Líní tříleťáci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4984
23.11.14 23:06

@natyber prominuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
23.11.14 23:09
@Kofolová píše:
Prd. Chytrych reci je vsude plno :D nechce tak nemluvi. Takovy rady maj vetsinou lidi co jim dite mluvi a na ktere to funguje. Nic si z toho nedelej. :kytka:

Nechtěla jsem mít chytrý řeči. Psala jsem, že sice mluví, ale zase nechce na nočník, nebo další jiné věci a tím jsem myslela, že každé dítě je jiné a někdy si můžeš třepit hubu do nekonečna a nic. Tak si z mého příspěvku nedělejte nic obě. Nebyla to rada, kterou by jste se museli řídit. Jen zkušenost do placu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
23.11.14 23:10
@Kofolová píše:
@natyber prominuto
Ó děkuji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
23.11.14 23:11

@natyber nj ten nas byl linej na vse :) rozmlouvat se zacina teprve ted (v lednu mu budou 3 a pul)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7417
23.11.14 23:13

@Kofolová
Jo, a nejlepší je otázka - a mluvíte na nej? Mela jsem chut vždy zarvat - jasne ze ne babo, držíme doma bobrika mlceni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
23.11.14 23:15
@yellowmonkey píše:
@Kofolová
Jo, a nejlepší je otázka - a mluvíte na nej? Mela jsem chut vždy zarvat - jasne ze ne babo, držíme doma bobrika mlceni :zed:

Ja rikam ze my doma mlcime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.11.14 23:17
@Hoa Mai píše:
Mám dotaz související s tématem jen nepřímo, ale když už se tu na začátku probíralo (ne)mluvení tříletých dětí, tak bych ráda znala názor maminek zmíněných dětí.
Zanedlouho mého syna čeká kontrolní prohlídka v jednom roce a když jsem se jen tak namátkou dívala do jeho zdravotní knížky, udivilo mě, že na stránce pro záznamy o roční prohlídce (nahoře, jak se zaškrtávají políčka) je „první slova“ a pak na stránce pro záznamy o prohlídce v 18 měsících je „spojuje jednotlivá slova“. Není to trochu brzo? Ne teda, že bych si s tím dělala hlavu, jen mě to udivilo. Sice vím, že jsou děti, které jsou v mluvení hodně napřed oproti průměru a v roce sem tam něco řeknou, ale nezdá se mi, že by to byl standart. Co znám děti kolem sebe (a je jich celkem dost), tak i ty, které byly „extra hujeři“ by měli v obou případech zaškrtnuto „NE“. Co si o tom myslíte? Nebavili jste se o tom třeba s vašimi pediatry, proč to tam je?

to netuším, proč to tam je, a ne tam ani zaškrtnuto nemáme, protože dr jsem řekla, že to všecno dělají, i když mi do víc než 2 let ani jeden syn neřekl ani slovo :lol: hlavu bych si s tím fakt nelámala, dneska už by to na nich nikdo nepoznal, dokonale sice nemluví ani jeden, ale starěí už mluví obstojně, akorát nás asi čeká logopedie, kvůli několika hláskách, mladší je teda na úrovni průměrného 2 leťáka, řekla bych, věty tvoří hodně divoce, ale tvoří..a zlepšuje se to pořád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.11.14 23:18

Jinak oblíkání, no já oblíkám dost, punčochy, tepláky, triko, mikinu, někdy tenší, někdy silnější, a normální bundu, asi zimní, je vyteplená. a čepici. a teda spíš mívají studený ruce, než naopak, jsou zmrzliny po mě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.11.14 23:21

@natyber No já vím, že to umět může, ale nepřijde mi, že by to byla standartní dovednost dětí v tomhle věku. Nebo s těmi prvními slovy v roce - z asi 30 dětí, které znám a jsou stejně staré, jako můj syn (tzn. 12 - 13 měsíců) řeklo první slovo jedno jediné. A můj syn říká „ba ba“, když vidí psa nebo když se ho zeptám, jak dělá pejsek, jako „haf haf“. Dá se to brát jako první slovo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7417
23.11.14 23:24

@Kofolová
Hele, fakt ma každy díte svůj cas. Syn na tom byl jeste před 3 měsíci podobne, v říjnu mu byly 3. Ja ham, dada pa atd. Nevim, kdy se to zlomilo, nekdy mam pocit, ze se jednou rano probudil a řekl si, ze by bylo fajn si s někým pokecat.. Proste ze dne na den. Ted bych byla rada, kdyby tu klapacku nekdy zavrel :mrgreen: Hodne fakt pomůže školka. Na vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.11.14 23:26

@ntkv Moje dcera není zrovna otužilec, ale taky si říkám, co jí budu dávat, když bude mrznout… má triko s louhým, mikinu, softshellovou bundu. Ale teď teda už tu zimní bundu vyndám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.11.14 23:30

@slavuska1 Dík. No jak říkám, já si s tím hlavu nedělám, jen mě to zarazilo. Právě bych v té zdr. knížce očekávala, že tam budou dovednosti, které by dítě v tom věku mělo umět už určitě a pokud ne, tak by se to mělo řešit, jinak to podle mě nemá smysl.
Mmch já jsem byla jako dítě z těch hujerů, co řekli první slovo před prvním rokem a první větu v 15 měsících, ale později jsem musela chodit na logopedii kvůli „r“ a „ř“. Ségra to samé začala dělat o rok později (první slovo až někdy kolem druhého roku atd), ale mluvila od začátku správně a inteligenčně jsme na tom stejně, takže to, že začala mluvit pozdě je stejně úplně fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
@Hoa Mai píše:
Mám dotaz související s tématem jen nepřímo, ale když už se tu na začátku probíralo (ne)mluvení tříletých dětí, tak bych ráda znala názor maminek zmíněných dětí.
Zanedlouho mého syna čeká kontrolní prohlídka v jednom roce a když jsem se jen tak namátkou dívala do jeho zdravotní knížky, udivilo mě, že na stránce pro záznamy o roční prohlídce (nahoře, jak se zaškrtávají políčka) je „první slova“ a pak na stránce pro záznamy o prohlídce v 18 měsících je „spojuje jednotlivá slova“. Není to trochu brzo? Ne teda, že bych si s tím dělala hlavu, jen mě to udivilo. Sice vím, že jsou děti, které jsou v mluvení hodně napřed oproti průměru a v roce sem tam něco řeknou, ale nezdá se mi, že by to byl standart. Co znám děti kolem sebe (a je jich celkem dost), tak i ty, které byly „extra hujeři“ by měli v obou případech zaškrtnuto „NE“. Co si o tom myslíte? Nebavili jste se o tom třeba s vašimi pediatry, proč to tam je?

Já o tomhle taky přemýšlela, koukala jsem náhodou u kamaráda do průkazky asi týden před naší prohlídkou. Říkala jsem si, to bude trapas, poprvé budeme „neprospívající“… a pak byl na prohlídce takovej cvrkot (bylo to v únoru, svlíknout, oblíknout, myslím i nějaký očkování), že jsem vůbec nemyslela na to, jak to probíhá - až doma mi došlo, že se doktor neptal, jak mluví (jen tak na ni koukal, mluvil, kontroloval postoj); ale zaškrtl mi že spojuje :D Zjevně to neřešil…

Ale jinak teda mám kamarádku, jejíž malá (o měsíc mladší než moje) tou dobou už spojovala - říkala „máma ham“ nebo „mimi hají“… ale v mém okolí to teda byla naprostá výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984

@yellowmonkey u nas skolka pristi rok az nakonec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7417
23.11.14 23:36

@Kofolová
Nám to klaplo a jsem stastnaaa :pankac: sice jen na dopo, ale i tak. Uvidis, za chvili budes hledat izolepu. Ake hlavne na nej mluv :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí