Líný manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8437
21.9.16 13:32
@iila píše:
@Evulina Tak zakl. sice nepíše své rodinné příjmy, ale pokud on je v IT a ona vydělává 2/3 jeho platu, tak na tom asi zas tak špatně nebudou a ta uklízečka, případně i paní na hlídání, by se vyplatila kvůli rodinné pohodě. A to ať už z důvodu, že je manžel utahaný z náročné práce, nebo jen není zvyklý uklízet. Oba by pak byli méně utahaní a ubití, byla by pak častěji nálada na něco příjemného. Tady by teda zase musel být splněn předpoklad, že to finančně nevycucne ji - jak píšeš, záleží, zda mají finance společné či rozdělené.
Btw, my se o tomhle s manželem taky kdysi bavili a taky by býval byl ochoten radši platit pomocnici, než se nějak výrazně podílet na domácích pracích :)
:palec: Viděla bych to minimálně na pořízení myčky. Tu už má dnes kde kdo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.9.16 13:33
@kadlina píše:
Co si na úklid někoho zjednat a na mytí nádobí pořídit myčku? Manžel by pak měl na starosti dítě, když se vrátí z práce, aby to bylo fifty-fifty ;)

Přesně to jsem chtěla napsat, tak už se nebudu namáhat :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2842
21.9.16 13:36
@iila píše:
@Janee19 Jojo, můj sice spočítá soustavu rovnic o deseti neznámých, rozumí matice, fyzice, ale když má pověsit prádlo… tak ho nenapadne tu fyziku aplikovat a pověsit to tak, aby ke všem částem prádla šlo pokud možno co největší množství vzduchu… třeba z mých kalhotek udělá takovou kuličku, kterou veprostřed připíchne kolíčkem. Stejně tak když měl za úkol vytřít podlahu po koupání. Mokrý hadr nechal zmuchlaný v koutě. Já se rozčiluju, ale když mu to v obou případech vyčítám, tak jsem nepřesná, protože řeknu „takhle to neuschne“ a on oponuje „uschne, akorát pozdějc“. :zed:

:lol: to bohužel znám :mrgreen: můj je schopný na umytí jednoho hrnku vyplácat 10 litrů vody a půlku lahve jaru… no pořídili jsme myčku… teďka někdy otevřu myčku a tam umytý jeden hrnec (trochu řečeno s nadsázkou, ale bohužel ne zas tak daleko od reality) :mrgreen: no rezignovala jsem, většinu věci si dělám raději doma sama s využitím myčky, sušičky apod., když po něm něco chci, tak to udělá, ale já se držím, abych ho od toho nevyhnala… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
21.9.16 13:40

Souhlasim s holkama. Mycka je zaklad a podle toho, co pises, financni nouzi netrpite, tak si zaplatte 1-2× tydne pani na uklid. Budes tak mit vice casu na dite a na sebe a cela rodinka budete v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
21.9.16 13:42

Muj je to same.Co mu nereknu, to neudela. Kolikrat treba myju nadobi, u toho vesim pradlo, v obyvaku rve mimco, kos preteka a muj chlap lezi a odpociva, takze vybuchnu a on vstane a neco konecne dela. Verim, ze takovych chlapu je hodne.Kdyz jsem tady kolikrat cetla, ze chlap prijde z prace a venuje se diteti nebo treba vysaje, vecer koupe deti, tak to ja neznam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
21.9.16 13:48

Mám ajťáka doma už 20 let a bez problémů se dokáže doma o vše postarat, nemusím mu dělat matku. Netráví večery s mobilem v ruce, televizi moc rád nemá. V domácnosti se o práci dělí, umí výborně vařit, o děti se stará a věnuje se jim. Jestli je muž lenoch nebo nemehlo nesouvisí s jeho profesí. To je jen zkreslené vidění žen ;) Když tak některé čtu, jak se to vlastně bez nich doma neobejde, protože jen ony to umí nejlépe a ten jejich to nezvládá - proč by to taky zvládal, že? Stačí to udělat laxně nebo nedokonale a už od toho mají pokoj :mrgreen: Mnohdy si ženy doma ty lenochy ze svým partnerů samy vychovají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
21.9.16 13:51
@Janee19 píše: :lol: to bohužel znám :mrgreen: můj je schopný na umytí jednoho hrnku vyplácat 10 litrů vody a půlku lahve jaru… no pořídili jsme myčku… teďka někdy otevřu myčku a tam umytý jeden hrnec (trochu řečeno s nadsázkou, ale bohužel ne zas tak daleko od reality)

To asi nebude tak velká nadsázka, viď. Já se jednou takhle vrátila domů, snažil se honem douklidit po pánské jízdě, která se u nás konala. Na lince špinavý hrnec. Právě domyla myčka. Manžel ji otevře, myčka poloprázdná, asi 10 skleniček a 5 talířů. „Proč tam není ten hrnec?“ ptám se. „No, on se mi tam nevešel.“

@Janee19 píše:
no rezignovala jsem, většinu věci si dělám raději doma sama s využitím myčky, sušičky apod., když po něm něco chci, tak to udělá, ale já se držím, abych ho od toho nevyhnala… :oops:

U nás je to podobně :mrgreen: Respektive mám vychytaný ty práce, který může dělat, aniž by mě to vytáčelo. Jsou v tom i mužský práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
21.9.16 13:54
@bartsch píše:
Mám ajťáka doma už 20 let a bez problémů se dokáže doma o vše postarat, nemusím mu dělat matku. Netráví večery s mobilem v ruce, televizi moc rád nemá. V domácnosti se o práci dělí, umí výborně vařit, o děti se stará a věnuje se jim. Jestli je muž lenoch nebo nemehlo nesouvisí s jeho profesí. To je jen zkreslené vidění žen ;) Když tak některé čtu, jak se to vlastně bez nich doma neobejde, protože jen ony to umí nejlépe a ten jejich to nezvládá - proč by to taky zvládal, že? Stačí to udělat laxně nebo nedokonale a už od toho mají pokoj :mrgreen: Mnohdy si ženy doma ty lenochy ze svým partnerů samy vychovají.

Hele, s tímhle názorem jednou přišel manžel z nějaké kalby, prý to tam vykládal kamarád, že to tak dělá a má doma klid. Od té doby ho podezřívám, že se tím inspiroval. Ale co s tím? Ono když to ta ženská musí fakt po něm předělávat, to si to opravdu může udělat sama.
PS: Můj taky dost obstojně vaří, takže se tak nějak střídáme. Děti si tak k vaření také dělají vztah a malý si krom s auty a legem hraje i s hrnci a vařečkami.

Příspěvek upraven 21.09.16 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charon9
21.9.16 13:54
@bartsch píše:

není to o profesí, ale o lidech :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6661
21.9.16 14:12
@kdochcekam píše:
Souhlasím. Můj je ajťák a je to praktický člověk co doma ledacos udělá. Spousta věcí opraví, rekonstrukci spáchal sám a to byla opravdu hloubková rekonstrukce včetně omítek a el. rozvodů a pod…
Je to prostě o tom člověku. myslím si, že slušný chlap nenechá všechno na ženské. :nevim:

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
21.9.16 14:19

To chce smlouvu spolubydlících dle Dr. Sheldona Coopera :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.16 14:22

Ajťák taky může dělat za 20 hrubého (mám jich kolem sebe několik takových, dost záleží na přesném oboru a místě práce), takže ona může mít třeba 13 a s tím si asi tak moc vyskakovat nebudou, mají-li hypotéku :nevim:
A myčka mi jako úspora času nepřijde. Akorát tam věci kupíš, něco stejnak musíš přemýt v ruce, případně předem namočit..Z myčky to musíš ukldit, stejně jako z odkapávače..
Já bych mu to nezlehčovala. Zakladatelka píše, že je línej. Vzít cestou do práce koš do popelnice, to opravdu není otázka času, ale jen a pouze lenosti. Skoro až na hranici schválnosti (ty jsi doma, tak se starej). Pěkně trvdě na něj, líbí se mi i lístečkový systém, co popsala @iila Ale ze všeho nejdřív mu to prostě říct jak to leží a běží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.16 14:23
@zoidberg píše:
To chce smlouvu spolubydlících dle Dr. Sheldona Coopera :)

Jenže tu měli podepsat před sestěhováním, nebo ještě lépe před prvním koitusem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
21.9.16 14:30
@Janee19 píše:
Přijde mi, že „ajťáci“ jsou v tomhle všichni stejný, prostě na domácnost nepoužitelný :roll: vím, že je to škatulkování, ale o tomhle jsem se zatím několikrát přesvědčila, že je to pravda… :lol:no asi bych si zaplatila jednou týdně paní na úklid (z jeho výplaty samozřejmě), pořídila myčku, robotický vysavač… pak ti ubyde práce doma a jemu dej nějakou pravidelnou činnost, kterou bude mít jen on, např. to luxování koberců… je škoda kazit si vztah úklidem :palec:

Souhlas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charon9
21.9.16 14:51
@zoidberg píše:
To chce smlouvu spolubydlících dle Dr. Sheldona Coopera :)

jo jo a bylo by po problému :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí