Moje dcera je línější

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.12.19 14:21
@Trojlístek kocko ale mne nevadí estetické športy. nevadi mi zadný sport, pouze opravdu hledam cokoliv nenasilnou formou at se mi nehodí do zeme :nevim: kde beres v sobe tolik vzteku na maminku co se tady radi :nevim:
@Anonymní píše:
Hele mám to stejně. Ty rady výše nečti. Moje dítě nedostává sladké, to jen minimálně, pije vodu, stejně je oplácaná, má tak blbý matabolismus. Snažím se vařit tak nějak co nejvíce jednoduše a nekaloricky, ale s dítětem je to složité. Navzdory radám a řečem všech lidí, kteří to nezažili, prostě nedonutíš jíst dítě jídlo, které je mu hnusné a o hladu ho nechat jde taky těžko. Pravda je, že jak se dostane ke sladkému, je jak nezavřená ( třeba vánoční besídka :zed: ) ale dávat jí to prostě nemůžu, protože už tak má váhový problém. Sport. To je někdy až nepochopitelné, jak lidi jako já a manžel můžou mít dítě tak moc bojkotující jakýkoliv pohyb. Ona nechce ani na procházku. Naštěstí lyže miluje, sjezd tedy. Ale to není pravidelný sport. Teď je jí 8 a lepší se to, vybrala si sport a má 3× tádně tréninky, dobrého trenéra a baví jí zapásy, trenér ji bere, i když zatím moc neumí, tak je motivovaná. Ale je to peklo prostě. Já přesně vím, co píšeš, co myslíš a jak je to zoufalé. A nechat ji být nemůžu, byla by 3× taková. Ach jo. Nezbývá ti než omezovat „špatné jídlo“ ( to mě vždycky pobaví, prý nedávejte jí sladké, to moje dítě vidí jednou za 14 dnů) a motivovat a motivovat k pohybu. Čím déle ji necháš, tím složitější pro ni ten pohyb bude.

Dekuji ti moc za povzbuzeni..budeme hledat a casem se na neco musí chytnout :lol: ted je ešte mala ale za rok verím že neco najdeme. a to jidlo opravou musím korigovat..Nemá stopku u hovadin.. pak jenom z toho boli brisko :(

• Citovat
  • Upravit
26559
17.12.19 14:25

U ditete by ses mela prizpusobit jeho zamereni a naturelu, ne ji nutit do toho sveho. Pohyb je jiste potreba, ale hledej co bavi ji. V tomhle veku bych to nehrotila uz vubec, staci litat venku s detma nebo na hristi, nejaky sportovni drill mi prijde pro tak male dite spis na skodu. Vydej probuh neres, krm ji zdrave, ale mnoztsvi nech na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
17.12.19 14:28
@Anonymní píše:
To tancovaní ešte zkusim vymyslet. trampolinu delame. skoda je že treba tancovaní ji baví, ale pouze do doby než se splete.pak se zase urazí a hodí do zeme. zmrzku, bonbon, palacinky, keks a Jine mnamky má ode mne aspoň 2×tydne..navyšovať se mi nechce nakolik ve školce často nejaký dort, lizatko nebo bonbon dostane. jenze čo mne trápi je proste i tá Prochazka kde knoura, vzdycha a chrci. zhorsilo se to, čo nejsme schopní uspať nikde poobede.ale ten pozadavek na neco k jidlu je treba co 15min 8o a ja ji vysvetluji pak že nemuze tolik a reknu že po hlavnim jidle, nebo kdyz nastúpime do autá atd..ale ona se mi normálne vrhá na maslo :nevim: praseci mast, šunku, syr neustále :nevim: a do toho se nechce hybat :cert: neprijde mi fajn to ponechávať takhle prírode. jediny co mne ted napáda je, jestli takhle nekompenzuje únavu. spi v noci 10,5hodiny.pres den to opravdu zadnou formou nejde.

Ma pestrou stravu, nekompenzuje si nedostatek treba proteinu?? Kdyz chybi v jidle ziviny, muze mit az absurdni hlad. Jestli ji bavi tancovat, zamerte se tam, ze se vzteka souvisi s vekem, to prejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
17.12.19 14:30

A proč by měla spát přes den, když noční spánek má dostatečný. Zase hledáš jakési normy na normy. Starší dcera si po obědě klidně někdy lehne a to ty bys asi absolutně nepochopila, poněvadž její nedostatečný pohyb by nebyl k této situaci adekvátní. Mladší dcera, která je v pohybu pořád, tak si představ, že po obědě nespí a to je o rok mladší než ta tvá a rozhodně toho tolik nenaspi ani v noci. Jde spát kolem 21 h a budíva se kolem 6 ranní. Každá je ve všem naprosto odlišná a obojí je v pořádku. Necháváme je žít obě, dle jejich nastavení a pouze to korigujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.19 14:30

Tak to plávaní asi upravím :lol: plave pouze se snorchlem a brylema takze zadné delky se nekonaji. v lete u prochazek zbirame houby, pak listy a kastany a tvorime.spis kdyz je zima neni jak ve tme čo vymyslet :nevim:
Lyze ji nenutim 8o jenom to zkousime, čo je na tom spatny :think: dala Jsem to Jako príklad kdy se pouze hodí na zem..na Lyze se pta sama, ale nechce vyvinout aktivitu pouze se nechat tahat mezi nohama. a maslo snist 50g po večeri je proste moc 8o
Dekuji za rady a nehodnoceni meho psychického zdraví :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10876
17.12.19 14:36

A kde ty bereš pro svou dceru to zařazení, že je ve 3.5 letech líná? To vzešlo z čeho ve tvé hlavě, to mě tak jako dost překvapilo po výčtu všeho co na ní valíš. A ještě se divis, že má hlad. Tím si může kompenzovat tu frustraci z tebe a tvých požadavků. Nejsem sama, koho výčet tvého rádoby dobrého překvapil. Nebudu to balit do kudrlinek jen proto, aby se ti to pěkně četlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.19 14:40

@Trojlístek
Tak dekuji za názor a snáď se cítiš ted Jako lepší osoba. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10876
17.12.19 14:43

To, že sportuje formou hry uvádíš až mnohem později. To jak reaguje tvá dcera je adekvátní jejímu věku. Prostě má tohle období. Reakce na jídlo v pořádku není, ale tam si stojím za tím, že to může být frustrace, nebo špatná výživa, kterou máš v rukou ty jako rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
17.12.19 14:44
@Anonymní píše:
@Trojlístek
Tak dekuji za názor a snáď se cítiš ted Jako lepší osoba. :kytka:

V tom, že nenazývám svou dceru jako línou ve 3.5 letech? Tak to rozhodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.12.19 14:50
@Trojlístek píše:
V tom, že nenazývám svou dceru jako línou ve 3.5 letech? Tak to rozhodně.

Souhlas! Deti bych nenalepkovala vubec a takto male deti vubec vubec. Zato u dospelych me nekdy svrbi usta…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.19 15:12

@Lenka_Hal práve že klasického jidla proteiny, sachty, tuky má dost a tam neomezuji. omezuji pouze sladké, slané a ochucene :think: jinak maso, zelenina a prílohy jsou pestre..ovoce má take denne, takze vyložene jednoduchý sacharid ve fruktoze dostáva. asi má nejaké rychleji rostouci obdobi a k tomu ešte zkousi :think:

• Citovat
  • Upravit
192
17.12.19 15:20

A co takové to společné cvičení s dětmi, chodit více na hřiště, vzít sebou míč. Určitě ji to s vrstevníky bude bavit víc, než s rodiči :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
17.12.19 15:28
@Anonymní píše:
@Lenka_Hal práve že klasického jidla proteiny, sachty, tuky má dost a tam neomezuji. omezuji pouze sladké, slané a ochucene :think: jinak maso, zelenina a prílohy jsou pestre..ovoce má take denne, takze vyložene jednoduchý sacharid ve fruktoze dostáva. asi má nejaké rychleji rostouci obdobi a k tomu ešte zkousi :think:

Pokud je to tak jen nektere dny, tak to neres. To zni fajn. Ta nase ma taky obcas dny, ze sni jak dospely chlap. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.19 15:30

@barboramerk to chodíme do sokola a hriste jak rikas..tam je prave tá reakce, že po prvnim nepochopení/nezvladnuti kroku se naštve a vse bojkotuje. vysvetluji že to je normálni, že ani ja s tatinkem neumime spoustu veci ale ji to proste demotivuje natolik že to konci valenim se a knouranim.nebo hrajeme si v snehu a ona neumi udelat kouly tak je zle a je hneď po hre.spis rada instruuje jak mame s tatinkem delat snehulaka nebo tahat ji na bobu.ale sama proste pri prekážce nebo fyzicke namaze činnosť ukoncuje :zed: snad je to pouze spojeno s obdobím vzdoru :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.19 15:33

@Lenka_Hal je to v bledemodrem odjakživa :zed: už Jako miminko byla schopná se napapat, pobinkat a pak znova a dokolecka :lol: kojila Jsem 14mesicu a ešte ted smutne kouka a rika že škoda že maminka už nemá mlicko 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML