Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím pomoc. Tohle se udělalo synovi na nehtech.
Jsou mu necelé 3 roky. Zítra s tím půjdu k doktorce, ale už mám nervy, co by to mohlo být. Nevíte? Nijak ho to nebolí.
Mně se kdysi dělalo něco podobného.. ae spíš od krajů a celkově pak měkly… pomohl mi vápník v tabletkách, ted mám nehty jak nikdy.. ![]()
@deeni .. 5 lete dcerce me sestřenky se toto stalo a pry to byl důvod prodelane chripky. Postupne ji slezly i na nohou. Nic to nebude, drzim palecky ![]()
Najdi si nemoc ruce, nohy, ústa. Třeba jste prodělali lehčí variantu, klidně 2 měsíce zpátky.
Většinou se tu u toho stává
Syn měl asi před měsícem nemoc ruka, noha, pusa, teploty 39,5… Tak že by se to objevilo až měsíc po..?
Tak to je jasný, to je od toho, to s ním k doktorce nemusíš
@deeni je to po prodelane viroze, asi pred tydnem jsem s tim byla u doktorky, poslala me na kozni a ta mi to rekla. Dcera taky mela pred mesicem horecky.
Z největší pravděpodobností to bude nedostatkem vápníku. Takže doporučuji zvýšit příjem vápníku, mně pomohl i takový jakoby lak na nehty, potřeš je jím a on se vsákne, pak není vidět, když bys chtěla zkusím pohledat jak se jmenoval.
@deeni tohle měl syn taky po ruce, nohy, pusa. Měl to hodně dlouho
Jo tak děkuju. Ono by to teda odpovídalo po té viróze, dokonce jsem tu i našla jiniu diskuzi, kde maminka dávala fotku a je to úplně to samé. Zítra zavolám pro jistotu doktorce. ![]()
Ahoj, moje děti měly ten samý problém s loupajícími se nehty…jedno prodělalo nemoc ruce-nohy-ústa, druhé spálovou angínu a následně jim s odstupem času slezly nehty na rukou a dokonce i na nohou. Nemusíš se zneklidňovat, není to nebezpečné ani to do budoucna nezhorší kvalitu nehtů, pod puchýřkem roste nový nehet. Když jsem to konzultovala s odbornou dr., tak mi řekla, že se můžou toxiny z bakterií nebo virus dostat až krevnímu zásobení nehtů (nebo tak nějak) a ty pak slezou.
Jen jedna rada - je dobré dětem nehty zalepovat rychlonáplastí s polštářkem, aby si nehet nestrhly o oblečení nebo o něco jiného.