Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kofolová píše:
tak ten je dobrejmy kočárek vysadili ještě před příchodem mimina, nechtělo se mi golfky všude tahat, začal z nich vyskakovat
No my ho zrušili cca před 2 narozkama s tím že od roku chodí dobře takže procházky se psem zvládne bez problému a taky že jo když má zrovna svůj den kdy ho nebolí ty záda ![]()
@Kofolová já to po něm opakuju správně, když už teda něco řekne. Rekne třeba bum a já řeknu ano, kluk spadl na zem
@klarushka píše:
No my ho zrušili cca před 2 narozkama s tím že od roku chodí dobře takže procházky se psem zvládne bez problému a taky že jo když má zrovna svůj den kdy ho nebolí ty záda
náš lenoch začal chodit až v 16měsících tak trvalo než se rozchodil, navíc má plochý nohy, uvažuju že pořídím skejtík, ale zas tam bude chtít bejt furt
Tak nas triletak mluvi krasne, ale oblict se mozna tak trenky a to jeste obrac3ne, ponozky zvlada jinak katastrofa triko jen hlavu ruce nejdou no vyslict se teda umi sam. Co se tyka curani plenky na noc mame stale ale vetsinou jsou suche rano a kdzy je nedame a v noci se pocura vubec ho to nevzbudi:(( a co se tyka zachodu nekdy uplne pres nehod ale kdyz se zapomene mame mokry slipy a bobek ten nejak neumi udrzet a vecne ho ma v trenkach a to jde za tyden do skolky. Doufam ze se tam sam od ostatnich nauci ze se to nedela.
@iggy.piggy píše:
@Kofolová já to po něm opakuju správně, když už teda něco řekne. Rekne třeba bum a já řeknu ano, kluk spadl na zem
to taky dělám. nedávno jsme byli na staveništi a on:
„Toto atko“
„Ano to je jeřáb“
„Ne to je atko!“
„Ano, JEŘÁB.“
„Ne, ATKO!!“ ![]()
ale chce to jen trpělivost
@kintly píše:
Tak nas triletak mluvi krasne, ale oblict se mozna tak trenky a to jeste obrac3ne, ponozky zvlada jinak katastrofa triko jen hlavu ruce nejdou no vyslict se teda umi sam. Co se tyka curani plenky na noc mame stale ale vetsinou jsou suche rano a kdzy je nedame a v noci se pocura vubec ho to nevzbudi:(( a co se tyka zachodu nekdy uplne pres nehod ale kdyz se zapomene mame mokry slipy a bobek ten nejak neumi udrzet a vecne ho ma v trenkach a to jde za tyden do skolky. Doufam ze se tam sam od ostatnich nauci ze se to nedela.
to zvladne, my zacali odplenovavat docela pozdě. Měl skoro tři. Naštěstí už se nepokakává, řekne si že chce, nebo si rovnou zajde
@Kofolová píše:
náš lenoch začal chodit až v 16měsících tak trvalo než se rozchodil, navíc má plochý nohy, uvažuju že pořídím skejtík, ale zas tam bude chtít bejt furt
Nám se má tejď v říjnu narodit druhý a skejtík pořizovat nebudu jen když vidím že je mladej hodně unavenej a jdeme na silnici a né na pole tak mu dovolím odrážedlo a s tím dojede celkem daleko co zkusit to? ![]()
@klarushka píše:
Nám se má tejď v říjnu narodit druhý a skejtík pořizovat nebudu jen když vidím že je mladej hodně unavenej a jdeme na silnici a né na pole tak mu dovolím odrážedlo a s tím dojede celkem daleko co zkusit to?
na tom jezdí tak rychle že mu nestíhám a vletěl by mi s tím někam pod auto. ![]()
Holky zkkušenější, myslíte že je OK když ho dám spát vyčuraného, v půlce noci ho vzbudím aby se vyčural a pak dát zase vyčurat ráno? Takhle jsme to praktikovali dnes a postel suchá. Když ho nevzbudím tak se počurá, je to dobrý postup? ![]()
@Kofolová píše:
na tom jezdí tak rychle že mu nestíhám a vletěl by mi s tím někam pod auto.
Aha tak jedině přivázat na odrážedlo provaz a korigovat ho. takhle chodí tchán na prochajdu s naším malým (učí ho šlapat na tříkolce) a docela jim to šlape klukům ![]()
@Kofolová píše:
Holky zkkušenější, myslíte že je OK když ho dám spát vyčuraného, v půlce noci ho vzbudím aby se vyčural a pak dát zase vyčurat ráno? Takhle jsme to praktikovali dnes a postel suchá. Když ho nevzbudím tak se počurá, je to dobrý postup?
Já ho budím v noci na nočník taky když jdu spát já a funguje nám to jinak ráno a v průběhu noci už si většinou dojde sám ale to 1 čůrání je schopnej zaspat a podojit se ![]()
@Sibyla0 píše:
Možná je jen blbej po mamince![]()
to je pravděpodobné, alejá mluvit umím a dokoncese i sama obleču ![]()