Lymfatické uzliny na krku

Anonymní
7.6.18 12:43

Lymfaticke uzliny na krku

Ahoj holky cca rok mam zvětšené mizni uzliny na krku jakoby pod levym uchem…Byla sem s tim u své obvodní lékařky i na sonu ale nic zvláštního tam prý vidět není. Na hmat je cítit, velka boule, neboli ani nevi na krku videt. Asi před 3 roky mi byla zjištěna toxoplazmoza ( příznaky boulicky za pravým uchem), jinak mi nebylo zjištěno nic. Na otázku proč je mám tedy zvětšené mi nedokázal nikdo odpovědět :zed: Tak to zkouším tu, nevíte od čeho by to mohlo být??? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
7.6.18 12:59

Infekce v místě nálezu, tedy angína, zánět ucha, zánět zubů apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 13:16

Neměla jsem vůbec nic žádnou anginu, žádný zánět…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.18 13:17

Štítna zlaza též v poradku :think:

• Citovat
  • Upravit
35331
7.6.18 13:36

Pokud je to rok, nejspis to není nic vazneho. Pokud odpověď neznal lekar, tady se ji rozhodne nedozvíš. Ja navrhuju zub, osmičku třeba - samozrejme krome vyse uvedeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
17.12.19 12:00

Pokusím se obnovit téma…
Nemá někdo zkušenost? Od včerejška mám natekle bolavé uzliny od klíční kosti až pod čelist… Pod tou mám asi nejvíc na dotek citlivou… Mám tam kaz na 8cce… Nemá někdo zkušenost jestli se můžou uzliny zvětšit tolik právě kvůli tomu kazu? Samozřejmě googlim už od rána a rakovina je moje noční můra :zed: :roll:
Jinak žádnou virozu nemám, jen syn prodělala neštovice, a já mám léčebný zánět palce kvůli zarustani nehtu na noze… (ale ne Teda antibiotiky…)děkuji za názory hezky den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
17.12.19 12:04
@TerezaRyš píše:
Pokusím se obnovit téma…
Nemá někdo zkušenost? Od včerejška mám natekle bolavé uzliny od klíční kosti až pod čelist… Pod tou mám asi nejvíc na dotek citlivou… Mám tam kaz na 8cce… Nemá někdo zkušenost jestli se můžou uzliny zvětšit tolik právě kvůli tomu kazu? Samozřejmě googlim už od rána a rakovina je moje noční můra :zed: :roll:
Jinak žádnou virozu nemám, jen syn prodělala neštovice, a já mám léčebný zánět palce kvůli zarustani nehtu na noze… (ale ne Teda antibiotiky…)děkuji za názory hezky den…

Můj syn (14 let) šel na opravu kazu na zubu. Uzlinu si našel zvětšenou vzadu na krku. Šla jsem s ním k doktorce, v ordinaci byla jen sestřička. Udělala synovi nějaký test (na streptokoka, ale nevím na kterého), byl negativní. Sestřička říkala, že tu uzlinu může mít klidně od kazu.

Na kurzu manuální lymfodrenáže nám říkali, že když uzliny bolí, tak je to menší problém než když nebolí. Syna ta uzlina nebolela.

• Citovat
  • Upravit
76939
17.12.19 12:23

@TerezaRyš pokud to třeba do pátku nepřejde, šla bych k lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
17.12.19 12:30

Urcite muze, kdyz me trapily osmicky, vzdycky mi dost natekly ty svodne mizni uzliny podle toho, na ktere strane me ktera osmicka zrovna zlobila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
17.12.19 12:34

@Pety2 o i mě ty 8 ani neboli nic ale kaz tam mám… V pátek jdu k zubaři tak doufám že po vyvrtani bude klid. Spíš mě znervoznili to že mi nenatekla jen ta jedna pod čelisti ale i ty ostatní az k té kosti… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
18.12.19 18:38

Nádorem infiltrované lymfatické uzliny bývají nebolestivé a na pohmat tvrdé (kamenné). Elastická uzlina, navíc třeba i palpačně lehce citlivá nebude s největší pravděpodobností uzlinou nádorovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
18.12.19 21:37

@Doctus děkuji za odpověď. Dneska jsem byla. U dr.. Mám antibiotika a zodac na týden a mělo by se to dát do normálu…tak doufám že se to nijak už nerozjede a pěkně to zase zmizí. Ale bolí to Teda pěkně. Ikdyz žádnou infekcí nenaznal ani doktor.. Krk i poslech čistý… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
18.12.19 21:41

@TerezaRyš
Co vám dal za ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
18.12.19 21:53

@Doctus ricefan :) co 12 hod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
18.12.19 22:05

@Doctus za jak dlouho myslíte že by mohl začít zabírat…? Vzala jsem teď 2.tabletu… A nevíte třeba čím pomocí těm uzlina dát se do normálu? Obklad, studený/teplý.. Například…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí