Lyžařská školička pro 3 letého

3157
30.12.14 14:15

Lyžařská školička pro 3 letého

HOlky, zajímalo by mě, jestli Vaši tříletí zvládli lyžařskou školu s instruktorem na nějaké sjezdovce. Já o tom pořád přemýšlím, a když vezmu v úvahu, že by si nechal dát na nohy lyžáky a nehodil po mě lyže po prvním kroku na svahu, tak pokud bychom se dostali až do této fáze, tak bych ráda aby se ho někdo na svahu ujal. Já nejsem kdovíjaký lyžař a jízdu pozpátku bych asi nedala :-D No ale jde o to že kluk je dost fixovaný na mě a kdyby prostě najednou k němu přišel cizí člověk a on s ním měl strávit hodinu a poslouchat ho, to si nějak nedovedu představit. Co ti vaši, zvládali to normálně?
Edit - do školky chodí, a paní učitelku poslouchá, kdyby chtěl někdo argumentovat tímto.. Ale samozřejmě si musel zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1598
30.12.14 14:25

Do lyzarske skolky berou deti od tri let, nas tam byl jeste ani nemel tri, mozna je to v tom kolektivu psychicky lepsi, pripomina to skolku, rodice muzou stat i u hrazeni… Nas kluk teda neni fixovany, akorat to soustredeni taky nic moc, on porad mluvi o vsem, takze to chtelo trpeliveho ucitele :-) Ale ac oba lyzujeme, s instruktorem lyzoval lepe a rozhodne ochotneji nez s nami, kdyby bylo na me, necham ho furt lyzovat s nekym jinym, ve skupince nejlepe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
30.12.14 15:42

Náš tam byl ve čtyřech letech, odloučení zvládl zcela v pohodě - myslím, že teprve teď jako starší je to mamánek. Akorát za nás to byly vyhozené peníze, talent na lyžování má zřejmě po mně… :oops: Vyplatilo se rok počkat a spíš než do lyžařské školky investovat do individuální výuky. To aspoň v našem případě k něčemu bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.12.14 18:23

Kluk tam byl ve 3 letech, teda ne školička ale samotný s instruktorem. Odloučení zvládl v pohodě, ale byly to zbytečně vyhozený prachy. Instruktora totiž ukázkově ignoroval. Já sama jsem ho za kratší dobu naučila mnohem víc. A to taky nejsme kdovíjaký lyžař. Teda sjedu všechno, ale pohled na mě není asi úplně nejlepší :D

Příspěvek upraven 30.12.14 v 18:40

• Citovat
  • Upravit
3380
30.12.14 18:33

Zkoušeli jsme instruktora (ne školičku) a byly to vyhozené peníze :nevim: Naučila v pohodě se mnou, ale začínali jsme teda ve čtyřech a půl. Kamarádka má podobnou zkušenost a já u druhého už to ani zkoušet nebudu. Dnes jsem ho začala učit bruslit a vypadá to nadějně, lyže už máme nachystané taky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
31.12.14 09:43

Holky děkuji všem za reakce. Uvidíme jak se to vyvrbí.. ale spíš si myslím že se toho ujmu teda já ze začátku, už vidím jak by celou dobu natahoval a koukal kde jsem.. Takže první učíte dítě plužit? Nebo co s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
31.12.14 12:07

@marmelada78 Jo jo plužit, ruky na kolínka, pokrčit nohy…Zatáčení jsme pak trénovali jako „letadlo“ - roztáhnout ruce a naklonit se na stranu kam chce zatočit. Něco jsem početla na netu, něco odkoukala od těch instruktorů. Žádné ježdění pozpátku jsem nepraktikovala, nemám lyže, jezdím už x let na boardu. Na úplné začátky jsem s ní byla na dětském vleku jen tak bez ničeho až když se učila na normálním vleku tak jsem si půjčila lyže, cca dvakrát jela se mnou, pak samo s pomocí při nastupování a další den už zcela bez pomoci :palec: Ale jak říkám dítko bylo trošku starší než tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.12.14 12:11

@marmelada78 kluk ve 3 letech neměl sílu na plužení (nebo to nechápal/dělal že nechápe). Takže jsme rovnou přešli na obloučky a ty mu šly celkem slušně. Ale protože je trochu sebevrah a poté, co mi na dětské sjezdovce ujel (jela jsem pozpátku a kluka mezi svými lyžemi a on mi je schválně hodně rychle přejel), tak jsem mu nasadila vestičku s popruhy a vozím ho na nich. Dobrý je, že když se moc rozjede, tak ho přibrzdím.

Příspěvek upraven 31.12.14 v 23:06

• Citovat
  • Upravit
1598
31.12.14 22:41

Nas taky driv zatacel nez pluzil :nevim:, ucime obvykle ve trojku, jeden na lyzich, druhy bez, ja teda dokazu i couvat a prijde mi to bezpecnejsi, ackoli uz mi i takto ujel :nevim: Jezdila jsem taky na prkne, ale co mam maly deti, jsem lyzar :mavam: zitra jdem na svah (deti 2 a 4, mala hlasila, ze jde lyzovat tez :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze