Poradna duly
Jana Čurdová
jezismankote, napoly , nerikej ze budes mit preeklampsii? to uz je fakt ale pech. ale zase na druhou stranu, je fajn, ze to vedi, tak si te ohlidaji a pri problemech proste filipka vyndaj driv. ale ono se ti to taky nemusi nijak brutalne rozbehnout, ten tlak jeste neni tak hroznej. ted budem drzet palce vic, jo?
jo, adel, tak to je přesně ten název!!! Příští týden jdu na krev a znovu na laborky a mám se stavit ještě pak na tlak - taky říkal, že si mě pohlídá!
A to mi ještě říkal, že jsem kompletně prohlídnutá - samý běhání po vyšetřeních!
Jsem já to ale živočich ![]()
Ahoj holky, po příjezdu z nemocnice jsem se ještě pořádně neozvala. Nějak jsem na psaní neměla sílu, tak jsem vás jenom četla.
Na pohotovost jsem jela v noci poté, co mě celý den pobolívala ledvina, zvracela jsem a vyletěla mi horečka na 40. Diagnóza zněla, že mi děloha tlačí na močovod, moč nemůže pořádně odcházet z ledviny a vznikl tam zánět. Brala jsem antibiotika, pár dní jsem poležela a teď jsem na tom tak, že mám mít klidový režim a hodně pít. Při nejhorším mi tam dají sten. Budu docházet na urologii, kde tu ledvinu budou kontrolovat.
Na glukózovém testu jsem byla v pátek a vše je OK, alespoň to se mi ulevilo, protože jinak už bych se asi zbláznila.
Na další kontrolu ke gynekologovi jdu 8.8.
Hezký den a hlavně moc moc moc zdravíčka ![]()
Napoly, neděs nás. Snad bude všechno v pořádku. Budeme Ti držet pěstičky, ať to dopadne dobře. A kdy to budeš vědět?
holky, co to zacinate vyvadet???
kaccherie, ufff, drz se!!!
napoly, mrkni treba sem http://www.porodnice.cz/default.asp?… a pocti si o tom. fakt to nemusi nakonec byt tak strasny. dulezity je, ze to dr. vi a bude te brat jako rizikovou.
vítám kaccherie…holka jedna, tak snad to už bude dobré ![]()
jarouchu, no to já vědět nebudu
I když vlastně to pozná dr z toho tlaku a bílkoviny a nárůstu váhy ![]()
Jsem to říkala Peťovi, že nejspíš budemem muset pomalu začít přestavovat a nakupovat trochu rychleji, protože si Filípka přivezem možná dřív - to jste měly vidět, jak se chudák tvářil
- na jednu stranu se bál, abychom byly oba v pořádku a na druhou stranu, jako že UŽ??? ![]()
Ale Filípkovi domlouvám, že musí v bříšku ještě chvilku zůstat - jenže, chudáček, on za to vlastně ani nemůže ![]()
Napoly, bolí to a bolet bude, ale co bych pro toho koblížka nevydržela a při nejhorším mi tam dají ten sten - to je nějaká hadička, která se zavádí z ledviny do močovodu - prý to zavedení trvá 5 minut, ale je to prý dost nepříjemné a bolestivé, ale než by mi mělo být ještě hůř, tak vydržím cokoliv.
Taky se budu snažit toho nakoupit co nejdříve co nejvíce, kdybych se zase ocitla v nemocnici. Včera jsem dostala penízky od thýně, akorát jsem jedla a z šoku jsem pak nemohla ani jíst a drhlo mi to v krku. Nějak jsem se cítila hrozně trapně. Zítra jedu s mamkou kupovat postýlku se vším všudy, kterou mi chce zaplatit ![]()
Náhlý vzestup hmotnosti nad 500 g týdně v posledních 3 měsících těhotenství musí již být hodnocen kriticky.
Preeklampsie začíná obvykle zvýšením krevního tlaku v šestém měsíci těhotenství, zřídka dříve a nálezem bílkoviny v moči
Preeklamptický stav je soubor výše popsaných klinických příznaků, ale i bez nich, který ohlašuje nebezpečí eklamptického záchvatu prudkou bolestí hlavy, nauzeou, zvracením, bolestmi v nadbřišku, neklidem či zaujetím, mžitkami před očima, skotomy či ztrátou vidění. V tomto stadiu zjišťují oční lékaři na očním pozadí závažné cévní změny: spasmus (křeče) sítnicových cév, otok sítnice, krevní výrony do sítnice.
a to mě má jako uklidnit
![]()
a už mám docela bobky, protože mě poslední dobou fakt dost bolí hlava - a hlavně tak jakoby za pravým okem…mívám motáky a občas se mi rozostřuje vidění… ALE NA TO SE MĚ DOKTOR NEPTAL
![]()
AHOJ
Katko malému všechno nejlepší k narozeninám ![]()
Kaccherie vítám tě doma a drž se!
Napoly to je fakt pech že k starostem s bydlením ti přibylo ještě tohle
ach jo když se něco se** tak se to se**
Moc držím pěstičky ať je to dobrý ![]()
napoly, tohle jsem myslela:
Lehčí preeklampsie s krevním tlakem přesahujícím normální hodnoty (135/85 torrů - 18,5/12 kPa), ale nepřesahujícím 160/110 torrů (21/14 kPa) s denní ztrátou bílkovin do 3 g.
ze to zatim mas lehci formu, diastol.tlak tesne na hranici. a my budem drzet palce, aby to tak zustalo!!!
aha
Jenže to je jediný souvětí, který mě povzbudilo ![]()
No každopádně nenechám nic náhodě a po výplatě objednám fusak, deku, zavinovačku a už nevím co…aby to bylo nachystaný…postýlku pak může Peťa koupit sám (kdyby náhodou)…ale ať jsou ty základní věci doma…chudák by se pak z toho zbláznil - to ještě nepočítám to, že by mu do toho máti kecala ![]()
a s mým štěstím - radši, ať to je!!! Však to stejně budu potřebovat, no ne?
jasne, urcite ted porid co muzes, potrebovat to budes tak jako tak. jestli to potvrdej, tak budes asi muset lezet, resp. mit aspon klidovy rezim. a asi budes muset byt pripravena na to, ze se to kdykoli muze prudce zhorsit a pak bys sla supem na cisare. takze mit vsechno pochystany je tak asi to jediny, cim si situaci muzes ulehcit. no, je to blby, nezavidim ti. tak se drz!
na císaře?
a to by nešlo normálně?
No, kdybych měla klidovej režim doma, tak by se to dalo zvládnout - je doba internetu, takže v pohodě…ale pokud bych musela ležet ve špitále -
![]()
teď jenom, aby mi nezačaly natíkat nohy…mě jebne - nejdřív
když vám bude tvrdnout břicho, tak hned do nemocnice…a teď
když vám budou natíkat nohy, tak hned do nemocnice…mám takovej pocit, že bych si tam měla jít už preventivně lehnout
![]()
Teda Babulky, co to tady čtu?
Napoly a Kaccherie, moc mě mrzí to vaše trápeníčko a moc vám držím palečky, aby vám bylo na tělíčku i dušičce líp
A nebojte se, my ty mrňouse ve zdraví donosíme. Všechny ![]()
TAk je po oslave, maly spi..........
zbyl mi jogurtovy dort................kdo si da????
KAcherie, holka musime tu bolest vydrzet. a verim ze budes OK
Napoly, teda ty me sokujes.........hlavne klid a odpocivej. jo a neni dobre zvysovat adrenalin v krvi hadkama a nervama s rodicema a podobne… drzim palce!!!!
Moje vysledky cukru budu az v poradne pristi ctvrtek.........ja nebyl ana OGTT jen obyc cukr po jidle........ a ty druhe vysledky, by snad mohli byt pristi pondeli cca