Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko, Těhulky. Já ho mám zase blicí. Já snad přestanu věřit, že čekám chlapečka. Tohle těhotenství je úplně jiný, než s Martínkem ![]()
A koukám, že Napoly už není jeptiška
A neboj se Napoly a buď v klidu, všechno bude dobré. I kdyby jste rodili dřív, zmáknete to na 1. ![]()
Teda super pidi věcičky, taky se budu muset asi pomalu ale jistě vrhnout na nějaké to nakupování. Alespoň na čumandu ![]()
Kačko, kdepak jsi koupila to holení? Vypadá to super. Marťa má narozeniny za 2 týdny.
Dobré ráno všem,
Zuzi,moc prosím,můžu ti poslat SZ ? Omlouvám se ,ale strašně nutně si potřebuji ověřit jednu věc,která mi dnes vyrazila dech.A vzala veškerou náladu. ![]()
Míno, ať je to, co je to, doufám, že se ti nálada brzy zlepší ![]()
Marťásku,a co,já to tu hodím do placu,potřebuju se z toho vypovídat! Zuzi mi snad potom řekne,jaké mám vyhlídky.
Do porodu nestihnu nějakou pitomou lhůtu od rozvodu manželství a tak mi chtějí do rod.listu napsat bejvalého. My máme tedy nadstandardní vztahy,vycházíme výborně ale s ohledem na mého přítele a vůbec mi vadí,že nějaký pitomý zákon mi nařídí něco,co je kravina. Máme se buď vzít a nebo musíme počkat a po narození požádat soud o popření otcovství a následné přiznání. Joooo,to chlap ženatý neženatý si může přiznat otcovství každé se kterou chce (viz.Topolánek).
A já nechci aby Sofi měla příjmení po bývalém,byť je to na krátkou dobu,prostě nechci. A vdávat taky ne!
Míno a co zajít na matriku a sepsat uznání otcovství (jako to udělala myslím Ravena). To by nestačilo? To mě teda jen napadlo, třeba je to blbost.
jo, mino, to je blby, to nedavno resila sestra moji kamaradky. a vlastne ani nevim, jak to doresila. ale teoreticky proc by to nemelo jit, jak to rika jarouch? nebo jestli mate dobre vztahy, tak by se mohl exmanzel predem zrict otcovstvi, ne?
Ale to on by tam klidně zašel,ale je tam prý nějaká debilní lhůta kdy ze zákona je otcem bejvalý. A tak nás všechny matrikářka jen vyhodí. Ježiš je mi z toho na nic.
je to blby, jak neco, co ma byt na ochranu matek, nekterym naopak ten zivot pekne zneprijemni. ale fakt to nejde poprit uz pred narozenim?
Ahoj holky, tak jsem tady. Míno, jaké je datum nabytí právní moci rozvodu?
No to právě moc doufám,že mi Zuzi dá nějakou naději. No řekněte sami,já se přeci nebudu na stará kolena vdávat protože musim ![]()
Zuzi my spolu nežijeme dlouho,nebyl důvod to řešit,nic nás netlačilo,měli jsme udělanou dohodu o zůženém BSM,nebo jak se to jmenuje a navíc společnou firmu a práci.No nebudu to okecávat,žádost o rozvod jsem musela podat jen proto,že jsem otěhotněla. A než to všechno přes soud prošlo,tak to nabylo právní moci v dubnu.
Teda Míno, to je teda nářez. O tomhle případu jsem už slyšela, ale vůbec si nemůžu vzpomenout, kdo to byl a jak to dopadlo. Je to teda Kocourkov. Doufám a držím pěsti, že se to vyřeší ke spokojenosti všech ![]()
Míno, obávám se, že ti ten den nezlepším, duben je málo. Ta lhůta je 300 dnů.
Varianty řešení:
1. svatba - asi nejjednodušší
2. řízení před soudem o popření otcovství, kdy návrh na zahájení řízení bys dala ty nebo bývalý manžel a v rámci toho řízení byste ty, bývalý manžel a přítel všichni souhlasně prohlásili, že otcem dítěte je přítel
Jiné řešení to bohužel podle našeho právního řádu nemá… ![]()
Návrh na to popření otcovství lze k soudu dát až se dítě narodí.
čau holky, tak tady je ta slibovaná fotka, uvidim jestli to klapne, dělám to poprvý…