Má doma někdo podobného přítele?

Anonymní
10.2.19 19:57

Má doma někdo podobného přítele?

Ahoj, začínám být bezradná tak se poprvé obracím já na vás. Prosím anonym.
Mám přítele už 4 roky, jsme mladí a už spolu nějakou dobu bydlíme. Přítel je šikovný, pracovitý a hodně ambiciozní a taky neskonalý romantik. Moc ho miluji, ale poslední dobou na něm vidím chyby, které mě doslova drásají a mám v hlavě nepořádek, zda jsou normální nebo ne. Předem zdůrazňuji, že jsem s ním vše probírala a vždy se to spravilo, ale jen dočasně. Dala bych tu přímo seznam:
1. Vždy byl líný, ale co bydlíme spolu to víc vidím..nevynese koš a to mu ho mohu nachystat přímo ke dveřím. Nikdy tu neumýval nádobí, to bych pochopila když máme myčku, ale do ní nikdy nádobí taky nedal ani umyté nevyndal..ani jednou. Když je myčka hotová a nejsou ve skřínce čisté sklenky, nenapadne ho si vyndat sklenku z hotové myčky..on raději vezme sklenku na víno nebo šampaňské..to mi třeba přijde jako vrchol lenosti. To samé vaření. Za celou dobu uvařil jen jednou (jsme tu půl roku). Když ustele postel, je to jak kdyby čekal přímo aplaus..vždy mi to sdělí s hrdostí..a jak kdyby čekal, že mu budu líbat nohy.
2. Začala jsem si všímat, že je hrozný mamánek. S mámou volají aspoň jednou denně. Také si píšou každý den. To bych ještě chápala, že mají hezký vztah a já se s ní mám taky ráda..ale přítel s radostí používá frázi máma to dělává takhle. Upeču mu jeho oblíbenou buchtu a sotva se jí dotkne. Pak mu ji upeče jeho máma a celou ji pomalu na posezení sní. Jedeme na oběd k jeho mámě, milionkrát si tam přidá. Vařím já a mám poznámky, že je tam málo toho a hodně toho.
3. Je hypochondr (to se spojuje s bodem 2, jelikož je takový hlavně před mámou). Když jsme doma, málokdy od něj slyším, že ho něco bolí..jakmile mluví s mámou tak má najednou hrozně puchýřků v puse a krku a štípe ho to, zda neví čím by to mohlo být a pořád je to něco. Vrátíme se domů a už o nějaké bolavé puse nepromluví. Není to jen tohle, ale teď si přesněji nemohu vzpomenout. Mám pocit, že je to tím, že s ním bylo jednáno jak v rukavičkách když byl malý. Taky není schopný pít z jedné sklenky..nalije si vodu, hned ji vypije a položí sklenku vedle umyvadla. Za hodinu jde znovu a vyndá další..a takhle pořád dokola. Prý kdybych náhodou z toho pila..že to není hygienické..přitom nikde v ničem tak extrémně na hygienu nedbá a navíc se se mnou stejně líbá, tak to nechápu.
4. Je jak malé dítě! Umí se naštvat kvůli kravině jak malý spratek.. Má jít do práce a leží v posteli (myslela jsem že usnul), tak se k němu natáhnu a plyšákem ho poplácám po hlavě, že už musí jít. On se na mě otočí a řekne mi, že ho mám budit jak normální přítelkyně a ne ho plácat plyšákem a začal mě s ním bouchat do obličeje, tak jsem mu řekla, že nevím co na tom je, že to musel sotva cítit..nebylo to jak kdybych sním do něj mlátila. Odešel do práce protivnej. Nebo jdu uklízet a on mě nenechá, furt mě odtahuje od koštěte ať si ho všímám..jo je to hezký ale nechci aby se to tu rozšlapalo, ať mě nechá to dodělat a já za ním hned přijdu…nééé prostě si ho budu všímat hned. Pochopila bych kdyby to bylo sem tam, ale to je pořád! Vůbec si mě nevšímá když se k němu mám, jak kdybych byla vzduch a prý mu mám dat prostor, tak říkám ok..jdu něco dělat a do pár minut je u mě a otravuje, řeknu mu že chci teď prostor já a on: jak chceš tak to budeme hrát na prostory..a urazí se! Už mi z toho spratkovskýho chování někdy hrabe.
5. Je mistr všeználek. Jdu smést z gauče drobky a už mi stoji za zádama a říká mi jak to mám dělat..už slyším ty řeči: dej si bacha aby na tom košťátku nebyl nepořádek, jinak gauč ještě víc zaneřádíš.(přitom nikdy gauč neuklízel). Jinak máme takový kávovar kde dáváme kafe do takové mističky na tyčce (teď si nemohu vzpomenout jak se tomu říká) a minule mi chtěl vynadat že jsem v tom nechala kávu, přitom to bylo čisté, jen v kávovaru vložené. A už chtěl komandovat. Přitom to nikdy neumýval..vždy po tom co jsme si dělali kafe jsem to musela udělat já, on to tam vždy nechal a neřešil. To samé s umyvadlem..hrozně se u nás práší a okraje byly zaprášené a už jsem poslouchala kdy jsem ho naposledy umývala. Přitom to taky nikdy nedělal.. Navíc o něčem mluví a já mu řeknu, že jsem si myslela že to bylo takhle a on hned jak nemám přemýšlet ani..přijdu si před ním jak úplná blbka..že ví vše líp a pořád jen poučuje co jak je a co jak dělat.
6. Nevšímá si toho co pro něj dělám..řeknu mu že se o něj hezky starám a on mi na to řekne a jak a já že se o tu vše starám sama a vařím mu a takový. Pak jsme v obchodě a ptám se ho co by si dal k obědu, že nevím co uvařit..on mi na to řekne, vždyť se o mě staráš ne? Tak snad vymyslíš co uvařit. Ještě to řekne rýpavým tónem. A takhle ve spoustu věcech.

Vím, že je to dlouhý..snad je to srozumitelný. Nevím zda přeháním a je takový každý a měla bych být ráda za to co mám, protože v dnešní době najít někoho ambiciozního a romantika, který nepodvádí je zázrak, ale někdy mi z něj vážně hrabe až mám dny kdy se mi chce jen brečet. Proto by mě zajímalo zda má někdo doma aspoň v něčem podobného přítele a jak proti jeho vlastnostem bojujete. Jinak rozejít se nechci, nemám na to odvahu a přítele až moc miluji. Jen chci radu od žen co s takovým typem mají zkušenosti nebo ho mají doma ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7692
10.2.19 20:03

Ani jsem to nemusel číst celé abych věděl, že si prostě myslí, že se o něj bude někdo starat napořád. Je rozmazlenej malej fracek. Buď ho usadíš nebo zešílíš. Takto jednoduché to je. Začal si myslet že tě má jistou a dává ti to sežrat. Chce služku a ty očividně služkou být nechceš. Malej mamánek.

Příspěvek upraven 10.02.19 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36385

… bude to horší a horší, takže si další společný život dobře rozmyslí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932

Většina toho souvisí s tím, že o něj matka moc pečovala.
Je rozmazlený a nedospělý. Dost hrozí, že jiné a lepší to nebude.
Co s tím uděláš, to je na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.2.19 20:06

Obávám se, že jste se chytili do hry matka a protivný chlapeček. To nechceš dlouhodobě hrát a potřebuješ změnit způsob toho, jak se k němu vztahuješ a jak na něj reaguješ. Když ty změníš svoje komunikační vzorce, jemu nezbude než se taky reagovat jinak.

Obecně se potřebuješ udržet v roli dospělého partnera - nepečovat, nepeskovat, nevyčítat, jasně pojmenovávat svoje potřeby.
Základní inspirací budiž kniha Erica Berneho Jak si lidé hrají (ke stažení jako wordovský soubor zde https://www41.zippyshare.com/…lo/file.html )

Ke konkrétní proměně komunikace pak https://uloz.to/!FuiyEcWo4/nenasilna-komunikace-ocr-pdf případně https://www.kosmas.cz/…-sebeduvere/

Příspěvek upraven 10.02.19 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457

Nakopala bych do do jeho zadku co si o sobe mysli.pryc od nej dela z tebe sluzku a ma te v hrsti takze vem nohy na ramena a jdi dokud nemate zavazek svatba dite vim 4 roky je dlouha doba ale tohle aby delal to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993

Je rozmazleny, myslí si, že v tom budeš pokračovat (jako jeho mamka). Z toho co píšeš, nic neudělá. A co budou děti? Se zblaznis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
10.2.19 20:07

Naštěstí podobného chlapa nemám. Já bych tohle nedala. My se o domácnost staráme oba, oba tam bydlíme, oba uklízíme, nevidím důvod proč by měl skákat jen jeden. Já bych s ním promluvila a navrhla co bude dělat on a co ty. Osobně bych v takovém vztahu nezůstávala, protože za čas přijdou děti a ty se z toho zblázníš. Chlap se to pak zázrakem fakt nenaučí, proč by to dělal, když doteď nemusel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744

Podobny typ je můj taťka, akorát ten mamku nekybicuje, ale jinak za nej dela úplně všechno v domácnosti. Už jako mala jsem věděla, ze takovýho chlapa nechci. Naši jsou spolu 35let a celou dobu všechno táhne mamka a je to na ni pěkne vidět, jak je z toho unavená, otravena, zdrchana. Já bych se na takovýho typa, co chce doma jen služku vykaslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408

Tak je pracovitý nebo líný? Asi jak v čem, viď? Asi takhle - pro společný život a rodinu je to jedna katastrofa za druhou. Tam je snad všechno, na co by chlap neměl ani pomyslet, natož se tak chovat. Ale jelikož přítele moc miluješ a rozcházet se nechceš, užij si to. Snad ti to dojde dřív, než s dítětem v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
10.2.19 20:09

Nemám doma nic takového, ale podle popisu mi tvůj přítel připomíná Láďu z Výměny manželek, kterou jsem právě teď zkoukla: https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8865
10.2.19 20:10

Nevím, jestli bude schopen smířit se s tím, že když by přišly děti…nebude čas na jeho náladičky a blbé kecy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
10.2.19 20:11

Tak tenhle seznam vem a proberte ho. A budeš to jednak muset dělat často a za druhé ho zapojit. Rodiny si bude vážit, když ji bude spoluvytvářet. A pokud doma věci nedělá, neváží si jich, protože neví, jaká je to práce. A na závěr - proč ho tak rozmazlujes a vše za něj děláš? Ať se pěkně zapojí - domácí práce na půl. Až budeš mít děti, tak se z toho zblaznis a on si utahane ženské stejně nebude vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695
10.2.19 20:13

No…muj tata treba doma nikdy nepomahal, az posledni roky (je mu 52) obcas umyje nadobi, 1× za rok něco uvari nebo vyluxuje, kdyz je v sobotu dopoledne doma. Mamka ma 2 prace (vzdy mela, ale ted je to náročnější) a on proste nepomuze..nenakoupi sam, neuvari, vse musi obstarat ona. Byl takovy vzdy. Na rozdil od toho tveho ale jak padne jaro, tak se presouva ven a maka venku na dvore, na zahradě, na poli..bydli totiz v dome. A taky na rozdil od tveho partnera mamku nikdy nepoucoval, jak ma co delat. To uz je moc..taky nikdy nebyl mamanek. Ale mamku to hodne stve, cim vic toho ted ma, tim vic ji to stve..ale bylo to tak vzdy a nezmeni se to. Spravne rikas, ze nikdo neni ze zlata..kazdy bude mit neco…prala sis ambiciozniho, verneho, romantickeho..mas takoveho, ale v podobe lineho mamanka. Ja chtěla šikovného kutila, ktery se postara o rodinu a bude mu záležet na domacnosti tak, jako mne..tak ho mam, i kdyz nema zadnou školu (ja VŠ) a je nemocny (spondylolyza a spondylolisteza obratle)…a taky jsem kazdou chvili doma sama, protoze porad kuti v dilne :lol: ale kdyz je doma driv nez ja, klidne poklidi, uvari, nakoupi..nevadi mu se mnou delat velký uklid, jet sam na nakup..jde o to, jake jsou vase priority, jak se shodnete v tom, co je pro vas důležité, jak vidite společný život, svatbu, deti, výchovu, postoj k práci a k lidem..pokud tohle klape, tak to ostatni jsou malickosti. Ovsem jestli je tva priorita partner, ktery se bude starat o domacnost podobnym dilem jako ty, tak ti tohle bude lezt na nervy vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
10.2.19 20:17

Ted o nic nejde, ale s detma se z toho zblaznis.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky