Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@inkakřivák píše:
A proč sis nekoupila v únoru? Přece se mluvilo o lockdownu už delší dobu.
Já jsem nikde neřekla, že nemáme boty/spodní prádlo, nejsem zakladatelka ![]()
@inkakřivák Díky za radu, doteď jsem netušila, že se zboží dá objednat na internetu…
nevím, co na tom nechápeš. Až bylo počasí na jarní boty, začala jsem shánět jarní boty. Našla jsem nějaké podedene s tím, že jsou na knop, čili vydrží asi měsíc, takže se sháněním nových nemusím spěchat. Když to vypadalo, že zase zavřou, stihla jsem nějaký obchod navštívit, ale žádné boty dceři nesedly. Jak jsem psala, má. hodne širokou nohu, něco padnouciho koupit je fakt oříšek. A na netu téměř nikde nepisou šířku, jen délku, takže naslepo objednávat a vracet boty se mi fakt nechce. Jí jsou úzké i ty široké boty, co kupuju synům. Prostě popelka ![]()
@Midaku vetsina eshopu sirku premeri
taky pisu a nikdy nebyl nikdo neochotny.
Bohužel na internetu, ale to už děláme od loňského roku, synovi kupuji vse o číslo vetsi radsi😂 taky bych byla radsi, kdyby se uz vsechno otevřelo, ale to se buhvi, kdy stane..🤔
@Kukacka123 díky, zkusím někam napsat. Snad uspeju. Zatímco nespěchá, ale předpokládám, že obchody neotevřou hned, takže to asi stejně budu muset řešit online.
@Havlova
Opravdu ne každý má peníze na to, aby si koupil 10 podprsenek á 1000 korun a pak na ty peníze za vracení třeba týden nebo dva čekal. A je to tak se vším, jen lidé, co mají dostatek toto obvykle nechápou.
@NinaU. Tak bych kupovala postupně. A kromě toho, žádný nadbytek nemám, žijeme hodně skromně, nekupujeme nic navíc, nemáme spoustu standardních vymožeností (rychlovarná konvice, myčka, velká televize,…), máme i málo oblečení, nové kupujeme až staré doslouží, ne proto že se letos nosí něco jiného atd. Navíc, oba už dost dlouho pracujeme, manžel chodí třeba i 7× týdně do práce, já mám dost služeb. Tak prostě máme nějakou rezervu.
@Midaku píše:
@Kukacka123 díky, zkusím někam napsat. Snad uspeju. Zatímco nespěchá, ale předpokládám, že obchody neotevřou hned, takže to asi stejně budu muset řešit online.
Urcite, jsou fakt ochotni
dcera delala v obchode vzdy hrozne sceny, tak jsem kupovala casto na netu, i kdyz bylo jeste otevreno
ted uz mame vytipovane znacky, co ji sedi, a jedeme prevazne to…
@Midaku píše:
@inkakřivák Díky za radu, doteď jsem netušila, že se zboží dá objednat na internetu…nevím, co na tom nechápeš. Až bylo počasí na jarní boty, začala jsem shánět jarní boty. Našla jsem nějaké podedene s tím, že jsou na knop, čili vydrží asi měsíc, takže se sháněním nových nemusím spěchat. Když to vypadalo, že zase zavřou, stihla jsem nějaký obchod navštívit, ale žádné boty dceři nesedly. Jak jsem psala, má. hodne širokou nohu, něco padnouciho koupit je fakt oříšek. A na netu téměř nikde nepisou šířku, jen délku, takže naslepo objednávat a vracet boty se mi fakt nechce. Jí jsou úzké i ty široké boty, co kupuju synům. Prostě popelka
Promiň, ale to už je výmluva. Moje holky taky mají nestandard boty a já, jinak než přes net, nenakupuju. Podívej se třeba na obchod littleshoes.cz. Tam jsou ty boty nejen přeměřený, ale rovnou i doporučený na jakou nohu padnou. Objednám klidně patery, doma vyzkoušíme a zbytek vrátím. Vrácení přes zásilkovnu mají spoplatněno 45kč. A obchodů, co se specializují na široký nohy, jsou mraky… ![]()
@NinaU. píše:
@Havlova
Opravdu ne každý má peníze na to, aby si koupil 10 podprsenek á 1000 korun a pak na ty peníze za vracení třeba týden nebo dva čekal. A je to tak se vším, jen lidé, co mají dostatek toto obvykle nechápou.
Tohle se dá lehce vyřešit kreditní kartou. Objednáš, zaplatíš z karty a když vrátíš zboží, tak se peníze vrátí zpět na kartu. Ze svých peněz neplatíš nic, nikde ti teda nechybí. Já mám na tohle Twisto. Objednám klidně za deset tisíc, vyberu si dvě, co mi padnou a zbytek vrátím. Navíc to vyjde levněji než v obchodě, takže ještě ušetřím.
@NinaU. já nechápu větu docházejí podprsenky třeba. Přece vidím, jaké jsou, a pokud jsou špatné a vidím, že to vypadá na zavření obchodů, což každý čekal, tak koupím, ne? Takhle to podáváš, jako by byly dobré a najednou během týdne se nedají nosit.
A nemusíš kupovat deset, ne? Copak na té tvé není značka výrobce? Není tam velikosti? Nevidíš tvar? Takže bych vybrala podle toho třeba tři, a ty co nesednou vrátila a vybrala ty padnoucí. Jsem stará kukuřice, ale do háje s takovou hloupostí bych si poradila v pohodě. Neztrácejí čas na emimi stezovanim a místo toho si vyber tu podprsenku a je to. Když tedy už se ti natolik rozpadají, že do dvou týdnů budeš bez. I když přiznávám, že si myslím, že tohle bude ještě pár týdnů platit.
@Midaku moje deti mají hobití tlapky (široké, krátké) Už to mám celkem v oku, ale taky se stane, ze boty 3× vracím..pokud je to doopravdy problém obkresli nohu napis na ten papír rozměry a domluv se s nějakou specialkou určitě radi pomohou. U nás v Ostravě je třeba justgo a jsou moc ochotní…
@inkakřivák
Jezis, mě nedochazeji, jen jsem uváděla na pravou míru komentář o tom, ze je přece úplně pohodicka objednat a zaplatit 10 podprsenek a pak u 9 z nich čekat na vracení penez. Každý na to proste nemá.
@inkakřivák píše:
@NinaU. já nechápu větu docházejí podprsenky třeba. Přece vidím, jaké jsou, a pokud jsou špatné a vidím, že to vypadá na zavření obchodů, což každý čekal, tak koupím, ne? Takhle to podáváš, jako by byly dobré a najednou během týdne se nedají nosit.
A nemusíš kupovat deset, ne? Copak na té tvé není značka výrobce? Není tam velikosti? Nevidíš tvar? Takže bych vybrala podle toho třeba tři, a ty co nesednou vrátila a vybrala ty padnoucí. Jsem stará kukuřice, ale do háje s takovou hloupostí bych si poradila v pohodě. Neztrácejí čas na emimi stezovanim a místo toho si vyber tu podprsenku a je to. Když tedy už se ti natolik rozpadají, že do dvou týdnů budeš bez. I když přiznávám, že si myslím, že tohle bude ještě pár týdnů platit.
On je to u velkých prsou docela problém. Vidím velikost, vidím tvar, jsem dost stará abych měla zkušenosti. Ale mám 85J, takže i když vypadá, že bude, není. Ale zase mě nesloží objednat, vyzkoušet, vrátit a počkat na peníze. A navíc, tak nějak jsem si myslela, že když někdo nemá peníze, nekoupím podprdu za 1000, ale třeba v Bonprixu za 300.
@janickaIII píše:
To nebylo otevřeno ani na vánoční nákupy?
Nebylo. A dle me to tak bylo spravne. Nakoupene darky jsem mela od rijna, clovek s tim pocital, ze se to muze stat.