Líní tříleťáci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
896
23.11.14 22:15

Prosímvás, jak teď oblékáte děti, a co jimd ávátedo školky na ven.. jájsemv tomhle asi hrozná matka..vždycky mě udivuje proč jsou ostatní děti tak nabalené :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
23.11.14 22:19

@ntkv Neboj mě to běžně udivuje taky. Já dítě dávám do jeslí v lehké bundě, mikina, tričo, tepláky. Snažim si vzpomenout na čepici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
23.11.14 22:21

@ntkv Já teda už přemýšlela, že vytáhnu zimní bundu, ale ona má venku vždycky tak teplé ručičky. Má košilku, tričko, mikinu a lehkou bundu. Bez čepice teda ani ranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.11.14 22:23

Syn 3 roky - do města má džíny, tílko, triko s dlouhým, mikinu, podzimní bundu, celoroční boty, plátěnou čepici. Na zahradu punčocháče, tepláky, tílko, triko s dlouhým, mikinu podzimní bundu, plátěnou čepici. Punčocháče, protože se válí po zemi.
Triko s dlouhým jsem vytáhla až tento týden, jinak měl triko s krátkým + mikinu nebo triko s dlouhým ale bez mikiny.

• Citovat
  • Upravit
6050
23.11.14 22:37
@Kofolová píše:
no a to je to co nesnáší, když se mu snažím číst, tak zavírá knížku, zajímá ho milion jiných věcí, jen příběh ne

Na čtení je třeba ještě brzy, ale mluv s ním pořád dokola jako blbec. Syn má 20 měsíců a normálně bys mu rozuměla skoro všechno. O mimina mluvíme a mluvíme. Jsem jak blázen, on třeba podal kostku a řekl kostka a já řekla: ano kostka, ta je červená, je to červená kostka, kostka, kostička. Takhle fakt několikrát a různě. Nebo jsem říkala pejsek, pes, pejsánek a je černej, to je černej pejsek :lol: a tak podobně se vším jak idiot :roll:,ale krásně mluví :dance: Dneska v pohodě sedí a říka např. mamko podíej, koska, čenená ňáká :lol: Venku títěj lampy a táto, nepinkej :lol: A zvířátka umí vyjmenovat slovem i zvukem, na mluvení je šikula. Ale zase na nočník se mu moc nechce, teď asi tři dny docela chodí tak snad už to brzy přijde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
23.11.14 22:41

K oblečení. Dávám tílko, triko dl. rukáv bunda teplejší a kalhoty s bavlněnou podšívkou jo a čepku bavlněnou slabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
23.11.14 22:41

@natyber Jenom,že to tě to dítě musí chtít poslouchat. Syn až ted ve 3 letech je ochotný něco poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
23.11.14 22:54
@natyber píše:
Na čtení je třeba ještě brzy, ale mluv s ním pořád dokola jako blbec. Syn má 20 měsíců a normálně bys mu rozuměla skoro všechno. O mimina mluvíme a mluvíme. Jsem jak blázen, on třeba podal kostku a řekl kostka a já řekla: ano kostka, ta je červená, je to červená kostka, kostka, kostička. Takhle fakt několikrát a různě. Nebo jsem říkala pejsek, pes, pejsánek a je černej, to je černej pejsek :lol: a tak podobně se vším jak idiot :roll:,ale krásně mluví :dance: Dneska v pohodě sedí a říka např. mamko podíej, koska, čenená ňáká :lol: Venku títěj lampy a táto, nepinkej :lol: A zvířátka umí vyjmenovat slovem i zvukem, na mluvení je šikula. Ale zase na nočník se mu moc nechce, teď asi tři dny docela chodí tak snad už to brzy přijde :roll:

Ano dekuji za radu. To delam odjakziva a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
23.11.14 22:58

@ntkv každé dítě je asi jiné… Některé je otužilejší… Náš nejmladší vypadá, že má alergii na chlad. Jak je venku pod 5 stupňů, tak dostává (pouze venku) rýmu. A to je opravdu dostatečně oblečený. Stejně to nepomáhá.

Teď do školky má normální zimní oblečení (boty i bundu), jen bez rukavic a s podzimní čepicí, která není tak teplá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.14 22:59

Já dávám džíny, tričko, mikču, bundu a čepici nic extra, nevim co by sme dělali až budou fskt mrazy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
23.11.14 23:00

@Kofolová Já tyhle rady miluji, protože si fakt připadám, že jsem někde udělala chybu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.11.14 23:00

Mám dotaz související s tématem jen nepřímo, ale když už se tu na začátku probíralo (ne)mluvení tříletých dětí, tak bych ráda znala názor maminek zmíněných dětí.
Zanedlouho mého syna čeká kontrolní prohlídka v jednom roce a když jsem se jen tak namátkou dívala do jeho zdravotní knížky, udivilo mě, že na stránce pro záznamy o roční prohlídce (nahoře, jak se zaškrtávají políčka) je „první slova“ a pak na stránce pro záznamy o prohlídce v 18 měsících je „spojuje jednotlivá slova“. Není to trochu brzo? Ne teda, že bych si s tím dělala hlavu, jen mě to udivilo. Sice vím, že jsou děti, které jsou v mluvení hodně napřed oproti průměru a v roce sem tam něco řeknou, ale nezdá se mi, že by to byl standart. Co znám děti kolem sebe (a je jich celkem dost), tak i ty, které byly „extra hujeři“ by měli v obou případech zaškrtnuto „NE“. Co si o tom myslíte? Nebavili jste se o tom třeba s vašimi pediatry, proč to tam je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
23.11.14 23:03

@Hoa Mai Podle mě dítě v 18 měsících umí spojovat. Řekne třeba: máma, ham. Už to je spojování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
23.11.14 23:05
@annaei píše:
@Kofolová Já tyhle rady miluji, protože si fakt připadám, že jsem někde udělala chybu

Prd. Chytrych reci je vsude plno :D nechce tak nemluvi. Takovy rady maj vetsinou lidi co jim dite mluvi a na ktere to funguje. Nic si z toho nedelej. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
23.11.14 23:05

@Kofolová @annaei Tak se omlouvám, že jsem vás obtěžovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí