Lučina miminku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Lučina miminku
Ahoj, možná mám hloupý dotaz, ale stejně mi to stále vrtá hlavou. Na 8mi měsíční kontrole nám bylo řečeno, že můžu dát malé klidně rohlík s lučinou na svačinku. Předtím jsem ale četla, že tvaroh se do 1 roku nesmí. Tak jak je možné, že lučinu, která je tvarohová může?
dávaly jste taky lučinu v 8mesici?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Czerepakadaniela udělat domácí Lucinu, nechat překapat přes platynko a cedník bílý jogurt přes noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše dr doporučuje od 10 měsíců, dávali jsme občas, namazali tence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono nejde o tvaroh jako takový, ale o množství bílkovin. Takže pokud nebudeš dítěti dávat na jednu porci celé balení, tak se nic nestane.
- Citovat
- Upravit
Mě by v tomto věku děti rohlík s lučinou asi nesnědly - je to dusivé a zubů ještě moc nebylo. Ale pokud ti běžně jí pečivo, tak tenká vrstva problém není - jen bych ohlídala to množství bílkovin (už třeba ten den nedat vajíčko a masa jen maličko).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davala jsem na chleba bezne od 8m. Tence. Jestli toho snedlo dite 5g
, mozna ani to ne. Prislo mi to lepsi nez namazat maslem, ale nijak jsem teda nestudovala, jestli to bylo spravne presvedceni. A moje deti byly spis nejedlici, tak prekroceni nejakych limitu nehrozilo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My davali. Zas tolik toho nesni a kdyz se to tence namaze stylem “zakryt diry v chlebu”. Ale je fakt, ze jak je sucha, tak ji to nejelo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rohlík radši nedávat nerozkouše ho, udělá se cucek v puse a může se zadusit!
Lucina má v sobě sůl, já bych s tím počkala až třeba od toho roku a radši na chleba.
Záleží jak moc to se stravou hrotis..moje holky byly kojené, takže jedly o dost později..
Není kam spěchat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit