Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, máte to někdo také tak. Partner přijede z práce vyvenčí psa, dá si sprchu a nají se a jde pařit na PC. Se snynem se max pozdraví, sem tam na něho promluví a to je celé. Moc zájem nejeví. Když mu řeknu ať ho pohlídá že si odskočim nebo že se jdu najíst nebo něco, tak je v tom kolikrát problém protože že ma hlidat, protože sedí u PC. Syn má i období separačky takže pořád za mnou.
A když už ho hlídá tak má třeba po chvili nahání kde jsem, nebo ho nechá že si hraje je v klidu a on kouká do PC misto toho aby se mu venoval. Když někam jedem tak se strašně stará nebo když někdo přijede ale jinak nic moc teda. A občas si i všímám že mu syn dělá naschvály. Řekl mi že by s ním chtěl i někam jet ale jak s ním chce někam jet když neví nic jídlo, obleceni atd. A já jsem samozřejmě za tu špatnou, že mu ho nechci půjčit nebo tak, ale to je těžký když se musíte prosit nebo doprošovat. Máte s tím někdo zkušenost co dělat.?
@hanka.br. píše: Více
Jak jinak. Předtím se na dítě určitě moc těšil a PC bylo pro něj neznámé slovo.
Ano, mám zkušenost. Kopnout do zadku. Takový muž není k rodinnému životu. Vybrala sis špatně. Rozhodnutí je na tobě.
Ale pozor, to tvé dospělé dítě nepředěláš. On je zvyklý přijít domů a sednout k pc. Bez prácičky, starostí.
Ten zní jak některé ty mladší subjekty z Výměny manželek. Borec se sluchátkama paří střílečku, okolo se plazí mimino ožužlávající neznámý předmět nalezený na podlaze… a bez matky absolutně netuší, co s ním dělat, protože „neví nic“.
Mrzí mě to, ale tohle asi nebude nová situace.
Můžeš ho postupně zapojovat, úkolovat, trénovat. Může dozrát. Taky pak s větším dítětem si chlapi většinou víc rozumí. Až se dá na lyže, kolo, bazén, výšlap, na střelnici… Chlapi bývají natvrdlí a nedojde jim, že něco potřebuješ. Fakt musíš cíleně říct a popsat to, co chceš. Zkus to s ním.
@Okta píše: Více
Ne, chlapi nebejvaj takhle natvrdlý. Blbci bejvaj takhle natvrdlý.
Přestaňte to svádět na „mužskou přirozenost“ a přijměte zodpovědnost za svůj výběr.
@Okta zatím se zapojuje do koupání že pomůže a to je zatím vše. Když máme návštěvu tak se může pomalu přetrhnout.
@Mája98 píše: Více
No a co ti na to řekne, když ho konfrontuješ s tím, že před návštěvou se předvádí a jinak na to kašle? Není mu to blbý?
Narovinu, pořídila sis dítě s nezodpovědným a patrně i hloupým chlapem. Čučení do PC je jen utrácení času. Ale Tvoje volba.
Vyhodit mu jeho PC z okna, změnit heslo na wifi?
Hlavně si s ním nedělej další dítě.
Tipnu si, že selhala antikoncepce, dítě se jmenuje po něm a vzít si ji taky nechce. Takový obvyklý scénář. Normální zralý chlap se o vlastní dítě umí a chce postarat a nečumí u toho do PC.