Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Pudloslava píše:
Je mi z toho smutno
nedodrzovana opatreni tezko mohou fungovat
Nesmyslna opatreni nemuzou fungovat. Hlavne kdyz je narizujou lhari
@Pudloslava píše:
Je mi z toho smutno
nedodrzovana opatreni tezko mohou fungovat
Někdo je dodržuje, alespoň trochu klesáme. I když s tím, co předvedlo Portugalsko, se to sraovat rozhodně nedá. ![]()
@Bábrdl píše:
Někdo je dodržuje, alespoň trochu klesáme. I když s tím, co předvedlo Portugalsko, se to sraovat rozhodně nedá.
Uzavery okresu nefungujou
@Baba píše:
Nesmyslna opatreni nemuzou fungovat. Hlavne kdyz je narizujou lhari
na ucinek opatreni nema vliv, kdo je narizuje - AB nevolim a jsem rada, ze mu CV zlame vaz, ale myslim si, ze vysel z lidu a velmi dobre jej reprezentuje - kdyz lidi bojkotuji opatreni a hazi vinu na vladu, je to uplne to same, co dela on.
Opatreni musi byt prehnana, protoze ta mekka maji lidi na haku. CR je zeme lidi, kteri se chovaji jako deti, ktere narizeni vnimaji jako takovou formu kompetice mezi nimi a vladou. Co se nehlida, to se dodrzovat nemusi - tak jako dite vecer pod perinou zere cokoladu a nedochazi mu, ze zakaz neni mamky manyra, ale to ono bude mit zuby zkazene. Demokracie neni vhodna pro mene vyspele zeme a krizove situace, CR evidentne potrebuje jeste pevnou ruku. Bohuzel. Tou pevnou rukou samozrejme nemyslim toho mamlase, ale uprimne, jakakoli opozicni strana by CV zkousce dopadla stejne.
@Pudloslava píše:
na ucinek opatreni nema vliv, kdo je narizuje - AB nevolim a jsem rada, ze mu CV zlame vaz, ale myslim si, ze vysel z lidu a velmi dobre jej reprezentuje - kdyz lidi bojkotuji opatreni a hazi vinu na vladu, je to uplne to same, co dela on.Opatreni musi byt prehnana, protoze ta mekka maji lidi na haku. CR je zeme lidi, kteri se chovaji jako deti, ktere narizeni vnimaji jako takovou formu kompetice mezi nimi a vladou. Co se nehlida, to se dodrzovat nemusi - tak jako dite vecer pod perinou zere cokoladu a nedochazi mu, ze zakaz neni mamky manyra, ale to ono bude mit zuby zkazene. Demokracie neni vhodna pro mene vyspele zeme a krizove situace, CR evidentne potrebuje jeste pevnou ruku. Bohuzel. Tou pevnou rukou samozrejme nemyslim toho mamlase, ale uprimne, jakakoli opozicni strana by CV zkousce dopadla stejne.
Nesouhlasim, tady nezijou horsi lidi nez jinde.
Totalitni mysleni ![]()
Cupovat ustavu, nadavat vlastnim lidem, narizovat prokazatelne nesmysly a jeste jim budem libat nohy, ne?
A ze ty vysledky jsou, co? A jo, za to muzou blby cesi, co nebyli schopni doma navarit vakciny
@Baba píše:
Nesouhlasim, tady nezijou horsi lidi nez jinde.
Totalitni mysleni![]()
Cupovat ustavu, nadavat vlastnim lidem, narizovat prokazatelne nesmysly a jeste jim budem libat nohy, ne?
A ze ty vysledky jsou, co? A jo, za to muzou blby cesi, co nebyli schopni doma navarit vakciny
Třeba nebyli schopni nejít bobovat na sjezdovky, když byly vleky zavřené. Co je to jiného, než házení vidí do opatření? Tak se musely zavřít okresy, no… ale my na to kašleme, protože jsme dlouho neviděli mamku, tak u ní rovnou přespíme dvě noci, nestačí nám pozdravit se venku.
@Pudloslava píše:
na ucinek opatreni nema vliv, kdo je narizuje - AB nevolim a jsem rada, ze mu CV zlame vaz, ale myslim si, ze vysel z lidu a velmi dobre jej reprezentuje - kdyz lidi bojkotuji opatreni a hazi vinu na vladu, je to uplne to same, co dela on.Opatreni musi byt prehnana, protoze ta mekka maji lidi na haku. CR je zeme lidi, kteri se chovaji jako deti, ktere narizeni vnimaji jako takovou formu kompetice mezi nimi a vladou. Co se nehlida, to se dodrzovat nemusi - tak jako dite vecer pod perinou zere cokoladu a nedochazi mu, ze zakaz neni mamky manyra, ale to ono bude mit zuby zkazene. Demokracie neni vhodna pro mene vyspele zeme a krizove situace, CR evidentne potrebuje jeste pevnou ruku. Bohuzel. Tou pevnou rukou samozrejme nemyslim toho mamlase, ale uprimne, jakakoli opozicni strana by CV zkousce dopadla stejne.
Hele, na tebe to fakt tak funguje? Teď nemyslím jen covid, ale obecne… Čím tvrdší a nesmyslné jsi pravidla, tím větší ochota to držet?
@Baba píše:
Uzavery okresu nefungujouhttps://www.seznamzpravy.cz/…-vliv-148532
uzavery okresu nemusely byt, kdyby se lidi nenavstevovali, jako by se nechumelilo. Vzdyt to uz je zoufaly pokus, jak si vynutit neco, co meli lidi pochopit a respektovat prirozene.
krom toho okresy defakto uzavrene nejsou,
@Pudloslava píše:
Třeba nebyli schopni nejít bobovat na sjezdovky, když byly vleky zavřené. Co je to jiného, než házení vidí do opatření? Tak se musely zavřít okresy, no… ale my na to kašleme, protože jsme dlouho neviděli mamku, tak u ní rovnou přespíme dvě noci, nestačí nám pozdravit se venku.
Ale jo, já bych byla ochotná, kdyby to, co reknou platilo. Ale když skuci, ať to v držíme tři týdny a je z toho šest a nikdo neví, jestli nebude i víc… No, tak se na to vybodnu rovnou.
Tak slava, ze jsme nevystehovali z dury a s nasimi seniory se muzeme videt, kdy se nam zlibi a kdy nas oni chteji videt. Kolegyne z prace se zaregistrovala na ockovani ve meste v jinem jinem okresu, aby se pri jednom videla s rodinou.
@Anonymní píše:
Zdravím, máte někdo zkušenost s takovou cestou v době lockdownu? Mám rodinu na druhé straně ČR a už to bude 2 měsíce, co jsme se neviděli. Štvalo by mě to i tak, ale vzhledem k tomu, že mám miminko a mamka ho nevidí vyrůstat, mě to štve tím tuplem. Mám v místě bývalého bydliště i speciálního lékaře, tak mě napadlo napsat si prohlášení, že jedu tam a pak přes víkend s rodinou pobýt.
Ale co když k lékaři půjdu třeba v pátek a v neděli po cestě zpět mě zastaví a budou se vyptávat, co tam ještě dělám když byl lékař v pátek.
Mám se raději na to vyprdnout a neriskovat? Co myslíte?
Tak jestli si chces psat lekare v patek rano tak bych nejela v nedeli ale v pondeli dopoledne treba? ![]()
Ale spis bych napsala peci o pribuzneho a zustala tam na delsi dobu.
@Pudloslava píše:
uzavery okresu nemusely byt, kdyby se lidi nenavstevovali, jako by se nechumelilo. Vzdyt to uz je zoufaly pokus, jak si vynutit neco, co meli lidi pochopit a respektovat prirozene.krom toho okresy defakto uzavrene nejsou,
A přijde ti logicky, když mají potvrzeno, zecovid se v 90ti procentech šíří v domácnosti a zaměstnání zavřít vleky? A tvářit se, že za těch 17tis denních příbytku můžou bobisti? A když teda nefunguje zavřít vleky, tak zavrem okresy a cajti honej 10 bezkaru po Jizerka h na ctyrkolkach? Fakt ti to přijde to nejefektivnější, co může naše vláda v boji s covidem dělat?
Jinde se delaj pilotní projekty na děti do škola jejich testování, naši delaj pilotní projekt na fotbal. Jinde se dělá od rosince testování ve firmách, naši loví bobisty na sjezdovkách.
Tvůj odhad 17×tis nakažených… Kolik z nich se nakazí lo díky bobistů a kolik v podniká h díky neexistující testování a nefunkčnímu trasování.
Ja tipuju tak jednoho bobistu na deset tisíc ostatnich
@Lama Lama píše:
Hele, na tebe to fakt tak funguje? Teď nemyslím jen covid, ale obecne… Čím tvrdší a nesmyslné jsi pravidla, tím větší ochota to držet?
Predne si myslim, ze ac mam mnohonasobne lepsi vhled (tedy do CV), nez vetsina lidi vybavenych zdravym, ale prazdnym rozumem, nemyslim si, ze jsem sezrala vsechnu moudrost sveta a kdyz neco neni presne tak, jak bych si to ja prala, dovedu pripustit moznost, ze muj usudek nemusi byt ten nejlepsi a nehazu do toho vidle. Treba prave uzavera sjezdovek - zda se mi zbytecna, rada lyzuji, ale fakt jsem tam nesla natruc bobovat. Treba to nejaky smysl ma, ale s tema bobistama se to tezko dozvime.
Nemam problem dodrzet jista mensi zneprijemneji zivota typu rousky - je to protivne a nepohodlne, ale vydrzet se to da a nebudu to schvalne nosit na pul huby a konspirovat o otrave CO2.
Ale musim priznat, ze od nekterych cinnosti me opravdu odradi jen hrozba represi - napriklad stanovani v narodnich parcich, to je muj nejcastejsi prestupek.
Takze vlastne AB je i muj reprezentant, super, dik, zes mi to pomohla si uvedomit.
@Pudloslava píše:
Na tohle musím reagovat. Jako vážně? Nevidím mamku 2 měsíce a má mi stačit se pozdravit venku? A teď narovinu, jakyje rozdíl teda v tom, když už se obejmene, pozdravíme, tím pádem popřípadě nakazíme (já těmhle žvástům nevěřím), ale jaký je v tom teda rozdíl, když už rovnou zůstanu? A ty bys jela 500km jen kvůli pozdravení a zase papa? ![]()
Zakazovat lidem se stýkat s jejich blízkými je hovadismus. A jak by se třeba tobě líbilo, dam příklad, kdyby bylo tvé dítě v opatrovnictví otce a tys ho teď nemohla vidět? Vím, že je to povolené, ale jak hrozně to zní?! Rodiči je dovoleno se stýkat s jeho nezletilým dítětem. To je prostě hovadismus největšího kalibru, oni jsou vlastně tak hodní, že dovolí otcům či matkám vídat jejich děti. Je mi z toho na blití.
@Pudloslava píše:
No a? Proc bych nemohla vylizt na kopec a sjet ho na bobech? Jaka je epidemiologicka rizikovost? To snad neni vubec podstatny.
Podstatny je, ze se u nas resi presne takovyhle pitomosti misto reseni hygieny. Jediny, co se vlade povedlo, je hodit vinu na lidi