Lze si zvolit rodičák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8566
20.2.13 15:51
@Beruskex píše:
@mag Tak to je super mě to řekli tak jak jsem to napsala, tak to na ně asi vletím :pocitac:

Kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.2.13 15:53

Ženská na sociálce @Kallkapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1893
20.2.13 18:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
28.6.13 23:03

Nedostaneš mateřskou, dostaneš rovnou rodičák. Ale nemusíš ho mít na 2, 3, 4 roky. Já mám tu částku rozpočítánu na 3 a čtvrt roku tak, jak se budu vracet do práce a děti do školky. Partnerův příjem budete řešit v případě, že by tvé příjmy byly tak nízké, že by ti nechtěli dát kratší verzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
31.1.14 16:53

AHOJ holky, potřebuji radu. jsem na rodičáku s prvním v březnu mám termín s druhým ale ted nemám nárok na mateřskou. takže když bude navazovat rodičák na rodičák mohu si vybrat na tři roky? nebo budu mít automaticky na 4 což bych nerada. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
2.2.14 13:43

@mijka
pokud nemas narok tak automaticky bohuzel 4lety rodicak. Ale jeste muzes volit pres manzela/pritele pokud on ma narok na materskou.
Ja jsem ted taky na RD s prvnim. Ten mam az do srpna 2014 a v cervnu 2014 mame termin druheho. Bohuzel si uz rodicak navysit nemuzu, takze par mesicu propadne.
Ale udelam vyber na manzela, takze chci jit na tri roky za 6100kc.¨

holky muze mi nekdo poradit jak resit prechod z jednoho na druhy? mam na UP zajit az po narozeni miminka nebo jeste pred? Abych pak nemusela vracet penize kdyz pujde z 11500kc na 6100.. Mam to resit jeste pred narozenim?
Jeste bych se chtela zeptat, kde dostanu ten papir, ktery musi manzelovi v praci potvrdit abych mohla delat vyer na neho?
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
2.2.14 19:27

Ahoj holky, potřebuji radu. Šla jsem z první dcerou na 4 roky rodičovské v té době jsem porodila druhé. S tím jsem přešla automaticky zase na 4 letou variantu. Na otce to nešlo přehodit, protože v době těhotenství byl zaměstnán pouze 1 měsíc. Teď je dceři 1 rok a měsíc. Manžel je přes rok v práci. Šla by na něj teď změnit rodičovská na tříletou variantu, když má odmakanej rok a stále pracuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12872
2.2.14 19:27

@Marilyn.M nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
2.2.14 19:29

@Marilyn.M
Musi to mít odpracovano k datu narozeni dítěte. Takze bohužel neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
2.2.14 19:31

Tak smolda, hodlám mateřskou ukončit ve třech letech dcery a jít do práce, takže ani u jedný nemám šanci dočerpat peníze, na které mám nárok.. fakt bomba..
děkuji holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
2.2.14 19:34

@Marilyn.M
Nic neprerusuj a bez zpet do prace. K RP si můžeš libovolne privydelavat. Takze to cele docerpej i kdyz budeš chodit do prace :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
2.2.14 19:36

No ale kam dám dceru? vemou mi jí do školky max na 4 hodiny denně. Chci jít k policii a tam jsou dvanáctky. manžel jezdí do práce na šestou a vrací se nejdřív na třetí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
2.2.14 19:40
@Marilyn.M píše:
No ale kam dám dceru? vemou mi jí do školky max na 4 hodiny denně. Chci jít k policii a tam jsou dvanáctky. manžel jezdí do práce na šestou a vrací se nejdřív na třetí

od dvou let muže byt dite ve školce neomezeně o kdyz pobírat RP. Od 1.1.2012

http://www.babyonline.cz/…ska-dovolena#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
3.2.14 13:39

@aknah31 tak to jsem nevěděla. tak to se mi aspoň trochu ulevilo, že budu moct dobrat aspoň na jednu celou částku. teď hlavně aby mi jí pak do školky vzala. je až listopadová :) děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat