Lyžování v Rakousku

3165
8.9.15 17:45

Lyžování v Rakousku

Dobrý den,

chtěla bych dát manželovi k Vánocům lyžování v Alpách (v Rakousku) třeba na 4 dny jelikož vůbec nelyžuji tudíž jsem v Alpách nikdy nebyla tak bych potřebovala poradit něco kde se Vám líbilo.. manžel je celkem náročný takže mu nechci na slevomatu střelit první co najdu. (Jednou jsme koupili na slevomatu víkend a to byl teda očistec)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67482
8.9.15 18:03

Jestli je narocny tak treba Zillertalsky udoli. Moje nejoblibenejsi v Rakousku prave kvůli rozmanitosti :D. Jsou tam 3 velke skiarealy + ledovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
8.9.15 18:33

Super je to v Salzburger land.

Příspěvek upraven 26.07.17 v 08:54

• Citovat
  • Upravit
3165
8.9.15 19:40

@zuzu224 Děkuji mrknu po tom doufám, že to není zase moc finančně náročné :D @Hanney Jo jo to je dobrý nápad. :D Abych z toho dárku taky něco měla… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67482
8.9.15 19:52

@Sofie92
Tak skipas stoji vicemene vsdue stejne a ubytko se da sehnat kdekoliv v tom udoli, ktere se tahne desitky km, takze je to jen o tom jak narocny na ubytko jste. Je to super dostupny z Prahy, az do udoli se vali po dalnici - Nemecko, Rakousko.
Ty nejvetsi skiarealy jsou tam Zillertal arena, Hintertux, Hichzillertal a Mayerhofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
8.9.15 19:58

@zuzu224 No na ubytování nijak extra náročný nejsme (teda sociálka na pokoji je samozřejmost) spíš je náročný na krajinu a okolí a hlavně sjezdovky. :) původně jsem myslela, že bych to domluvila s jeho kamarádem který lyžuje, ale teď mě tak napadlo, že jsme mohli jet se synem s ním… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67482
8.9.15 20:09

@Sofie92
Urcite jedte :) V Alpach je krasne.
Treba nahore na Hintertuxu je ledovcova jeskyne :D
Nebo treba Zell am see. Z toho je to kousek do Saalbach cirkusu, coz je taky velje rozmanite stredisko, prip se lyzuje i v Zell am see a na Kaprunu, ale tam je to teda mene rozmanity.
Ale v Zellu byste se mohli prochazet, kousek jsou tam termaly a manzel by se jel vylyzovat kousek do Saalbachu :)
Taky to tak letos planuju s nelyzujicim muzem a malym synem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
8.9.15 20:13

@zuzu224 No a já zrovna říkala, že pokud by mi nikdo neporadil tak bych vzala asi ten Kaprun nebo to Zell am See :D :D No hele je to hrozný přijdu si jak bez nohy když neumím lyžovat… :D kolik je +- ten skipas? abych tak věděla kolik mě to vyjde.. :D abych věděla jak se můžu rozšoupnout ještě s dalšíma dárkama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67482
8.9.15 20:19

@Sofie92
Denni cca 40€, 4-denni cca 150€. Tak to bylo predloni. Loni jsem mela doma mimino, tak jsem trpela jen na ceskych horach :).
Ten Zell je prave dobry i pro nelyzare, ze se tam da chodit, je tam krasne a jestli nema muz problem kousek popojet, tak je za chvilku v Saalbachu. I v tom Zellu to neni nejhorsi, Kaprun uz je dost placka, to je dobry kdyz neni snih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
8.9.15 20:22

@zuzu224 No nemá problém někam dojet, ale daleko dojíždět by asi remcal. :D Ho znám my letos jeli na víkend se slevomatem to bylo keců, že je chata u silnice nedalo se nikam od té chaty jít muselo se všude jet autem :D to jsem měla na talíři 4× denně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67482
8.9.15 20:27

@Sofie92
Tak kdyz byste neco vzali v Zellu, tak 2 dny se muze placat tam, ma to u cumaku :D a 2 dny muze byt v Saalbachu. Ten je tak 20min z Zellu :).
Taky tohle cestovani praktikuju. Nebavi me jedno stredisko vuc jak ty 2 dny.
Oak je jeste Schladming… Tam jsou spojene 4 skiarealy, takze se daji projet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
22.2.23 13:14

@zuzu224
Ahoj, obnovují s dotazem na kohokoli aktuálně. Jak je to, prosím, se skipasy v Zillertal? Zillertal Arena mi ukazuje jen jednu lyžařskou oblast, ale my budeme v Mayerhofenu, tak co vše patří do jednoho skipasu? Jaké oblasti? I Hintertux? Moc děkuji za všechny zkusenosti, info a tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67482
22.2.23 13:21

@K82
Potrebujete zillertaler superskipass
A pak by to melo byt pro cele udoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
22.2.23 13:57
@zuzu224 píše:
@K82
Potrebujete zillertaler superskipass
A pak by to melo byt pro cele udoli.

Děkuji! A tip, kde ho koupit? Anebo se na to vybodnout a být jen v jednom údolí (kterém?). Budeme lyžovat max 4 dny a bydlet v tom Mayerhofenum. Sjezdovky chceme jednoduché-modré. Ja radši běžky, ale jedeme 13.3., tak to pochybuju, že bude kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67482
22.2.23 14:02
@K82 píše:
Děkuji! A tip, kde ho koupit? Anebo se na to vybodnout a být jen v jednom údolí (kterém?). Budeme lyžovat max 4 dny a bydlet v tom Mayerhofenum. Sjezdovky chceme jednoduché-modré. Ja radši běžky, ale jedeme 13.3., tak to pochybuju, že bude kde.

Koupit kdekoliv. To budpu mit u jakehokoliv strediska na pokladne. Je to vicedenni skipass.
https://www.zillertal.at/…skipass.html
Jinak z Mayerhofenu je dostupny Penken a Zillertal arena. Coz jsou dve velka strediska, ktera na par dni uricte staci. Tux je zase lepdvec, takze jistota snehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí