Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak sparkling jsme na tom stejne taky mi tecou sliny jenom vidim zdendu jak se cpe plisnovym syrem proto ze ho strasne miluju,ale odolavam ![]()
jinak to by me taky zajimalo jak je to s kojenim,proto ze jsem si rikala hned po porodu si dam tatarak a plisnovy syr a pak jsem taky premyslela nad tim jestly to vubec muzu kdyz kojim aby to mimco nechytlo
.no snad nam to tu nekdo objasni ![]()
Anonymni píše:anonymko buraky jsou taky spatny
Já těhu nejsem, ale ráda bych byla a co tak čtu, tak si myslím, že je dobré hlídat co sním, ale rozhodně bych neplašila, že se nekde něco najde. Je to tim, že se o tom teď mluví a každý si dá pozor, ale je hromada věcí, ve kterých jsou určitě také nějaké potvory a protože se to nezveřejnilo, tak to jíme s klidem.. Jinak bych v těhu najedla plísňové sýry, protože mají plísně které v těhu dobré nejsou a pak se častěji trpí na kvasinky. Nebo buráky, jsou také plné plísní, které jsou přímo toxické a určitě je taky baštíte, protože se o tom nemluví. Dál to jsou některé čaje a koření, ty zas prokrvují pánev a mohou způsobit potrat. Myslím, že nejde se řídit podle toho, co řeknou na Nově.. Chce to od všeho troch a s rozumem (tím nejsem zastáncem majonézových salátů a přesmažených jídel) Ať vám mimi hezky prospívá..
kristain píše:chudinka kamoska.ja teda nikoho zaplat panbuh neznam,krome jedny holciny tady z diskuze
Uzeniny nejím už dávno, jen výjimečně-včera jsem na jarmarku měla špeáček:) ale domů je dávno nekupujem, ne kvůli listerioze.
Sýry nejím plísńové, zeleninu řádně omývám a nekupuju už žádné hotové saláty-všude je buď majonéza nebo aspoň dresink.asi bych to tak neprožívala, pokud bych přímo v okolí neměla holku, co kvůli listerioze potratila ve 20.tt a navíc opravdu netuší, z čeho ji chytla.
V první těhu jsem toto neřešila vůbec, měla jsem i tatarák, ale ted mám strach.
ahojky.tak ja si davampozor jen na syry.
stim kojenim by me to taky zajimalo.
marketa
Ahoj, jsem na tom jako většina z vás. Na plísňové sýry jen závistivě koukám a ovoce a zeleninu drbu pořádně.
Tataráčka, čajovku nebo sushi bych si taky dala, ale nestojí mi to za to. Nedá se nic dělat, ale rozhodně nechci drobečkovi ublížit.
Nicméně si myslím, že výrobky od velkých českých firem by měly být v pořádku.
Já jsem nějak současně s otěhotněním ztratila na plísňové sýry, které normálně miluju, chuť. Jediné co jsem tudle nevydržela byly tvarůžky - samozřejmě na topinku, s cibulí, k tomu kozí rohy a malé pivo. Přišla jsem si jako totální hovado, ale co už člověk nadělá ![]()
Co se týká sushi, tak to si děláme doma, hlavně s tofu, zeleninou nebo uzeným lososem takže v poho. Zeleninu a ovoce drhnu, tak daleko jako moje tchýně, která myje banány, ale nejsem a na buráky jsem nikdy nebyla…
ahoj holky…
chcem sa opytat ci sa moze v tehu jest domaci kozaci syr......
viete niekto????
Ahoj,
přečetla jsem si celou diskuzi protože právě tohle jsem začala řešit. Od začátku těhu jsem si asi dvakrát dala nivu a teď nevím jestli je listerie jen nafouknuté téma nebo jestli pořád ještě řádí
majonézové saláty nejím, ale plísňovému sýru jsem neodolala a vlastně jsem nad tím ani moc nepřemýšlela až do teď. Je ještě někdo, kdo jí všechno teda s mírou i když je těhu?
Andrea
Domácí kozí sýr samozřejmě jíst můžeš, ale pro jistotu bych doporučila pasterovat mléko. Jestli sýr bereš z farmy, zeptej se výrobce, jestli pasteruje,v ČR většinou na prodej pasterují všichni, pro jistotu. Pokud si sýr děláte doma sami, tak stačí mléko před naočkováním zahřát na 70 stupňů a pak pomřou ty různé případné bakterie. Lenka
Ahoj, mohl by mi někdo poradit, jestli moc nepanikařím? Včera v obchodě kdyýž jsem si uklízala časopis do kabelky, aby mi při nákupu nepřekážel, jsem se o něk trochu řízla a následně jsem vybírala hroznové víno do sáčku. z ranky byla trochu vidět krev, ale nic hroznýho. Myslítě žaq jsem se mohla nakazit?
@Anonymní píše:
Ahoj, mohl by mi někdo poradit, jestli moc nepanikařím? Včera v obchodě kdyýž jsem si uklízala časopis do kabelky, aby mi při nákupu nepřekážel, jsem se o něk trochu řízla a následně jsem vybírala hroznové víno do sáčku. z ranky byla trochu vidět krev, ale nic hroznýho. Myslítě žaq jsem se mohla nakazit?
Tak už jsi asi za ten týden zjistila, jestli ti to prošlo nebo ne.
Ale jinak, pokud chodíš po světě otevřenou (krvácející) ránu, tak jasně, že se můžeš nakazit lecčíms.
Ne holky, lepší fakt nic nečíst a nevědět… kočky už mám testované na toxo, přesto si ji v těhu čas od času nechám vyšetřit, pak zase strach z listerie (prý nemohu ani míchaný vajíčka, který jím obden
), pak se zase pozoruji, jestli nemám nějakou gynekologickou infekci… no comment. snad mě jen omlouvá to, že jsem už dvakrát potratila (resp. potrat a mimoděložko), ale jinak se furt pozoruju, chudák dítě
jsem v 19. týdnu ![]()
Ahoj, zas mám brouka v hlavě. Dnes když jsem míchala vajíčka, nechtěně mi troška ukápla na rty, umyla jsem si to, ale i tak mám strach z listerie. Myslíte že bych se kapkou vajíčka mohla nakazit?
@Anonymní píše:
Ahoj, zas mám brouka v hlavě. Dnes když jsem míchala vajíčka, nechtěně mi troška ukápla na rty, umyla jsem si to, ale i tak mám strach z listerie. Myslíte že bych se kapkou vajíčka mohla nakazit?
Hele mam pro tebe jednu opravdu dobrou radu - navstiv psychiatra, nebo odstrihni internet, jinak se ditete nedozijes a teprve mazec te ceka, az se narodi…