Líný manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
7.5.22 17:41

@VitaminC jak zatrhla- naopak, ano, ale když ty tři týdny bez poviností, tak pro mně to a to.

Namísto dvou zpruzelých lidí - on protože nemá možnost se odreagovat, ty protože on je zpruzelý máš dva lidi, co si vyšli vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
7.5.22 17:45

@Ou Normalne bych to zatrhla, potrebuju, aby muj muz mel aspon pulku dovo na ruzne nemoci, doprovody k lekari a pak Vanoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.5.22 17:52
@VitaminC píše:
@Ou Normalne bych to zatrhla, potrebuju, aby muj muz mel aspon pulku dovo na ruzne nemoci, doprovody k lekari a pak Vanoce…

no nastesti nejsou vsechny jako ty,… pokud je manzel
treba podnikatel, muze mit dovolene kolik chce… a ze si dovoli jet po narocne praci na tri tydny odpocinout, aby nabral silu a mohl cely ansabl dobre finance zabezpecit, tak je jen dobre…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8443
7.5.22 18:42
@markytka3 píše:
no nastesti nejsou vsechny jako ty,… pokud je manzel
treba podnikatel, muze mit dovolene kolik chce… a ze si dovoli jet po narocne praci na tri tydny odpocinout, aby nabral silu a mohl cely ansabl dobre finance zabezpecit, tak je jen dobre…

Tak běžný podnikatel spíš honí zakázky a termíny a reálně mívá míň dovolené než běžný zaměstnanec. Ty tři týdny dovolené jen pro něj mi přijdou hrozně moc, pokud by v tom byly děti, nemyslitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.5.22 19:03

Počítám, že až přibyde další
dítě, tak bude chudáček tak unavenej, ze těch sólo týdnů dovolené bude jednou tolik… :roll:

• Citovat
  • Upravit
2597
7.5.22 19:30

U některých diskuzi si říkám, jestli to, co mám doma, je vůbec chlap…

Rozpis dovolených plánujeme spolu už v lednu. Školní prázdniny na půl+minimálně jeden společný týden v létě. Zbytek Vánoční svátky.

Sám na dovolenou?? Max na dvoudenní akci s chlapama z práce, jezdívají vždy k někomu na chatu a většinou se tam pár manželek na chvíli i zastaví s něčím dobrým.

Doma fungujeme fifty fifty, co se dětí i domácnosti týče.

Práci má dost náročnou, mívá práci i na doma, právě dodělává doktorát, přesto má na rodinu čas.

Čekáme třetí dítko, jsem ze zdr. duvodu doma už od 14.tt, takže většinu domácích prací a učení s dětmi stihnu, než přijde z práce, tedy mu toho doma teď ubylo a je z toho nesvůj :mrgreen:

Výlety vymýšlím já, a pokud nemá něco moc důležitého, bez řečí se připojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
7.5.22 19:58

Ono je to s tou dovolenou složitější, ale i tak… prostě má nějaké povinnosti v zahraničí, musí tam jezdit, ale je to pro něj i odpočinek. Byl tam čtyři dny, pak pojede na nějakých pět a pak sedm (takže to 3 x na týden jsem přehnala). My samozřejmě jezdíme s ním, ale letos to nevyjde, protože přes léto budu ve třetím trimestru. A kluka s sebou brát nechce, že bych si odpočala, protože a) s ním by nic nezařídil, b) pro něj to má smysl tak na 2 týdny nejmíň, protože je ještě malý, cesta je náročná, trvá to, než se adaptuje na nové prostředí a tahat ho pořád sem a tam nechceme. Mně nevadí, že jede sám pryč, ale chci si na oplátku taky moct odpočnout, navrhla jsem, že by vzal malýho na víkend někam pryč a na to mi řekl, že to asi neklapne, což mě naštvalo. Takže prostě si odjedu někam pryč já, pokud si chci odpočnout, s tím problém nemá. (Ještě aby jo teda.) Asi nějaký wellness s kámoškou. Ale mám pocit, že si všechno musím hrozně vydupávat.

Není to jen hypotéka, ale vše okolo, má toho prostě hrozně moc na vyřizování. Jak píšete, že si má brát dítě ven, to je to, co mi hodně vadí, že prostě nemám jistotu, že ho vezme ven a já si budu moct odpočnout - vezme ho ven jen když nemá jiné povinnosti, nebo není unavený a většinou jen když je hezky. Např. teď jsem byla (zase) s dítětem venku odpoledne já asi 2,5 hodiny, jenže vím, že on celé ty 2 hodiny řešil nějaké zálohy na plyn, že nás ošidili. Vařím jen já, on vařit neumí. Ale často si jídlo objednávám, abych nemusela pořád vařit.

Prostě všechno je to složitější, není to žádný hajzlík a sobec, co na mě kašle, ale zároveň je tu několik věcí, který mi vadí, do toho hormony se mnou mlátí, takže všechno víc řeším, představovala bych si, že by se o mě měl víc starat, jenže samozřejmě chápu, že nejsme v romantickým filmu a realita je mrcha plná povinností, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.5.22 21:07
@brisco píše:
Tak běžný podnikatel spíš honí zakázky a termíny a reálně mívá míň dovolené než běžný zaměstnanec. Ty tři týdny dovolené jen pro něj mi přijdou hrozně moc, pokud by v tom byly děti, nemyslitelné.

sikovny podnikatel fakt nehoni terminy a zakazky :mrgreen: ver mi :lol:… a pokud to oboum takto vyhovuje, nevidim na tom nic spatneho… porad lepsi nez kdyz oba prijedou vystaveni z dovci, kde se stejne porad jen hadaji :mrgreen:…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8443
7.5.22 21:56
@markytka3 píše:
sikovny podnikatel faktnehoni terminy a zakazky :mrgreen: ver mi :lol:… a pokud to oboum takto vyhovuje, nevidim na tom nic spatneho… porad lepsi nez kdyz oba prijedou vystaveni z dovci, kde se stejne porad jen hadaji :mrgreen:…

Tak to ale máš na mysli manažera na vrcholu pyramidy, ne běžného podnikatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.5.22 22:27
@brisco píše:
Tak to ale máš na mysli manažera na vrcholu pyramidy, ne běžného podnikatele.

ne, pisi ze sve pozice - matka, samozivitelka se 2ma detma na prvnim stupni - osvc… ale to neni podstatne… nekomu vyhovuje zit se 2ma detma ve 2+kk, kde nemuze prespat ani segra se synovcem, kdyz jejich matka chce slavit narozky na disco, hlavne, ze ma chlapa cely rok vedle sebe,… nekdo „obetuje“ necele tri tydny z roka,
dokaze zit bez asistence muze, aby pak cela rodina nemusela „zivorit“.. proste a jednoduse - ani jedna socialni skupina nepochopi tu druhou

Příspěvek upraven 07.05.22 v 22:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
7.5.22 22:33
@Gabulle píše:
U některých diskuzi si říkám, jestli to, co mám doma, je vůbec chlap…

Rozpis dovolených plánujeme spolu už v lednu. Školní prázdniny na půl+minimálně jeden společný týden v létě. Zbytek Vánoční svátky.

Sám na dovolenou?? Max na dvoudenní akci s chlapama z práce, jezdívají vždy k někomu na chatu a většinou se tam pár manželek na chvíli i zastaví s něčím dobrým.

Doma fungujeme fifty fifty, co se dětí i domácnosti týče.

Práci má dost náročnou, mívá práci i na doma, právě dodělává doktorát, přesto má na rodinu čas.

Čekáme třetí dítko, jsem ze zdr. duvodu doma už od 14.tt, takže většinu domácích prací a učení s dětmi stihnu, než přijde z práce, tedy mu toho doma teď ubylo a je z toho nesvůj :mrgreen:

Výlety vymýšlím já, a pokud nemá něco moc důležitého, bez řečí se připojí…

Tak to podobně to mame také. Jen s úpravou s dovolenou, tu máme oba stejně a naštěstí z prázdnin řešíme lehce poslední týden, jinak nic. Ale u nás si ani jeden neužíváme tím, že bysme se zbavili druhého nebo děti. Nám staci volno z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8443
7.5.22 22:38
@markytka3 píše:
ne, pisi ze sve pozice - matka, samozivitelka se 2ma detma na prvnim stupni - osvc… ale to neni podstatne… nekomu vyhovuje zit se 2ma detma ve 2+kk, kde nemuze prespat ani segra se synovcem, kdyz jejich matka chce slavit narozky na disco, hlavne, ze ma chlapa cely rok vedle sebe,… nekdo „obetuje“ necele tri tydny z roka,
dokaze zit bez asistence muze, aby pak cela rodina nemusela „zivorit“.. proste a jednoduse - ani jedna socialni skupina nepochopi tu druhouPříspěvek upraven 07.05.22 v 22:35

Tak to je dost zmatený. Jakože když si chlap zajede na tři týdny sám na dovolenou, tak potom vydělá víc peněz?
Chápala bych služební cesty, jednu dobu jezdil můj manžel na týden každý měsíc, ale to snad rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.5.22 22:47

@brisco holka, ctinporadne, autorka pise, ze je to spise pracovni cesta, jen ze se v tehotenstvi na to neciti, jinak jezdili spoku… a opravdu, lze jet na pracovni cestu, kterou lze pojmout jako odpocinkovou dovolenou… a ano, pokud je clovek psychicky odpocaty, vydela vice penez ( proto
jsem vyuzivala pani na uklid, na obcasne hlidani a dovazku obedu😉)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8443
8.5.22 01:26
@markytka3 píše:
@brisco holka, ctinporadne, autorka pise, ze je to spise pracovni cesta, jen ze se v tehotenstvi na to neciti, jinak jezdili spoku… a opravdu, lze jet na pracovni cestu, kterou lze pojmout jako odpocinkovou dovolenou… a ano, pokud je clovek psychicky odpocaty, vydela vice penez ( proto
jsem vyuzivala pani na uklid, na obcasne hlidani a dovazku obedu😉)

Já čtu, ale o té dovolené jsme se začali bavit, ještě než to upřesnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
8.5.22 09:18

To je právě to, vždycky je to boj buď čas a nebo peníze. Včera se taky mohl vyprdnout na to řešit dvě hodiny nějaký plyn a místo toho jít s dítětem ven, jenže za prvé jde o princip - přece se nenecháme okrádat a za druhé takto nám vrátí 700. A takto je to se vším. Spousta věcí se dá delegovat, jenže zase to stojí peníze, takže jde o to najít nějaký kompromis. Na otcovskou dovolenou taky půjde asi jen na týden, protože kdyby šel na celé dva (na které má nárok), tak ale přijdeme asi o 10 tis a to prostě je znát, výdaje nám nikdo nesníží, že. Jasně, čas pro rodinu je hrozně důležitý, ale v dnešní době, kdy blbý máslo stojí 60 Kč je to těžký. Ale to řeší asi všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí