Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Cosmos píše:
Pasivní slovní zásoba ano, ale ne ta aktivní. My čteme pohádky dohromady hodinu a půl denně, syn knížky a obrázky miluje. Zná je na nazpamět. A přesto nemluví.
My jsme si s ním potom o těch pohádkách ještě zkoušeli vykládat.. ![]()
@Kofolová píše:
no a to je to co nesnáší, když se mu snažím číst, tak zavírá knížku, zajímá ho milion jiných věcí, jen příběh ne
Naše se umí sama celá obléknout, ale jen když se jí chce, pokud ne, sedí i u ponožek 15 minut a říká že to nejde, takže to asi lenost je, mluví už pěkně i ve větách, u nečeho má sice horší výslovnost, ale zlepšuje se to, pleny na noc nemáme už přes půl roku a nehoda se stala asi třikrát, dříve bývala velký vztekloun to se už taky zlepšilo, venku se vzteká jen tehdy, když jdeme domů z hřiště, umí nakreslit šneka a jablko
docela pěkne, umí dvě písničky…Je docela aktivní akorát bojujeme s kočárkem, kratší trasy zvládá, ale na delší trasy ho pořád potřebujeme, jinak se věší, sedá si na zem, že ji bolí nohy a už nejde apod..
Příspěvek upraven 28.08.14 v 11:02
To my si vždy radši místo pohádek povídáme o tom co jsme celý den dělali, co budeme dělat zítra a tak. Co budeme jíst, kam pojedem, s čím si budem hrát, co nakoupíme a tak… A stejně ![]()
A ještě mě napadá, že když víš že třeba nemluví z lenosti tak dělat že nevíš co chce..to taky zabíralo..sice ty jeho slovíčka znáš ale když to neřekne ve větě nebo nejak zkomoleně tak dělat že nerozumíš ![]()
@Kofolová píše:
no a to je to co nesnáší, když se mu snažím číst, tak zavírá knížku, zajímá ho milion jiných věcí, jen příběh ne
já vždy do pohádky kde je nějaká princezna nebo holčička dám její jméno a to poslouchá bez hnutí, jinak ji poslouchat taky nebaví
@lukresia píše:
já vždy do pohádky kde je nějaká princezna nebo holčička dám její jméno a to poslouchá bez hnutí, jinak ji poslouchat taky nebaví
@Corie píše:
A ještě mě napadá, že když víš že třeba nemluví z lenosti tak dělat že nevíš co chce..to taky zabíralo..sice ty jeho slovíčka znáš ale když to neřekne ve větě nebo nejak zkomoleně tak dělat že nerozumíš
to zkoušíme, ale buď se vztekne nebo ukáže v knížce ![]()
@lukresia píše:
Naše se umí sama celá obléknout, ale jen když se jí chce, pokud ne, sedí i u ponožek 15 minut a říká že to nejde, takže to asi lenost je, mluví už pěkně i ve větách, u nečeho má sice horší výslovnost, ale zlepšuje se to, pleny na noc nemáme už přes půl roku a nehoda se stala asi třikrát, dříve bývala velký vztekloun to se už taky zlepšilo, venku se vzteká jen tehdy, když jdeme domů z hřiště, umí nakreslit šneka a jablkodocela pěkne, umí dvě písničky…Je docela aktivní akorát bojujeme z kočárkem, kratší trasy zvládá, ale na delší trasy ho pořád potřebujeme, jinak se věší, sedá si na zem, že ji bolí nohy a už nejde apod..
Tos mi připoměla to naše zlato. On ujde docela dost denně chodíme cca 4 km ale občas se sekne a oznámí mi že ho bolej zádíčka (místo nožiček) a když mu řeknu že to má blbý ale že se chodí po nožičkách a né po zádíčkách takže jít ještě může tak nafoukne pusinu a držkuje celej zbytek cesty
![]()
@klarushka píše:
Tos mi připoměla to naše zlato. On ujde docela dost denně chodíme cca 4 km ale občas se sekne a oznámí mi že ho bolej zádíčka (místo nožiček) a když mu řeknu že to má blbý ale že se chodí po nožičkách a né po zádíčkách takže jít ještě může tak nafoukne pusinu a držkuje celej zbytek cesty![]()
@Kofolová píše:
to zkoušíme, ale buď se vztekne nebo ukáže v knížce
prostě musí říct ![]()
@klarushka píše:
Tos mi připoměla to naše zlato. On ujde docela dost denně chodíme cca 4 km ale občas se sekne a oznámí mi že ho bolej zádíčka (místo nožiček) a když mu řeknu že to má blbý ale že se chodí po nožičkách a né po zádíčkách takže jít ještě může tak nafoukne pusinu a držkuje celej zbytek cesty![]()
tak ten je dobrej
my kočárek vysadili ještě před příchodem mimina, nechtělo se mi golfky všude tahat, začal z nich vyskakovat
@Corie píše:
prostě musí říct
no jo, to mu řekni, ti ho pošlu přes PPL ![]()