Lidi proberte se!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2738
11.4.26 13:51

Já jsem před více než rokem tady založila diskuzi pod anonymem, když se u nás v rodině, ne přímo u mě, řešil problém. Nechtěla jsem to napsat veřejně, protože mě tady dost lidí nemusí a byla to taková hodně moc citlivá záležitost. Dostala jsem tady takovou neuvěřitelnou čočku, že vím, že už bych se tady nikoho na nic vážného kromě vztahových záležitostí nezeptala.
Do diskuze se slétlo pár známých firem a začali kopat, že ten problém je určitě můj a to tam pořád dokola omílali, jak kdyby na tom záleželo. Kdyby byl můj, napsala bych to, vždyť jsem to založila anonymně.
Lidi tady umí být fakt zlí. Smutné na tom bylo to, že hodně kopala i uživatelka, která tady veřejně píše, jak je x let na antidepresivech.

• načítám...
35323
11.4.26 13:53

Velmi casto by mnohym prospelo, kdyby se prestali litovat a resit, ze lide nejsou vseobjimajici a slunickovi a zamyslet se, jestli prece jen nemaji v necem aspon trochu pravdu. Za svuj zivot si kazdy zodpovida sam a jak si to zaridi, takove to bude. Jestli nekdo ceka, ze ho ucini stastnym ostatni, bude nejspis cekat az do smrti.

• načítám...
35323
11.4.26 13:55
@Klopotkova píše: Více

Tak v tvem pripade…prece nemuzes cekat, ze te bude nekdo brat vazne, kdyz v diskusich resis jeden bizar za druhym. Jestli to neni dalsi diskuse k pobaveni…tak smula…jaky sis to udelala, takovy to mas.

• načítám...
108
11.4.26 13:56

Lidi, já naprosto beru negativní komentáře. Nedávalo by smysl, kdyby si lidi všechno jen chválili a barvili v duhových barvách. Bavím se tady o diskuzích, kde položí nějaká uživatelka dotaz a sesypou se na ní desítky drsných komentářů, které vyloženě cílí na podlomení sebevědomí a sebeúcty, případně se velmi hanlivě a hrubě vyjadřují o inteligenci apod. A na takové příspěvky pak reagují další a další a přitakají, jak je ta ona uživatelka taková a maková (ve zlém samozřejmě). Jednotlivý negativní (a ideálně ještě slušně napsaný) komentář psychicky relativně zdravého člověka nezničí, ten naopak může posunout a nakopnout správným směrem.

Doufám, že takových diskuzí ubývá, protože kvůli nim jsem jednu dobu skoro přestala chodit na tohle fórum. Věřím, že se to hlídá čím dál víc.

• načítám...
2738
11.4.26 13:57
@mroe píše: Více

8o :roll: Prosím? Četla jsi můj příspěvek pořádně? Pokud ano, tak bys tohle nemohla napsat. :zed:

• načítám...
35323
11.4.26 14:04

Cetla. Promin, ale netrpis nejakou poruchou? Umis psat smysluplne i uplne mimo. Myslim, ze kazdy, kdo sem chodi aspon obcas, si te spoji s jednim typem diskusi. Jestli se tu chces bavit, nemuzes cekat, ze tu pak muzes stejnym zpusobem resit neco citliveho.
A netvrd mi, ze si toho nejsi dobre vedoma. Lide te poznaji uz podle stylu psani…

• načítám...
2738
11.4.26 14:06

Psala jsem pod anonymem. A ne, poruchou netrpím. To bych řekla, že poruchou musí trpět člověk, jako jsi ty poté, co jsi napsala na můj příspěvek. To si říkám, že to snad ani není možný.
A ne, z té diskuze mě nikdo nepoznal, to by mi hned dali sežrat, že jde o mě. :mavam:

• načítám...
Anonymní
11.4.26 14:14
@Bavea píše: Více

Chceš pomazlit? :mavam:

• Upravit
11.4.26 14:14
@WhiteCrow píše: Více

Ale dokud to není na inzulin, tak to ještě jde.

• načítám...
35323
11.4.26 14:15

Vidis…tezko ti neco radit. Byt diskusnim saskem holt ma i sva negativa, ale to byla tvoje volba.

• načítám...
11.4.26 14:19
@Nairobi91 píše: Více

Nejsou ani zlá a ani krutá, ale stejně tak nejsou ani odborná. Pokud někdo má momentální problém, nechť ji řeší ihned s odborníkem. Jsou tísňové linky, které fungují. Je to lepší, než to sdělovat celému světu a doufat, že odtud snad přijde nějaká záchrana. Nepřijde a vlastně ani přijít nemůže, protože v každém davu nejdete nějakého blbečka. A víte co? Neshodí vás ten dav, ale ten jeden blbeček.

• načítám...
11.4.26 14:22

Asi špatně chápete slovo diskuze. Ta může klidně probíhat jak v tom autobuse, tak i tady. Víc od toho ale nelze očekávat. Je to výměna názoru, nic víc. Pokud si to někdo bere osobně, je to jeho obrovská chyba.

• načítám...
2738
11.4.26 14:25

Je úplně jedno nějaký diskuzní šašek, já jsem psala o vážném problému slušně a pod anonymem. Radit tady od tebe fakt nic nepotřebuju.

• načítám...
108
11.4.26 14:30

@Vodnář-u-Topolu Myslíte, že pokud budu řešit aktuálně nějaký problém, existuje nějaká kouzelná linka, kde pomohou, poradí? Myslím potíže, které nejsou vyloženě nic hardcore typu závislost na návykových látkách, pokusy o sebevraždu, úmrtí v rodině, vážná nemoc apod., ale třeba jen řešení nepříjemné rodinné či pracovní situace, nebo třeba budu mít strach, jestli nemůžu být těhotná, protože jsem mladá nezkušená holka - tak existuje nějaká linka, která mi pomůže? Můžu si někam zavolat? Někam zajít? Asi těžko. A tihle lidi prostě doufají, že zde najdou někoho s podobnou zkušeností. Nic víc a nic míň. Žádné odborné rady, ale radu od jiné ženy, která třeba prošla podobnou cestou a napíše, jak se to vyvíjelo, jak to dopadlo. Místo kamarádky, kterou třeba nemají.

Já jsem třeba kdysi čekala na vyšetření, kde se měla potvrdit či vyvrátit velmi závažná diagnóza. Čekala jsem dlouho - několik měsíců. A byla jsem nervózní. Byla jsem ráda, že jsem tady našla lidi, kteří měli podobné trápení a mohla jsem si s nimi vyměnit zkušenosti. Uklidnilo mě to. A o tom to podle mě má být. Těžko budu volat nějakému doktorovi, že jsem nervózní z toho čekání a on mě bude utěšovat a posílat příběhy pacientů, u kterých to dopadlo dobře :lol:

Na druhou stranu jsem sem třeba napsala, že hledám radu jak za jednu věc ušetřit a hned se na mě sesypala halda negativních ženských, které místo rady řešily to, že když s mým vzděláním nemám na takovou věc, tak musím být asi úplně blbá a já nevím co. A tohle mě štve. Prostě odpovídat na to, na co se daný člověk ptá a nerýpat, neplivat jedy. A je vše v pohodě.

Mně většinou nevadí jeden blbeček, ale právě ten dav, který se k němu přidá a zaplevelí celou diskuzi off topic jedovatými nadávkami. ;-) To je věc, která mě tu štve.

• načítám...
15693
11.4.26 14:31

Tak s tím musím souhlasit…
Taky jsem si toho všimla, že kolikrát až úplně zbytečně se někdo začne docela až dost neempaticky navážet do zakladatelky a během chvilky se na tom začnou „přiživovat”
i ostatní, kteří se ihned kolektivně srdíčkují. :D
A čím víc takových zlých a útočných komentářů, tím víc ocenění. Někdy mi to skoro přijde až jako, kdyby to snad dělali jen kvůli těm srdíčkům a pro svoje velké potěšení… :?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová