Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@yellowmonkey Tak ted čekáme druhý tak se modlim, že to zase nebude takový dablík. On chodí ještě do jeslí a tam chodí děti do 4 let. On už od 2 apůl let se tam nudí. V lednu jde do školky modlim se, že tam ho zabaví
Ahoj, mám takovej porovnávací dotaz ohledně nočního čůrání..Dcera se okolo půlnoci vzbudí a pak má několik variant..
*vzbudí se, a řekne, že chce čůrat a čeká, že obsloužim, tzn postavim k nočníku a sundám kalhoty, pak nandám a ona si jde zase lehnout.
*vzbudí se a vyrazí na nočník, v půlce cesty z postele znovu usne a třeba i 2×.. takže zase pomáhám..
*zvládne vše sama
nejčastější varianta je, ta první..
Jako neřešim nic, jsem spokojená, že nečůrá do postele, a že jí to vzbudí.. Jenže nedávno byla s babičkou na chalupě, a tam se vzbudila cca ve 4 a asi se zrovna počůrala..Jestli nedělám špatně, že jí pomáhám.
JAk to máte vy?
@ntkv píše:
Ahoj, mám takovej porovnávací dotaz ohledně nočního čůrání..Dcera se okolo půlnoci vzbudí a pak má několik variant..
*vzbudí se, a řekne, že chce čůrat a čeká, že obsloužim, tzn postavim k nočníku a sundám kalhoty, pak nandám a ona si jde zase lehnout.
*vzbudí se a vyrazí na nočník, v půlce cesty z postele znovu usne a třeba i 2×.. takže zase pomáhám..
*zvládne vše samanejčastější varianta je, ta první..
JAk to máte vy?
Jako neřešim nic, jsem spokojená, že nečůrá do postele, a že jí to vzbudí.. Jenže nedávno byla s babičkou na chalupě, a tam se vzbudila cca ve 4 a asi se zrovna počůrala..Jestli nedělám špatně, že jí pomáhám.
pomáhám. Většinou stačí doprovod, úkony dělá sám. Sem tam už si zajde v noci sám na záchod. Ale to málokdy. Jsou mu 4 roky. Ve 3 letech ještě v noci nebyl bez plen.
Závidím, že ji to probudí. Naše dítě nevzbudi nic, ani curani. Jinak bych pomáhala, třeba se postupně snažila pomoc eliminovat, ale pomohla bych ![]()
Ve 3 letech jsem určitě pomáhala a hlavně byla vděčná, že se vůbec probudí.
@ntkv Já pomáhám, páč v noci chodí na záchod. Takže řekne čůrat, jdeme, já ji vysadím, utřu a jdeme zase do postele…
Už mě napadlo dát nočník do lonžnice, ale večer si na to nevzpomenu ![]()
Podle mě je dobrý, neřešila bych a pomáhala dál ![]()
Zatim nijak, plina. Hodnekrat uz ji ma suchou a vydrzi do rana, ale kdyz to prijde tak ho to nevzbudi
Pomáhám i 4 letakovi… hlavně kvůli tomu, aby se po cestě někde nepřerazil, navíc mu svitim mobilem (lampicky a lustr jsou na něj moc ostré).
Starsi(5) se vetsinou pocura. Ted vetsinou se nepocura, protoze to vydrzi celou noc. Ale kdyz ne, tak to zkonci v posteli. Mladsi je samoobsluzma tak od dvou let, moznai o fou s driv. Nic s tim nenadelas.
Zvlada sam, jen mi prijde oznamit, ze jde. Budou mu ale uz 4. Ve 3 letech jsem mu na noc davala nocnik k posteli, protoze jinak by nedobehl. Vycural se, pak me teprve probudil.
Naštěstí vydrží celou noc, ale když se mu náhodou chce, tak leže v pelechu začne do chůvičky vyřvávat, že chce č////ůrat…
Mám opačný problém, naše malá i když má u postele nočník se v noci ráda vydává na záchod, bohužel spíme v patře a WC je dole. Byla bych stokrát raději kdyby šla na ten nočník. Jsou jí tři.
Někdy si dojde na nočník, který je v obýváku hned vedle ložnice, sama. Někdy musíme rozsvítit lampičku, protože nevidí. Nehodu nikdy neměla. Odplenkovala se úplně sama na první ukázání nočníku ve 20 měsících. (Počítám, že s druhou to tak lehce nepůjde.
)
U nás je třetí varianta…buď si dojde na záchod, nebo ráno najdu v pokojíčku „kombika“ v nočníku ![]()