Zánět močových cest, 21 měsíců, rady

841
22.8.14 11:50

Zánět močových cest, 21 měsíců, rady

Pediatrička má dovču, zástup žádná sláva, diagnostika víceméně ráno po telefonu dle výsledků moči.
Atb máme.
Prosím o zkušenosti a praktické rady.
Jaké čaje a jaké jídlo nejlépe, co určitě nesmí…
Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
368
22.8.14 11:59

Ahoj, moc ti sice asi neporadim ale co si pamatuju. Nesmí džusy a kyselé, nic s bublinkama (to se ale asi 21měsícniho dítěte netýká), hlavně bříško nenahřivat. Určitě ať je v teple a má na nožkách ponožky a hodně pít, ať jdou co nejrychleji ty bacily pryč.

Přeju brzké uzdravení :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
22.8.14 12:00

Nemam pocit, ze by se neco vyslovene nesmelo. Pouze pokud jsou nejaka omezeni k tem atb. Dceru s tim nedavno v klidu pustili na dovolenou (po Cechach) s tim, ze s temi leky by nemela moc na slunicko a nemela by prochladnout, samozrejme zakaz koupani v bazenech a jinde venku. A hodne pit (cokoliv).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.8.14 12:02

@pupyk Jíst může cokoliv…jen se podívej jaké máš ATB-někdy se nesmí kyselé, někdy mléko… pít by měla co nejvíce…nápoje vlažné, je jedno co…za 2 dny máte pokoj, ale ATB dobrat, nebo se infekce mlže vrátit a bakterie by byly rezistentní. A „klidový režim“… :lol: tak rozumně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
22.8.14 12:04

Jo a na dovoleou samozrejme jela, protoze nemela zadne jine problemy, ani zvysenou teplotu - se ctyricitkama bychom samozrejme nikam nejeli :) S dr. (nefrolozka, u ktere je dcera sledovana) jsem resila i to, ze pije pouze hooodne naredene dzusy, cistou vodu a caje odmita. A dr. s tim nemela nejmensi problem, proste hlavne, ze pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
22.8.14 12:08

Díky za příspěvky.
K antibiotikům se žádné zákazy nevztahují, to mi dr říkala.
Kyselé… tzn. ovoce? Všechno?
Jogurty?
Co urologický čaj? Může dítě?
Brusinky v jaké formě pro tak malé dítě?
Mě třeba příjde logicky a laicky špatné sladké… v tom se přece množí bakterie, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
22.8.14 12:19

Pro deti se dela brusinkovy sirup. Priserne preslazeny, dcera ho odmitala pozrit. A dle dr. - nic tim nezkazite, ale nic moc si od toho neslibujte, kdyz je rozjety zanet, je to spis tak pro dobry pocit.
Zadne bylinkove caje pro dospele bych ji necpala.
Jedla i pila dcera uplne vsecko, ale sladke ji moc nedavam ani tak, ovoce ano. Jogurty urcite ano (pokud nema atb se zakazem mlecneho), k tem atb je vhodne doplnit lactobacily (v odstupu nekolika hodin od podani leku).
Casto prebalovat, ma-li jeste pliny.
Prevece - hodne pit, neprochladnout, naucit se co nejdriv na nocnik. Ale nekdy ani to nezabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
22.8.14 12:21
@pupyk píše:
Díky za příspěvky.
K antibiotikům se žádné zákazy nevztahují, to mi dr říkala.
Kyselé… tzn. ovoce? Všechno?
Jogurty?
Co urologický čaj? Může dítě?
Brusinky v jaké formě pro tak malé dítě?
Mě třeba příjde logicky a laicky špatné sladké… v tom se přece množí bakterie, ne?

Zdravím my tím prošli nedávno dcera měla 32 měsíců, nesmí s ATB na sluníčko, hoooodně pít, fakt to musí protékat, já dávala urol. čaj pro dospělé /vhodné od 3 let/ a naředila jsem jí ho, max. 1 hrnek denně průběžně /to množství už naředěné/, brusinky jsem ji dávala v tabletách (sirupy mi nechce) klasické megabrusinky, tabletu jsem nechala rozpustit v troše vody a to pak vypila (té tabl. 1/2). Omezit sladké hlavně takové ty bonbobny, gumídky apod. ovoce může rozumně /jablka, švestky…/.

JO a k těm ATB i lactobacilky, nebo nám byl doporučen NUTROLIN -B na střevní mikrofloru ať nechytne průjem. tak hodně rychle uzdravení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí