Lockdown a nákupy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80082
9.3.21 08:29
@blumen píše:
My mame v DE obchody zavrene od 14.12. krome potravin a drogerie, lekaren a podobne a nechybi mi obchody vubec. Vse objednam na amazonu nebo online shopu, kdyz je potreba obleceni. Ani tam uz asi neplanuju ani chodit.

Nepovídej! Podle místních nadavacu mám dojem, že jen u nás je něco omezené :mrgreen:. A ono i jinde? Jo, já vím, je to celkem všude stejné.
Chybí mi knihkupectví, ráda si listuju, než koupím. Jinak běžný nákup jednou za týden dva a klid. Když bych potřebovala něco hodně nutně, e-shop to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
9.3.21 08:31

My v Anglii zavreny obchody od pulky prosince. Mela jsem i nejaky tuseni, tak jsem tyden pred zavrenim dokoupila vanocni darky.
Takze Amazon u nas jede v olnem. ALE Marks and Spencer, Next, maji vydejove okenko. takze muzu kupovat tam. Zkouset onleceni nemuzem uz rok, tak jsme si zvykli koupit, vyzkouset doma a bezet s tim zpatky.
Jen boty se mohli zkouset.

• Citovat
  • Upravit
Janli
9.3.21 08:34

Před lockdownem jsem nakupovala na bazárcích, nakupuju i teď. Nic se pro mě nezměnilo. Že zavřeli obchody s oblečením na jedno použití, je mi jedno. Vlastně ne, ty by měli zůstat zavřený pořád.

• Citovat
  • Upravit
10651
9.3.21 08:47
@inkakřivák píše:
Nepovídej! Podle místních nadavacu mám dojem, že jen u nás je něco omezené :mrgreen:. A ono i jinde? Jo, já vím, je to celkem všude stejné.
Chybí mi knihkupectví, ráda si listuju, než koupím. Jinak běžný nákup jednou za týden dva a klid. Když bych potřebovala něco hodně nutně, e-shop to jistí.

Taky se musím smát, že dokonce i v tom Německu mají zavřené obchody :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
9.3.21 08:50

Bazoš, Vinted a Marketplace.. 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
9.3.21 09:02

Zkus Lidl, Tchibo.
Já mám teď trochu problém se starším synem, už mu přestávají stačit dětské velikosti a pánské ještě nemáme vyzkoušené co je kde jak velké.
A taky teda začínám mít akutní problém s podprsenkami a ty online nekoupím. Není to za pár korun (v řetězcích na mě velikosti nemají) a bez vyzkoušení to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.3.21 09:10

@Kacka2 To jsme na tom úplně stejně. Syn měří přes 150cm a boty nosí 41, takže teprve testujeme, kde mají malé pánské velikosti a jak to navazuje :think: Zatím si teda vystačí s tím, co má a boty bereme ze sportů. Ale dochází spoďáry a tepláky jsou věčné téma :mrgreen: A podprdu taky nekoupím, to i v obchodě jich zkusím 20 a z toho horko těžko koupím jednu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
9.3.21 09:26

Ja treba ve svem nakupnim chovani nespozorovala s prichodem pandemie zadnou zmenu, uz driv jsem vse objednavala z netu, protoze chozeni po obchodech je totalni ztrata casu a pro potraviny jsem vzdy chodila jednou za tyden az dva. Tak porad nejak nedokazu pobrat v cem maji vsichni takovy problem, ze se neda courat po obchodech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.3.21 09:28

@Ernais Tak já třeba ráda občas ty obchody prošla a koupila i něco, co nepotřebuju, ale zaujalo mě to a udělala jsem si tím radost (nebo dětem či manželovi). Naopak prohlížení webových stránek eshopů z tepla domova považuji za naprostou ztrátu času. To dělám jen když fakt něco nutně potřebuji :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
9.3.21 09:36
@janickaIII píše:
Taky se musím smát, že dokonce i v tom Německu mají zavřené obchody :lol: :lol: :lol:

V Německu se ted pomalu otvírá, knihkupectví co mělo papírnictví otevřené bylo skoro celou dobu, teď nám otevřeli kadeřnictví a teď budou začínat malé obchody. bylo třeba zavřené květinářství. Ale máme trošku jinou situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
9.3.21 09:42
@unuděná píše:
@Ernais Tak já třeba ráda občas ty obchody prošla a koupila i něco, co nepotřebuju, ale zaujalo mě to a udělala jsem si tím radost (nebo dětem či manželovi). Naopak prohlížení webových stránek eshopů z tepla domova považuji za naprostou ztrátu času. To dělám jen když fakt něco nutně potřebuji :) :mavam:

Tak my taky kupujeme jen to, co potrebujeme, v tomto smeru jsme celkem minimaliste :mrgreen: na kupovani cicovinek nas nikdy neuzilo a to prochazeni obchodu k tomu vylozene svadi. Navic mi v obchode vzdy schazela moznost filtrovani zbozi, abych se dostala presne k tomu, co chci. Ja mam totiz vzdy o vsem konkretni predstavu a internet mi ten nakup hrozne zjednodusuje, protoze si muzu natukat, ze chci saty, v takove barve, takove delce, v teto velikosti, z takoveho a makoveho materialu a vybehne mi jen zbozi splnujici mnou zadana kriteria. Odpadne mi celodenní pobihani v OC po xy obchodech, kde se musim prohrabat vsim moznym zbozim, ktere moje kriteria nesplnuje, nez se (MOZNA) dostanu k tomu, co hledam. Strasne moc zbytecneho casu, ktery jsem mohla vyuzit lepe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.3.21 09:51

@Ernais Myslím, že takhle to ale nemá 90% lidí - většina prostě chce šaty a nemá zcela jasnou představu, jaké. Tak jdou po obchodech a vybírají, co je zaujme a co sedne. Mě takhle kolikrát překvapí, že mi sluší něco, co bych si na netu nikdy nevyfiltrovala, natož abych si to objednala. A tvůj výraz „číčoviny“…no. Takovým cournutím po obchodě kupuji třeba i to oblečení pro děti (uvidím pěkný klobouk pro dceru, tak ho koupím a ona ho využije. Na netu bych ho nikdy nehledala), dárky (zaujme mě třeba nějaká kniha, která by mě online nezaujala) nebo třeba doplňky do domácnosti či kuchyně. Chápu, že pokud jsi minimalista, věcí se spíš zbavuješ a kupuješ jen to, co potřebuješ, tak to takhle můžeš mít, ale fakt nemyslím, že jsi reprezentativní vzorek spotřebitelů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
9.3.21 09:57
@Janli píše:
Před lockdownem jsem nakupovala na bazárcích, nakupuju i teď. Nic se pro mě nezměnilo. Že zavřeli obchody s oblečením na jedno použití, je mi jedno. Vlastně ne, ty by měli zůstat zavřený pořád.

Mne chybej sekace. :( V podstate temer nenakupuju na sebe obleceni jinde, ne ze bych ho mela malo a nutne potrebovala, ale stejne mi to chybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42117
9.3.21 09:58
@Kacka2 píše:
Zkus Lidl, Tchibo.
Já mám teď trochu problém se starším synem, už mu přestávají stačit dětské velikosti a pánské ještě nemáme vyzkoušené co je kde jak velké.
A taky teda začínám mít akutní problém s podprsenkami a ty online nekoupím. Není to za pár korun (v řetězcích na mě velikosti nemají) a bez vyzkoušení to nejde.

Koupila jsem 10Ks, 1 mi sedla, zbytek jsem vrátila a dokoupila 2 ks těch, co mi seděla, jen v jiné barvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42117
9.3.21 10:02
@Kacka2 píše:
Zkus Lidl, Tchibo.
A taky teda začínám mít akutní problém s podprsenkami a ty online nekoupím. Není to za pár korun (v řetězcích na mě velikosti nemají) a bez vyzkoušení to nejde.
Koupila jsem 10Ks, 1 mi sedla, zbytek jsem vrátila a dokoupila 2 ks těch, co mi seděla, jen v jiné barvě.
@unuděná píše:
@Kacka2 To jsme na tom úplně stejně. Syn měří přes 150cm a boty nosí 41, takže teprve testujeme, kde mají malé pánské velikosti a jak to navazuje :think: Zatím si teda vystačí s tím, co má a boty bereme ze sportů. Ale dochází spoďáry a tepláky jsou věčné téma :mrgreen: A podprdu taky nekoupím, to i v obchodě jich zkusím 20 a z toho horko těžko koupím jednu..

S oblečením by se měl ještě měl obejít v dětském, nebo se pletu? Já žila v domnění, že je běžně do 164/170. Kupuju v HM dceři sportovní mikiny v chlapeckém, dcera měří 170.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí