teda ale trochu nafoukla, blabla. Pak jsem se tam dostavila k projednani dedictvi a zjistila jsem, ze notarka je jeste vetsi primitivka a kravena nez slecna magistra, ale aspon se drzela zpet
halt jaky pan takovy… ![]()
@Verusse93 píše:
@PetraJ Mamka byla vykulenější než já a jen mi radila, ať ho ignoruji a nedívám se na něj abych ho ještě víc nevyprovokovala.
No tak vidíš. V první řadě tě měla bránit tvoje máma, která neudělala nic a ty nadáváš na ostatní. Tak jste ten nákup tam aspoň mohly nechat a jít nakoupit vedle do Penáče.
@Verusse93 nevím, v kolik jste tam byli…ale já tam byla v cca 11,30 a byl tam…měl nějaký kecy, otočila jsem se na něj, ať mě nechá být a nemluví na mě…
Pak se zase navážel do jiné paní.
Za kasou holka co říkala, že volala už policii
A ejhle…večer kolem 5 tam jela sestra a byl pro změnu vedle v penny…
Hnus…