LISTOPAD 2.0.0.7

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3141
30.7.07 12:13

jezismankote, napoly , nerikej ze budes mit preeklampsii? to uz je fakt ale pech. ale zase na druhou stranu, je fajn, ze to vedi, tak si te ohlidaji a pri problemech proste filipka vyndaj driv. ale ono se ti to taky nemusi nijak brutalne rozbehnout, ten tlak jeste neni tak hroznej. ted budem drzet palce vic, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
30.7.07 12:16

jo, adel, tak to je přesně ten název!!! Příští týden jdu na krev a znovu na laborky a mám se stavit ještě pak na tlak - taky říkal, že si mě pohlídá!
A to mi ještě říkal, že jsem kompletně prohlídnutá - samý běhání po vyšetřeních!

Jsem já to ale živočich 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583

Ahoj holky, po příjezdu z nemocnice jsem se ještě pořádně neozvala. Nějak jsem na psaní neměla sílu, tak jsem vás jenom četla.

Na pohotovost jsem jela v noci poté, co mě celý den pobolívala ledvina, zvracela jsem a vyletěla mi horečka na 40. Diagnóza zněla, že mi děloha tlačí na močovod, moč nemůže pořádně odcházet z ledviny a vznikl tam zánět. Brala jsem antibiotika, pár dní jsem poležela a teď jsem na tom tak, že mám mít klidový režim a hodně pít. Při nejhorším mi tam dají sten. Budu docházet na urologii, kde tu ledvinu budou kontrolovat.

Na glukózovém testu jsem byla v pátek a vše je OK, alespoň to se mi ulevilo, protože jinak už bych se asi zbláznila.

Na další kontrolu ke gynekologovi jdu 8.8.

Hezký den a hlavně moc moc moc zdravíčka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531

Napoly, neděs nás. Snad bude všechno v pořádku. Budeme Ti držet pěstičky, ať to dopadne dobře. A kdy to budeš vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
30.7.07 12:21

8O holky, co to zacinate vyvadet???
kaccherie, ufff, drz se!!!

napoly, mrkni treba sem http://www.porodnice.cz/default.asp?… a pocti si o tom. fakt to nemusi nakonec byt tak strasny. dulezity je, ze to dr. vi a bude te brat jako rizikovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
30.7.07 12:24

vítám kaccherie…holka jedna, tak snad to už bude dobré :srdce:

jarouchu, no to já vědět nebudu :? I když vlastně to pozná dr z toho tlaku a bílkoviny a nárůstu váhy :(

Jsem to říkala Peťovi, že nejspíš budemem muset pomalu začít přestavovat a nakupovat trochu rychleji, protože si Filípka přivezem možná dřív - to jste měly vidět, jak se chudák tvářil 8O - na jednu stranu se bál, abychom byly oba v pořádku a na druhou stranu, jako že UŽ??? :lol:

Ale Filípkovi domlouvám, že musí v bříšku ještě chvilku zůstat - jenže, chudáček, on za to vlastně ani nemůže :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
30.7.07 12:31

Napoly, bolí to a bolet bude, ale co bych pro toho koblížka nevydržela a při nejhorším mi tam dají ten sten - to je nějaká hadička, která se zavádí z ledviny do močovodu - prý to zavedení trvá 5 minut, ale je to prý dost nepříjemné a bolestivé, ale než by mi mělo být ještě hůř, tak vydržím cokoliv.
Taky se budu snažit toho nakoupit co nejdříve co nejvíce, kdybych se zase ocitla v nemocnici. Včera jsem dostala penízky od thýně, akorát jsem jedla a z šoku jsem pak nemohla ani jíst a drhlo mi to v krku. Nějak jsem se cítila hrozně trapně. Zítra jedu s mamkou kupovat postýlku se vším všudy, kterou mi chce zaplatit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
30.7.07 12:32

Náhlý vzestup hmotnosti nad 500 g týdně v posledních 3 měsících těhotenství musí již být hodnocen kriticky.

Preeklampsie začíná obvykle zvýšením krevního tlaku v šestém měsíci těhotenství, zřídka dříve a nálezem bílkoviny v moči

Preeklamptický stav je soubor výše popsaných klinických příznaků, ale i bez nich, který ohlašuje nebezpečí eklamptického záchvatu prudkou bolestí hlavy, nauzeou, zvracením, bolestmi v nadbřišku, neklidem či zaujetím, mžitkami před očima, skotomy či ztrátou vidění. V tomto stadiu zjišťují oční lékaři na očním pozadí závažné cévní změny: spasmus (křeče) sítnicových cév, otok sítnice, krevní výrony do sítnice.

a to mě má jako uklidnit :?: :?:

a už mám docela bobky, protože mě poslední dobou fakt dost bolí hlava - a hlavně tak jakoby za pravým okem…mívám motáky a občas se mi rozostřuje vidění… ALE NA TO SE MĚ DOKTOR NEPTAL :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
30.7.07 12:44

AHOJ

Katko malému všechno nejlepší k narozeninám :-)
Kaccherie vítám tě doma a drž se!
Napoly to je fakt pech že k starostem s bydlením ti přibylo ještě tohle :evil: ach jo když se něco se** tak se to se** :-( Moc držím pěstičky ať je to dobrý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
30.7.07 12:53

napoly, tohle jsem myslela:

Lehčí preeklampsie s krevním tlakem přesahujícím normální hodnoty (135/85 torrů - 18,5/12 kPa), ale nepřesahujícím 160/110 torrů (21/14 kPa) s denní ztrátou bílkovin do 3 g.

ze to zatim mas lehci formu, diastol.tlak tesne na hranici. a my budem drzet palce, aby to tak zustalo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
30.7.07 12:58

aha :wink: Jenže to je jediný souvětí, který mě povzbudilo 8)

No každopádně nenechám nic náhodě a po výplatě objednám fusak, deku, zavinovačku a už nevím co…aby to bylo nachystaný…postýlku pak může Peťa koupit sám (kdyby náhodou)…ale ať jsou ty základní věci doma…chudák by se pak z toho zbláznil - to ještě nepočítám to, že by mu do toho máti kecala :-(

a s mým štěstím - radši, ať to je!!! Však to stejně budu potřebovat, no ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
30.7.07 13:04

jasne, urcite ted porid co muzes, potrebovat to budes tak jako tak. jestli to potvrdej, tak budes asi muset lezet, resp. mit aspon klidovy rezim. a asi budes muset byt pripravena na to, ze se to kdykoli muze prudce zhorsit a pak bys sla supem na cisare. takze mit vsechno pochystany je tak asi to jediny, cim si situaci muzes ulehcit. no, je to blby, nezavidim ti. tak se drz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
30.7.07 13:12

na císaře? 8O a to by nešlo normálně?
No, kdybych měla klidovej režim doma, tak by se to dalo zvládnout - je doba internetu, takže v pohodě…ale pokud bych musela ležet ve špitále - :-( :-(
teď jenom, aby mi nezačaly natíkat nohy…mě jebne - nejdřív :arrow: když vám bude tvrdnout břicho, tak hned do nemocnice…a teď :arrow: když vám budou natíkat nohy, tak hned do nemocnice…mám takovej pocit, že bych si tam měla jít už preventivně lehnout :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3077
30.7.07 13:14

Teda Babulky, co to tady čtu?

Napoly a Kaccherie, moc mě mrzí to vaše trápeníčko a moc vám držím palečky, aby vám bylo na tělíčku i dušičce líp :wink: A nebojte se, my ty mrňouse ve zdraví donosíme. Všechny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
30.7.07 13:15

TAk je po oslave, maly spi..........

zbyl mi jogurtovy dort................kdo si da????

KAcherie, holka musime tu bolest vydrzet. a verim ze budes OK

Napoly, teda ty me sokujes.........hlavne klid a odpocivej. jo a neni dobre zvysovat adrenalin v krvi hadkama a nervama s rodicema a podobne… drzim palce!!!!

Moje vysledky cukru budu az v poradne pristi ctvrtek.........ja nebyl ana OGTT jen obyc cukr po jidle........ a ty druhe vysledky, by snad mohli byt pristi pondeli cca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí