Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@iila píše:
@Evulina Tak zakl. sice nepíše své rodinné příjmy, ale pokud on je v IT a ona vydělává 2/3 jeho platu, tak na tom asi zas tak špatně nebudou a ta uklízečka, případně i paní na hlídání, by se vyplatila kvůli rodinné pohodě. A to ať už z důvodu, že je manžel utahaný z náročné práce, nebo jen není zvyklý uklízet. Oba by pak byli méně utahaní a ubití, byla by pak častěji nálada na něco příjemného. Tady by teda zase musel být splněn předpoklad, že to finančně nevycucne ji - jak píšeš, záleží, zda mají finance společné či rozdělené.
Btw, my se o tomhle s manželem taky kdysi bavili a taky by býval byl ochoten radši platit pomocnici, než se nějak výrazně podílet na domácích pracích
@kadlina píše:
Co si na úklid někoho zjednat a na mytí nádobí pořídit myčku? Manžel by pak měl na starosti dítě, když se vrátí z práce, aby to bylo fifty-fifty
Přesně to jsem chtěla napsat, tak už se nebudu namáhat
![]()
@iila píše:
@Janee19 Jojo, můj sice spočítá soustavu rovnic o deseti neznámých, rozumí matice, fyzice, ale když má pověsit prádlo… tak ho nenapadne tu fyziku aplikovat a pověsit to tak, aby ke všem částem prádla šlo pokud možno co největší množství vzduchu… třeba z mých kalhotek udělá takovou kuličku, kterou veprostřed připíchne kolíčkem. Stejně tak když měl za úkol vytřít podlahu po koupání. Mokrý hadr nechal zmuchlaný v koutě. Já se rozčiluju, ale když mu to v obou případech vyčítám, tak jsem nepřesná, protože řeknu „takhle to neuschne“ a on oponuje „uschne, akorát pozdějc“.
to bohužel znám
můj je schopný na umytí jednoho hrnku vyplácat 10 litrů vody a půlku lahve jaru… no pořídili jsme myčku… teďka někdy otevřu myčku a tam umytý jeden hrnec (trochu řečeno s nadsázkou, ale bohužel ne zas tak daleko od reality)
no rezignovala jsem, většinu věci si dělám raději doma sama s využitím myčky, sušičky apod., když po něm něco chci, tak to udělá, ale já se držím, abych ho od toho nevyhnala… ![]()
Souhlasim s holkama. Mycka je zaklad a podle toho, co pises, financni nouzi netrpite, tak si zaplatte 1-2× tydne pani na uklid. Budes tak mit vice casu na dite a na sebe a cela rodinka budete v pohode ![]()
Muj je to same.Co mu nereknu, to neudela. Kolikrat treba myju nadobi, u toho vesim pradlo, v obyvaku rve mimco, kos preteka a muj chlap lezi a odpociva, takze vybuchnu a on vstane a neco konecne dela. Verim, ze takovych chlapu je hodne.Kdyz jsem tady kolikrat cetla, ze chlap prijde z prace a venuje se diteti nebo treba vysaje, vecer koupe deti, tak to ja neznam ![]()
Mám ajťáka doma už 20 let a bez problémů se dokáže doma o vše postarat, nemusím mu dělat matku. Netráví večery s mobilem v ruce, televizi moc rád nemá. V domácnosti se o práci dělí, umí výborně vařit, o děti se stará a věnuje se jim. Jestli je muž lenoch nebo nemehlo nesouvisí s jeho profesí. To je jen zkreslené vidění žen
Když tak některé čtu, jak se to vlastně bez nich doma neobejde, protože jen ony to umí nejlépe a ten jejich to nezvládá - proč by to taky zvládal, že? Stačí to udělat laxně nebo nedokonale a už od toho mají pokoj
Mnohdy si ženy doma ty lenochy ze svým partnerů samy vychovají.
@Janee19 píše:to bohužel znám
můj je schopný na umytí jednoho hrnku vyplácat 10 litrů vody a půlku lahve jaru… no pořídili jsme myčku… teďka někdy otevřu myčku a tam umytý jeden hrnec (trochu řečeno s nadsázkou, ale bohužel ne zas tak daleko od reality)
To asi nebude tak velká nadsázka, viď. Já se jednou takhle vrátila domů, snažil se honem douklidit po pánské jízdě, která se u nás konala. Na lince špinavý hrnec. Právě domyla myčka. Manžel ji otevře, myčka poloprázdná, asi 10 skleniček a 5 talířů. „Proč tam není ten hrnec?“ ptám se. „No, on se mi tam nevešel.“
@Janee19 píše:
no rezignovala jsem, většinu věci si dělám raději doma sama s využitím myčky, sušičky apod., když po něm něco chci, tak to udělá, ale já se držím, abych ho od toho nevyhnala…
U nás je to podobně
Respektive mám vychytaný ty práce, který může dělat, aniž by mě to vytáčelo. Jsou v tom i mužský práce.
@bartsch píše:
Mám ajťáka doma už 20 let a bez problémů se dokáže doma o vše postarat, nemusím mu dělat matku. Netráví večery s mobilem v ruce, televizi moc rád nemá. V domácnosti se o práci dělí, umí výborně vařit, o děti se stará a věnuje se jim. Jestli je muž lenoch nebo nemehlo nesouvisí s jeho profesí. To je jen zkreslené vidění ženKdyž tak některé čtu, jak se to vlastně bez nich doma neobejde, protože jen ony to umí nejlépe a ten jejich to nezvládá - proč by to taky zvládal, že? Stačí to udělat laxně nebo nedokonale a už od toho mají pokoj
Hele, s tímhle názorem jednou přišel manžel z nějaké kalby, prý to tam vykládal kamarád, že to tak dělá a má doma klid. Od té doby ho podezřívám, že se tím inspiroval. Ale co s tím? Ono když to ta ženská musí fakt po něm předělávat, to si to opravdu může udělat sama.
PS: Můj taky dost obstojně vaří, takže se tak nějak střídáme. Děti si tak k vaření také dělají vztah a malý si krom s auty a legem hraje i s hrnci a vařečkami.
Příspěvek upraven 21.09.16 v 13:56
@bartsch píše:
Mám ajťáka doma už 20 let a bez problémů se dokáže doma o vše postarat, nemusím mu dělat matku. Netráví večery s mobilem v ruce, televizi moc rád nemá. V domácnosti se o práci dělí, umí výborně vařit, o děti se stará a věnuje se jim. Jestli je muž lenoch nebo nemehlo nesouvisí s jeho profesí. To je jen zkreslené vidění ženKdyž tak některé čtu, jak se to vlastně bez nich doma neobejde, protože jen ony to umí nejlépe a ten jejich to nezvládá - proč by to taky zvládal, že? Stačí to udělat laxně nebo nedokonale a už od toho mají pokoj
není to o profesí, ale o lidech ![]()
@kdochcekam píše:
Souhlasím. Můj je ajťák a je to praktický člověk co doma ledacos udělá. Spousta věcí opraví, rekonstrukci spáchal sám a to byla opravdu hloubková rekonstrukce včetně omítek a el. rozvodů a pod…
Je to prostě o tom člověku. myslím si, že slušný chlap nenechá všechno na ženské.
Souhlas ![]()
Ajťák taky může dělat za 20 hrubého (mám jich kolem sebe několik takových, dost záleží na přesném oboru a místě práce), takže ona může mít třeba 13 a s tím si asi tak moc vyskakovat nebudou, mají-li hypotéku ![]()
A myčka mi jako úspora času nepřijde. Akorát tam věci kupíš, něco stejnak musíš přemýt v ruce, případně předem namočit..Z myčky to musíš ukldit, stejně jako z odkapávače..
Já bych mu to nezlehčovala. Zakladatelka píše, že je línej. Vzít cestou do práce koš do popelnice, to opravdu není otázka času, ale jen a pouze lenosti. Skoro až na hranici schválnosti (ty jsi doma, tak se starej). Pěkně trvdě na něj, líbí se mi i lístečkový systém, co popsala @iila Ale ze všeho nejdřív mu to prostě říct jak to leží a běží.
@zoidberg píše:
To chce smlouvu spolubydlících dle Dr. Sheldona Coopera
Jenže tu měli podepsat před sestěhováním, nebo ještě lépe před prvním koitusem ![]()
@Janee19 píše:
Přijde mi, že „ajťáci“ jsou v tomhle všichni stejný, prostě na domácnost nepoužitelnývím, že je to škatulkování, ale o tomhle jsem se zatím několikrát přesvědčila, že je to pravda…
no asi bych si zaplatila jednou týdně paní na úklid (z jeho výplaty samozřejmě), pořídila myčku, robotický vysavač… pak ti ubyde práce doma a jemu dej nějakou pravidelnou činnost, kterou bude mít jen on, např. to luxování koberců… je škoda kazit si vztah úklidem
Souhlas!
@zoidberg píše:
To chce smlouvu spolubydlících dle Dr. Sheldona Coopera
jo jo a bylo by po problému ![]()