Moje dcera je línější

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.12.19 20:37

Tak dnes se povedlo podle rad vyjit schody, prejit namesticko a vynosiť veci z auta :palec: jedine nevím co s lyzema.uz bych se na to vykašľala ale ona chce jit zase :nevim: Tak zitra vymyslím neco k tomu lyzovani. :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
17.12.19 21:34
@Anonymní píše:
Tak dnes se povedlo podle rad vyjit schody, prejit namesticko a vynosiť veci z auta :palec: jedine nevím co s lyzema.uz bych se na to vykašľala ale ona chce jit zase :nevim: Tak zitra vymyslím neco k tomu lyzovani. :think:

No vidíš - bohužel/bohudík nás děti nutí zapojit fantazii denně ;)
A nějak mi uniklo - co je za problém s lyžema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
17.12.19 21:56
@Anonymní píše:
Tak to plávaní asi upravím :lol: plave pouze se snorchlem a brylema takze zadné delky se nekonaji. v lete u prochazek zbirame houby, pak listy a kastany a tvorime.spis kdyz je zima neni jak ve tme čo vymyslet :nevim:
Lyze ji nenutim 8o jenom to zkousime, čo je na tom spatny :think: dala Jsem to Jako príklad kdy se pouze hodí na zem..na Lyze se pta sama, ale nechce vyvinout aktivitu pouze se nechat tahat mezi nohama. a maslo snist 50g po večerije proste moc 8o
Dekuji za rady a nehodnoceni meho psychického zdraví :kytka:

Hlad/nebo chutě na tuk může znamenat nedostatek proteinu. Já bych zkusila přidat na libovém mase a ohlídat dostatek vitaminu D. Máslo obsahuje vitamin D. Lidi obvykle dostávají zvláštní chutě na něco a pak se ukáže, že to je způsobeno malnutricí.
Můj příklad : jako těhotná jsem se mohla utlouct po sušených fíkách. Denně jsem je musela mít a nikdy předtím ne nebo jen pár kusů za měsíc. Najednou úplně strašná chuť. V následném testu z krve se ukázalo, že mám sníženou hodnotu hořčíku a dostala jsem na to prášky. Během dvou dnů mě přešla chuť na ty fíky a já pak zjistila, že obsahují hořčík ve větším množství.
Takže tvojí dceři můžou chybět proteiny nebo něco jiného obsažené v másle - podle mně klidně vitamin D anebo vůbec prospěšné tuky - to bych jí dala kapsle OMEGA 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.19 22:04

@LaPaloma To je fakt. Když jsem si hlídala složení potravy (kvůli hubnutí), zjistila jsem, že najednou nedostávám šílené chutě na rohlík s máslem, majolku nebo čoko-tyčku. A chuť na máslo nebo velký hlad je z většiny zapříčiněn nedostatkem bílkovin ve stravě. Vidím to i na dětech-když si dají sacharidovou snídani (sladké pečivo/cereálie s mlékem), k sváče zobnou nějaké ovoce, tak k obědu zásadně vyžadují něco „nechutně těžkého“ typu knedlík s uzeným, smažák s hranolkama apod. Naopak jak si dají k snídani třeba vejce a zeleninu, k dopo sváče jogurt, tak oběd může být klidně rizoto nebo jen polévka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.19 22:33

@unuděná lyze je problém že spadne(lehce) a zustane lezet. odmita pohnout i nohama aby se mi srovnala at ji pomuzu a zustane rozmrzela a nechce pokracovat(takhle je to i v hloucku deti kdyz nepochopi instrukci jak má tancit/zvednout ruce/dať Micek kolem hlavy..).a štve ji že neumi udelat na brzdeni trojuhelnik.to pak už končíme nakolik ona nevladne se nechá tahat.po prevleceni ji je lito že nemuze dal lyžovať, tak prezuji nazpatek a dokola to stejné. asi se učí pracovať s pocitama že ji to nejde :nevim: proste kde je prekážka hned se valí po zemi(jedno Jaka aktivita).ale čím víc to rozepisuji, tím spis mi to prijde Jako vzdor.
To maslo holky zauvazuji..vitamin D už flakam dele, tak to doplnim :zed: masa liboveho, vajec, ryb a strukovin má dost.ale uprednostňuje sacharidy..dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53190
17.12.19 22:39
@Anonymní píše:
@unuděná lyze je problém že spadne(lehce) a zustane lezet. odmita pohnout i nohama aby se mi srovnala at ji pomuzu a zustane rozmrzela a nechce pokracovat(takhle je to i v hloucku deti kdyz nepochopi instrukci jak má tancit/zvednout ruce/dať Micek kolem hlavy..).a štve ji že neumi udelat na brzdeni trojuhelnik.to pak už končíme nakolik ona nevladne se nechá tahat.po prevleceni ji je lito že nemuze dal lyžovať, tak prezuji nazpatek a dokola to stejné. asi se učí pracovať s pocitama že ji to nejde :nevim: proste kde je prekážka hned se valí po zemi(jedno Jaka aktivita).ale čím víc to rozepisuji, tím spis mi to prijde Jako vzdor.
To maslo holky zauvazuji..vitamin D už flakam dele, tak to doplnim :zed: masa liboveho, vajec, ryb a strukovin má dost.ale uprednostňuje sacharidy..dekuji :kytka:

Hele, s tím lyžováním - ne nadarmo se říká, že rodiče by neměli učit děti lyžovat. Protože mamince to samozřejmě nedá a vztekající se dítě raději zvedne, aby byl klid. Proto já naše děti lyžovat prostě neučím, střídali jsme instruktora (ti dobří fakt vědí, jak na prcky) a tatínka, co je přísnější, než já ;) Prostě dítě i v tomto věku muís vědět co se stane, když sebou někde třískne a odmítne se zvednout :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.19 22:59

@unuděná dám ji v Čechách s instruktorem.tady by nerozumela a chodíme radeji mimo cr, tak ji učíme my.ale asi si udelame výlet u nás a sednem si na kafe.ja si dám ruce na oči at to ani nevidím :lol:
Na to triskani do zeme vetsinou nereaguji, ale nechci at leží na snehu, tak nejsem dusledna :oops:

• Citovat
  • Upravit
111
17.12.19 23:38

Třeba zase bude tvoje dcera umět psát srozumitelné texty. Řešit ve třech letech sport?! Nech ji žít a věnuj se jí jako maminka a ne jako trenér nebo dráb!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.19 08:37
@Anonymní píše:
@unuděná dám ji v Čechách s instruktorem.tady by nerozumela a chodíme radeji mimo cr, tak ji učíme my.ale asi si udelame výlet u nás a sednem si na kafe.ja si dám ruce na oči at to ani nevidím :lol:
Na to triskani do zeme vetsinou nereaguji, ale nechci at leží na snehu, tak nejsem dusledna :oops:

A proč by se nemohla válet ve sněhu? Copak je nahatá? :nevim: Válení ve sněhu je nejlepší zábava všech dětí. Neřeknu v blátě, ale sníh je neškodnej ne? A když jí zaleze pod bundu, tak alespoň pochopí následky svého chování. Já takhle nechala jít tříleťáka do školky v listopadu naboso (odmítal se obout :mrgreen: )-už to víckrát neudělal. A u válení ze vzteku jsem používala těžkej ignor, kde není diváků, není divadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.19 08:56

@unuděná je mokrý celkem, jinak bych ji nechala :lol: jinak valet Normálne nechávam :P Uvidíme co dnes, prej kdy už pujdem na lyze :lol: Napadlo mne ji dat závoj od elzy, že musí zachraňovať zviratka. treba to pujde :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
2144
22.12.19 01:44

Tak to dělali naši - máma krasobruslařka a tanečnice, táta atlet. A já malý oplácáný dítko. Pamatuju si scény při plaváni, lyžováni, bruslení :mrgreen:. Docela mě to bloklo, zvlášť mamka byla v mládí trochu nervní, takže to bylo něco. Já bych jen jedla a nic nedělala, zato jsem měla umělecký vlohy. Když jsem byla starší, tak kolem desseti, rozhodla se zase babi, že se mnou něco udělá - musela jsem chodit na aerobic, kalanetiku, spinning a to jsem teprve nenáviděla. Pak všichni rezignovali a najednou se to kolem 13/14 let zlomilo a já se naučila lyžovat, bruslit, jezdit na kole. A dokonce mě to bavilo. Sportovní, krom lyží, nejsem dodnes, ale dělám každý den pilates a občas plavu. Mám 178 cm a 58 kg, takže nevěš hlavu :mrgreen:. Ono najít tu hranici, abys to dítě totál neznechutila a přitom si nevychovala doma vepře, je dost těžké :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.19 19:17

@yocheved hledám hranice :mrgreen:, děkuji Ti za zkušenost :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat