Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebovala bych radu od zkušenějších maminek. Mám 6ti měsíčního chlapečka a už aspoň dva týdny pokašlává, ale je to zvláštní kašel. Dělá to třeba když brebentí, prostě to ze sebe nutí, směje se u toho. Přijde mi to jako takovej simulantskej kašel:-) prostě jako když chce člověk dělat, že má kašel. Co myslíte, že to je? mám s ním jít radši k doktorovi? jinak mu nic není, jí dobře, je veselej, nic ho netrápí.
@desire1 spíš přišel na to, že tohle umí a když to dělá, že má Tvou pozornost.. asi bych to zatím nechala být, pokud to není fakt kašel a vidíš, že to ze sebe „tahá“.. ![]()
To nám dělá taky a schválně, mi se tomu smějeme, vždycky zakašle a mi ho vždycky zvedáme, jestli se nedusí a on se směje, že si ho bereme rychle do náruče.
@desire1 Jojo, nám to malá dělala taky - napodobovala staršího (který ten kašel fakt měl) a už ji to zůstalo, evidentně se tím baví.
Ahoj, můj synovec (6 měsíců) to děla taky. Naučil se to tím, že když opravdu kašlal jsme mu říkali „kuci, kuci“, „ty máš, ale kašel“ a nebo jsme si taky „zakašlali“, aby jsme odlehčili situaci a hlavně měl pozornost. No a mu se to zalíbilo a teď když se nudí nebo chce pozornost tak začne kašlat a směje se tomu. ![]()
Některé to dělají…jsem spozorovala, když jim nejde prdánkovat, zakšlou si a uprdnou si
![]()
Dělali mi to oba synové, viděli to u někoho v okolí a zkoušeli napodobovat. Když se naučili, tak to dělali opakovaně, že je to bavilo a brali to jako hru. K doktorovi fakt netřeba.