Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Havlova píše:
S oblečením by se měl ještě měl obejít v dětském, nebo se pletu? Já žila v domnění, že je běžně do 164/170. Kupuju v HM dceři sportovní mikiny v chlapeckém, dcera měří 170.
Jak kde a jak co, ale ano, vesměs se ještě vejde. Boty jsou horší už od té 37, tam dětská končí a chlapská začíná až na 40. Naštěstí trvalo jen rok a půl, než ty tři čísla překonal ![]()
@sakota píše:
Mne chybej sekace.V podstate temer nenakupuju na sebe obleceni jinde, ne ze bych ho mela malo a nutne potrebovala, ale stejne mi to chybi.
Mě takyyyy. Já nekupuju utěrky na nádobí, ale koupím v sekáči prostěradlo nebo povlečení a z toho si utěrky ušiju. Jsou stokrát lepší. Jenže začínají docházet… Dětem přešívám plesový šaty na princeznovský nebo dělám kostýmy na hraní. A občas ulovím i něco pro sebe. Hele, to budou ty pozůstatky dávných předků zběračů. Geneticky podmíňená radost, že něco najdeš… ![]()
@pikola píše:
V Německu se ted pomalu otvírá, knihkupectví co mělo papírnictví otevřené bylo skoro celou dobu, teď nám otevřeli kadeřnictví a teď budou začínat malé obchody. bylo třeba zavřené květinářství. Ale máme trošku jinou situaci.
A zavření jste od kdy?
@Janli píše:
Mě takyyyy. Já nekupuju utěrky na nádobí, ale koupím v sekáči prostěradlo nebo povlečení a z toho si utěrky ušiju. Jsou stokrát lepší. Jenže začínají docházet… Dětem přešívám plesový šaty na princeznovský nebo dělám kostýmy na hraní. A občas ulovím i něco pro sebe. Hele, to budou ty pozůstatky dávných předků zběračů. Geneticky podmíňená radost, že něco najdeš…
Ty šaty jsou dobrý nápad. Já takhle jednou viděla ve výprodeji těch svatebních salonů úžasné červené krajkové šaty. Toho materiálu na nic, a ty spodnice k tomu. A já blbá zaváhala.
@janickaIII píše:
A zavření jste od kdy?
Od půlky prosince myslím
@Janli píše:
Mě takyyyy. Já nekupuju utěrky na nádobí, ale koupím v sekáči prostěradlo nebo povlečení a z toho si utěrky ušiju. Jsou stokrát lepší. Jenže začínají docházet… Dětem přešívám plesový šaty na princeznovský nebo dělám kostýmy na hraní. A občas ulovím i něco pro sebe. Hele, to budou ty pozůstatky dávných předků zběračů. Geneticky podmíňená radost, že něco najdeš…
Ja teda kupuju jen na sebe, neco na normalni noseni, neco na „zkostymovani“ na larpy. Presne, to poteseni, kdyz najdu neco dobryho!! A za par kacek!
Naštěstí mam pro deti vsechny veci, co potrebuji. Boty jsem stihla koupit pred zavrenim. Co mi chybi jsou antikvariáty, miluju knihy.
A deti jsou po mne. Jeste mi chybi papirnictvi, jsem na to ujeta. Tak jsem si pro zmenu objednala pro me a deti veci z Japonska. ![]()
Já jsem si pro mimco nakoupila oblečení až do roka, než jsme se odstěhovali z Prahy, abych měla. Tady nekoupim nic a bylo tehdy po prvním lockdownu a všude slevy, jaké nebyly on-line. A navíc jsme bydleli blízko OC, kde byly všechny takové ty základní obchody s věcmi pro děti. Teď už jenom on-line, nejake slevy jsem pochytala, ale je to pro me stejné, jako kdyby zadnej lockdown nebyl, protože tady toho člověk moc neporidi ![]()
@pikola píše:
Od půlky prosince myslím
To nebylo otevřeno ani na vánoční nákupy?
@inkakřivák píše:
Nepovídej! Podle místních nadavacu mám dojem, že jen u nás je něco omezené. A ono i jinde? Jo, já vím, je to celkem všude stejné.
Chybí mi knihkupectví, ráda si listuju, než koupím. Jinak běžný nákup jednou za týden dva a klid. Když bych potřebovala něco hodně nutně, e-shop to jistí.
Prave, ze CR to nijak omezene extra nemelo a jeste to lidi nedodrzuji a pak to vypada, jak to vypada. Restaurace mame zavreny od zacatku listopadu, obchody vsechny krome tecg potravin a podobne od 14.12., to byly zavrene i skoly a skolky dva mesice. Zakaz nocniho vychazeni. Od baraku jsme mohli jen 15 km, hlidali to. Sjezdovky zavrene a u nich policajti a mohla bych pokracovat. Proto ted zacina rozvolnovani a v CR Lockdown. Knihkupectvi mi nechybi vubec, objednavam online v DE anebo v Dobrovskem v CR a nechavam si to tady poslat. Pro me je to usetreny cas nez stat v tom obchode
potraviny nakupuju strjne jako driv, plus teda diky covidu zavedli online nakup - objednam a vyzvednu jidlo (manzel) a to mi usetri spoustu casu, tak to budu vyuzivat uz nastalo.
@pikola píše:
V Německu se ted pomalu otvírá, knihkupectví co mělo papírnictví otevřené bylo skoro celou dobu, teď nám otevřeli kadeřnictví a teď budou začínat malé obchody. bylo třeba zavřené květinářství. Ale máme trošku jinou situaci.
Ono taky zalezi ktera Bundesland. Sasko, kde bydlim, mi prijde, ze to ma vzdy nejprisnejsi.
@janickaIII píše:
To nebylo otevřeno ani na vánoční nákupy?
Ne. A přežili jsme to. Zrovna vánoční šílenství mi nepřijde jako důvod něco otevírat, spíš naopak. Teď jsou otevřený nějaký obchody malý ale musíš si tam domluvit termín ![]()
@Midaku Předpokládám, že ta noha mu vyrostla za ten týden, co je zavřeno? Tak objednej, vyzkoušej a nevhodné vrať.
@unuděná píše:
@Kacka2 To jsme na tom úplně stejně. Syn měří přes 150cm a boty nosí 41, takže teprve testujeme, kde mají malé pánské velikosti a jak to navazujeZatím si teda vystačí s tím, co má a boty bereme ze sportů. Ale dochází spoďáry a tepláky jsou věčné téma
A podprdu taky nekoupím, to i v obchodě jich zkusím 20 a z toho horko těžko koupím jednu..
A proč sis nekoupila v únoru? Přece se mluvilo o lockdownu už delší dobu.
Objednávám z tchiba, sekáče kloudičinkoutek, z glami, lidlu, nebo speciálních obchodů pokud potřebuju něco specifického