Lučina miminku

14.6.21 10:01

Lučina miminku

Ahoj, možná mám hloupý dotaz, ale stejně mi to stále vrtá hlavou. Na 8mi měsíční kontrole nám bylo řečeno, že můžu dát malé klidně rohlík s lučinou na svačinku. Předtím jsem ale četla, že tvaroh se do 1 roku nesmí. Tak jak je možné, že lučinu, která je tvarohová může? :roll: dávaly jste taky lučinu v 8mesici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2096
14.6.21 10:07

@Czerepakadaniela udělat domácí Lucinu, nechat překapat přes platynko a cedník bílý jogurt přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
14.6.21 10:12

Naše dr doporučuje od 10 měsíců, dávali jsme občas, namazali tence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.6.21 10:13

Ono nejde o tvaroh jako takový, ale o množství bílkovin. Takže pokud nebudeš dítěti dávat na jednu porci celé balení, tak se nic nestane.

• Citovat
  • Upravit
53190
14.6.21 10:27

Mě by v tomto věku děti rohlík s lučinou asi nesnědly - je to dusivé a zubů ještě moc nebylo. Ale pokud ti běžně jí pečivo, tak tenká vrstva problém není - jen bych ohlídala to množství bílkovin (už třeba ten den nedat vajíčko a masa jen maličko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31068
14.6.21 10:38

Davala jsem na chleba bezne od 8m. Tence. Jestli toho snedlo dite 5g :nevim:, mozna ani to ne. Prislo mi to lepsi nez namazat maslem, ale nijak jsem teda nestudovala, jestli to bylo spravne presvedceni. A moje deti byly spis nejedlici, tak prekroceni nejakych limitu nehrozilo :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36020
14.6.21 11:13

Troska obcas nevadí a dala bych spíš na chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
17.6.21 16:35

My davali. Zas tolik toho nesni a kdyz se to tence namaze stylem “zakryt diry v chlebu”. Ale je fakt, ze jak je sucha, tak ji to nejelo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
22.6.21 22:19

Rohlík radši nedávat nerozkouše ho, udělá se cucek v puse a může se zadusit!
Lucina má v sobě sůl, já bych s tím počkala až třeba od toho roku a radši na chleba.
Záleží jak moc to se stravou hrotis..moje holky byly kojené, takže jedly o dost později..
Není kam spěchat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko