Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
mám možná dost hloupý dotaz, ale chtěla bych upéct vánoční dortíčky, které se mají zdobit půlkami ořechů.
Louskám, louskám, ale půlky ořechů se mi nedaří. Vždycky se rozdrobí. ![]()
Nemáte nějaký fígl. ![]()
To jsem řešila včera večer. nakonec to dopadlo, že jsem na všechny řvala a pak se rozbrečela, jelikož jsem unavená, přetažená a pořád zavřená doma (děti jsou marodi), nakonec mě manžel poslal spát a ráno, když jsem vstala, tak ořechy vyloupaný a půlky v celku
jak se to povedlo netuším ![]()
ale mě pomohlo se nervově zhroutit ![]()
@joaska
Tak to gratuluji k úspěšnému dílku. ![]()
Já jsem dnes kupodivu v klidu, naše princezna spinká a já kulinařím. Nervově bych se hroutila nerada. ![]()
Chce to dobrý louskáček a jen ten ořech pokřupnout, pootočit, pokřupnout a pootočit v uzavřené dlani - louskáček mám od Tescomy a vyloupávám je takhle celé, obě půlky mi ještě drží pohromadě
![]()
@babice nemám. Naposledy jsem loupala celou igelitku, mám s bídou pár kousků - ideální je prý louskat nožem, pak vydlabat ![]()
@Paji85
To je právě ta chyba. Nemáme louskáček a ořechy „jemně“ rozbíjím kladívkem. ![]()
@martina.se
Aspoň mám pocit, že v tom nejsem sama. ![]()
Nožem vyzkouším, ale už teď tuším, že na ty naše betonové ořechy to stačit nebude.
Nebo loupat nožem, zajet do škvírky a rozloupnout na dvě půlky a pak si dát tu práci a pokusit se to z toho vyšťourat:-) ale mě se taky celkem daří i paličkou, aspoň z půlky ořechu to jde.
@babice píše:
@martina.se
Aspoň mám pocit, že v tom nejsem sama.
Nožem vyzkouším, ale už teď tuším, že na ty naše betonové ořechy to stačit nebude.
@zuzkasim no jo, malilinko se mi to vytváření krásného adventního času a tepla domova včera vymklo ![]()
Chce to fakt loukáček, já dělám jenom půlky, ale ořechy stojí za prd. Jsou hrozně hořký. Více než je obvyklé.
Klidně si přijed pro hořký půlky ![]()