Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Úplně v klidu bych byla. Mě museli jako malou tahat na tříkolce i z kopce za provázek
byla jsem extra liný dítě a v pubertě se to zlomilo. Hrála jsem basket, florbal, bruslila (na ledě jsem ztrávila celou zimu) a vyrostl ze mě aktivní človek ![]()
@Anonymní píše:
@Trojlístek kocko ale mne nevadí estetické športy. nevadi mi zadný sport, pouze opravdu hledam cokoliv nenasilnou formou at se mi nehodí do zemekde beres v sobe tolik vzteku na maminku co se tady radi
Dekuji ti moc za povzbuzeni..budeme hledat a casem se na neco musí chytnout
ted je ešte mala ale za rok verím že neco najdeme. a to jidlo opravou musím korigovat..Nemá stopku u hovadin.. pak jenom z toho boli brisko
hele, neomezeně zeleninu, mrkev, rajčata, paprika, okurka. Já to mám neustále v misce a to dítě to chodí jíst. Řekne mami já mám hlad ( asi tak necelou hodinu po obědě). Já v pořádku, dáš si rajče, papriku… a ona fakt sní misku třeba nakrájené papriky. Takže si ten hlad jako nevymýšlí. Na testech jsme už byli, všechno v pořádku. Tak já nevím u nás, ale úplně tě chápu. No a vy prostě procházky, procházky a zase procházky. Já jí to dělala zábavnou formou, jako že jsme hrály hry, že jsme auta a jedeme do servisu, u každého druhé stromu jsme jakože měnili náhradní díly, nebo jsme zase sbírali šipky, dělali trasu, abychom zítra mohli jít po té stejné cestě. Děs a opruz, a stále dokola. Ničím jiným, než pohybem, se to prostě nezvládne. Tanečky jsou sice fajn ( i moje dítě chodí asi od tří let), ale to je prostě jednou dvakrát týdně 1,5hodiny a dál nic. U těch malých třeba 45minut a dál nic, není to dostačující. Takže k pohybu vedu a snažím se dokola a dokola. Fakt nečekám, že to vyřeší příroda. Což maminky běžných dětí moc asi nepochopí.
@Anonymní píše:
@barboramerk to chodíme do sokola a hriste jak rikas..tam je prave tá reakce, že po prvnim nepochopení/nezvladnuti kroku se naštve a vse bojkotuje. vysvetluji že to je normálni, že ani ja s tatinkem neumime spoustu veci ale ji to proste demotivuje natolik že to konci valenim se a knouranim.nebo hrajeme si v snehu a ona neumi udelat kouly tak je zle a je hneď po hre.spis rada instruuje jak mame s tatinkem delat snehulaka nebo tahat ji na bobu.ale sama proste pri prekážce nebo fyzicke namaze činnosť ukoncujesnad je to pouze spojeno s obdobím vzdoru
Ty zas neumis pravopis
Kazdy ma neco
@Bella13 píše:
Moje 3,5 letá je také líná a to tak, že si přeje od Ježíška výtah (bydlíme v rodinném domě s obytným podkrovím)
Já radši ani nečtu tu diskuzi, jen ti napíšu, že známí měli něco podobného. Oba jsou sportovně založení, ale tohle není o tom, že by chtěli mít z dětí své kopie nebo vrcholové sportovce. Je to o tom, že i blbá 2km prochajda mezi skalama se neobejde bez pofňuávání, že bolí nožičky, že chce na koně, že chce sušenku, že už nemůže. Vím to, protože jsou to naši kamarádi a často společně jezdíme na výlety a tuhle holčičku moc nestrhne ani fakt, že ostatní děti ťapou, blbnou, honí se, že na konci bude hřiště nebo zmrzlina apod. S věkem se to ale rapidně lepší, kolem 5.roku jí začaly bavit nějaké tanečky a celkem i kolo, takže dobrý. Má rada je: vydrž, nenuť, zatím stagnujte u těch aktivit, které jí baví (plavání, trampošky), stravu hlídej jen v rámci sladkostí a nezdravých potravin.
Mam akcnaka a prochazky ho taky nebavi. Tak bereme kolo, koloodrazedlo,kolobezku.Beha a hleda turisticke znacky, kopeme do sisek, beha z patezu na parez. Dnes jsme treba kutaleli vicko od kapsicky po zemi. Zavody, kdo bude u dalsi lampy driv.Nebo proste motivovat tim kam a proc jdeme. Porad musim neco vymyslet.
Tak jste mne uklidnily, že jinde je to podobne. Vymyslím tematické prochazky v zime. v lete mi udela i 3km v lese mezi krovím, škoda že ty houby nerostou i v zime. houby ji fascinuji
Za psani se omlouvam. automaticky mi opravuje do Jineho jazyka
hezky den a dekuji za zaujímavé návrhy ![]()
@Anonymní píše:
Tak jste mne uklidnily, že jinde je to podobne. Vymyslím tematické prochazky v zime. v lete mi udela i 3km v lese mezi krovím, škoda že ty houby nerostou i v zime. houby ji fascinujiZa psani se omlouvam. automaticky mi opravuje do Jineho jazyka
hezky den a dekuji za zaujímavé návrhy
Jestli chceš tipy na aktivity při procházce, tak těch mám taky mraky
My chodíme hodně a děti to odmalička akceptují, ale když už je to dlouhé (tím u nás myslím třeba nad 5km), tak hrajeme různé hry jako „hádej kdo jsem“ nebo „kdo první najde“. Pak země-láva (když tohle někdo řekne, musíš někam vylézt a nedotýkat se chvíli země). Nebo se ptám na kontrolní otázky typu „jakou barvu měla ptačí budka, kterou jsme právě minuli?“
@unuděná píše:
Jestli chceš tipy na aktivity při procházce, tak těch mám taky mrakyMy chodíme hodně a děti to odmalička akceptují, ale když už je to dlouhé (tím u nás myslím třeba nad 5km), tak hrajeme různé hry jako „hádej kdo jsem“ nebo „kdo první najde“. Pak země-láva (když tohle někdo řekne, musíš někam vylézt a nedotýkat se chvíli země). Nebo se ptám na kontrolní otázky typu „jakou barvu měla ptačí budka, kterou jsme právě minuli?“
Ja s klukama hravala na body na horach. Kdo uvidi prvni: Za zabu bod, ptacek tri, medved za pet
kdo vyhral, dostal vetsi zmrzlinu.
@Lenka_Hal píše:
Ja s klukama hravala na body na horach. Kdo uvidi prvni: Za zabu bod, ptacek tri, medved za petkdo vyhral, dostal vetsi zmrzlinu.
A dostal někdy někdo 5 bodů za medvěda? ![]()
Jo, dá se toho vymyslet mraky. Třeba i sbírání přírodnin (třeba pět listů z různých stromů/keřů + pojmenovat, šest šišek a pak je házet -kdo se trefí do stromu/pařezu, tři květiny…). Nebo když jdeme ve skupině, tak občas někdo z dospělých jde napřed a dělá šipky z větví, případně hrajeme zamotanou přírodu (třeba dá šišku na dub nebo udělá domeček z větví, upustí ubrousek apod).
@Anonymní píše:
Tak jste mne uklidnily, že jinde je to podobne. Vymyslím tematické prochazky v zime. v lete mi udela i 3km v lese mezi krovím, škoda že ty houby nerostou i v zime. houby ji fascinujiZa psani se omlouvam. automaticky mi opravuje do Jineho jazyka
hezky den a dekuji za zaujímavé návrhy
V létě byli super Hmyzáci na Déčku - lovili jsme hmyzáky, vždycky jsem si našla nějaký cíl a spojila to s delší túrou. Docela se těším, jakou prázdninovou hru vymyslí Déčko příští rok.
Teď jsme zase absolvovali už několik vánočních prohlídek, ale když to jde, tak zaparkuju např. kilák od zámku, abychom museli procházkou tam a procházkou zpátky.
@unuděná píše:
A dostal někdy někdo 5 bodů za medvěda?
Jo, dá se toho vymyslet mraky. Třeba i sbírání přírodnin (třeba pět listů z různých stromů/keřů + pojmenovat, šest šišek a pak je házet -kdo se trefí do stromu/pařezu, tři květiny…). Nebo když jdeme ve skupině, tak občas někdo z dospělých jde napřed a dělá šipky z větví, případně hrajeme zamotanou přírodu (třeba dá šišku na dub nebo udělá domeček z větví, upustí ubrousek apod).
Medveda bohuzel neee
body sbirali po troskach…nebo delame siskove bitvy, to ted kdyz jsou starsi. To je pak napul beh, alespon se suneme rychleji. Minule jsme potkavali plochy zmrzle vody, tak jsme ruzne jezdili dolu na zadku, na brise, to se jim moc libilo. Tu zemi-lava jsme taky hrali, s tim prisel kdysi syn, to je asi nejaka celosvetove oblibena hra… ![]()
Tipy hezký.
A něco pro matku. která procházky pro procházky fakt nesnáší? ![]()
Medvěd by mě možná bavil ![]()
@Baba my taky moc nedelame „prochazky za ucelm prochazky“-vzdy s nejakym cilem
Takze s ohledem na chute turistu: hrad, rozhledna, hriste, cukrarna, restaurace, muzeum, jeskyne…kilak dva od mista urceni a zase zpet a krasne odpoledne je na svete ![]()