Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Synovi jsou 3 roky a 10 měsíců.Mluví dost,ale některá slova jsou hůře srozumitelná a v některých přehazuje i písmenka.Dětská doktorka to také zatím nechtěla řešit,ale já podlehla tlaku okolí a vyžádala si sama doporučení na logopedii. Byli jsem 2.3. poprvé.Máme přijít zase za měsíc a procvičovat jazyk. Hýbat,kývat,vystrkovat,dělat čertíka,koníka,......Logopedka konstatovala,že jeho mluvení na jeho věk je v pořádku.Tím ,že ji budeme navštěvovat nic nezkazíme naopak urychlíme.
Teď jsem dočetla,že jsi změnila logopedku…to jsem Ti chtěla poradit,abyste se nemuseli setkávat s nemocnými dětmi.
Možná je to zbytečné ,když Ti malý mluví hezky,ale fakt návštěvami logopedie nemůžeš nic zkazit ani mu ublížit spíš naopak. ![]()
Sama mám s logopedií zkušenosti a prostě si myslím:-), že pokud Ti nebylo na logopedii něco jasné, měla si se logopedky přímo zeptat. Problém bude možná v tom, že v řeči to není jenom o R a Ř nebo motorice jazyka a logopedka možná nechtěla nic zanedbat. Se synem přeju hodně štěstí|:-)
Chodím se synem (5let) už 1,5ruku na logopedii, začali jsme chodit protože nemluvil vůbec, což o to za tu dobu se rozkecal, písmenek teda na pilování máme hafo, teď zápasíme s K
jak donutit dítě aby spolupracovalo při krkolomných pokusech a nezvracelo ![]()
Popis co máme dělat: Otevřít pusinku, nechat jazýček volně dole, lžičkou přimáčknout špičku- držet a nepustit. A vyslovovat ttu,ttu
No jsem v koncích ![]()
se nedivím,že dítě se lžičkou na jazyku nechce spolupracovat. Nevím jak bych si poradila…Držím place ![]()