Má 2,5letý v jídle moc cukru?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jajvy
2.5.15 12:50

Ma moc cukru?

Chci se vas zeptat, jestli je tento jidelnicek u ditete 2,5 roku v pohode nebo ma moc cukru za den? segra mi tvrdi, ze rozhodne ubrat sladkeho. Snidane-kousek buchty, svacina-jablko, obed-priloha s masem, svacina -banan s hruskou, druha svaca-chleba s necim, vecere-kase nebo ovocny jogurt s rohlikem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merde
2.5.15 12:57

Podle me hruza. Kde je zelenina? Cukru je tam opravdu hodne a co to je chleba s necim? Zda se mi i malo bilkovin

• Citovat
  • Upravit
13119
2.5.15 13:03

Mě to přijde docela dobré, jen bych ubrala jednu z odpoledních svačin a ke chlebu přidala třeba ředkvičky, okurku, kedlubnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.5.15 13:08

Jo samý sacharidy. Nicméně když to srovnám s tou mojí, tak je to krásný jídelníček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
2.5.15 13:09

No uprimne jsem cekala ze napises kinder vajicka a brumiky kdyz jsem cetla „moc cukru“ :D ale zelenina chybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jajvy
2.5.15 13:16

Ne, jinak sladkosti nedavam! Jo a samozrejme davam mleko.Taky jsem zapomnela rajcatka a papriku, ale ne denne. Takze si odpovim sama: neni to tak hrozne, ne? :lol:

• Citovat
  • Upravit
merde
2.5.15 13:28

Podle me je, klasicke levne ceske nezdrave stravovani. Ale podle reakci tady, je videt, ze je to norma.

• Citovat
  • Upravit
5130
2.5.15 13:30

Jestli ti to pomuze tak syn 25m
Snidane- celozrnny rohlik s cerstvym syrem + kousek papriky
Svaca- jablko, piskoty
Obed- to co my…hodne brambor, testovin a masa + vzdy podusena zelenina
Svaca- bily. jogurt + jablko
Vecere- pecivo + sunka, syr, nebo parky, pomazanka…
Behem dne sni tak 10 gumovych medvidku, nekdy lizatko, nekdy kousek cokolady, jogurtove kulicky…
Pije vyhradne vodu a bylinkove caje slaz. medem.
Mleko se snazim nedavat- nedela mu dobre, ale miluje ho…
Cukru mame vic nez vy bych rekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
2.5.15 13:33
@Jajvy píše:
Chci se vas zeptat, jestli je tento jidelnicek u ditete 2,5 roku v pohode nebo ma moc cukru za den? segra mi tvrdi, ze rozhodne ubrat sladkeho. Snidane-kousek buchty, svacina-jablko, obed-priloha s masem, svacina -banan s hruskou, druha svaca-chleba s necim, vecere-kase nebo ovocny jogurt s rohlikem.

Prosím tě, vždyť tam nemá skoro žádný cukr! :mrgreen: Dcera rok a 3/4 je na lentilkách, nanucích a pod…Od chipsů ji musím odhánět (moc to nekupuju, alůe když jo, furt žadoní). Jinak v pohodě, máš to ok. zeleninu a ovoce naše nejí, plive to. Vždy jednou denně dám přesnídávku a do toho nastrouhám 8 piškotů, tak to má na sváču. U první jsme to řešila, teď je mi to jedno…vyrůstá v šťastné dítě. Nejedu tabulkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
2.5.15 13:34
@Voltiček píše:
Prosím tě, vždyť tam nemá skoro žádný cukr! :mrgreen: Dcera rok a 3/4 je na lentilkách, nanucích a pod…Od chipsů ji musím odhánět (moc to nekupuju, alůe když jo, furt žadoní). Jinak v pohodě, máš to ok. zeleninu a ovoce naše nejí, plive to. Vždy jednou denně dám přesnídávku a do toho nastrouhám 8 piškotů, tak to má na sváču. U první jsme to řešila, teď je mi to jedno…vyrůstá v šťastné dítě. Nejedu tabulkově.

Jo, a dávám klasický ovocný čaj, do velké konvice, osladím 2PL cukru a nakapu citron. Prostě klasický čaj. Šmakuje jí. Mimoto taky ovocné pendreky, lízátka atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
2.5.15 13:41

Dala bych místo druhé svačiny jogurt nebo tvaroh (teď v létě do toho klidně maliny, jahody, ale už ne třeba banán, má hodně cukru). Jestli má k druhé svačině chleba se sýrem, Lučinou nebo tak, kousek šunky a pokud jsi myslela přílohou k masu taktéž zeleninu, tak mi to přijde docela v pohodě. Jen prostě 2 ovocné svačiny jsou moc.

Edit: Jo a není buchta jako buchta, třeba ovocný muffin není perník že. Mamka třeba dělá kynutou buchtu s ovocem, ale dá to těsto na 2 plechy, takže těsta je tam 2mm a třeba 2cm rybízu, to jde ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
2.5.15 14:16

@Jajvy napisu ti nas jidelnicek:
Snidane: lupinky s plonotucnym mlekem (bud obyc kukuricne nebo ciniminis nebo chocapic - tak nejak to stridam aby nemel kazdy den to same)
Svacina: vetsinou jeste stale mlecna kase, dnes presnidavka nebo obcas jogurt
Obed: domaci masozeleninka s prilohou
Svacinka: vetsinou jogurt ovocný, nekdy cokoladovy pudink
Vecere: polivka nebo krupicova kase - stridam ruzne polevky s kr.kasi.

A mezi jidlama sem tam neco zobne (napr. pecivo s necim, nebo syr, nebo lupinky do misky apod.)
Vyhimecne sem tam kousicek susenky apod. Ale teda myslim si, ze ma toho sladkeho nas malej taky zbytecne moc..kdyz on nic jinehk nesni a je to uz takhle hubenour. Rak jsem rada aspon za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.5.15 14:22

Syn 27m - snídá pečivo s máslem nebo lučinou nebo žervé se šunkou, sýrem, paprika, rajče nebo mrkev
svačina jen někdy ovoce, většinou jí snídani celé dopoledne
oběd polívka (hodně zeleniny) a masitý oběd (s omáčkou plnou zeleniny nebo orestovanou nebo podušenou zeleninou) jako příloha brambory, rýže, pohanka, kuskus, jáhly, červená čočka…
svačina jogurt, banán, buchta…)
večeře kaše (pohanková, krupičná)
občas mu dám Brumíka, sušenku, oplatek, nějakou sladkost, ale jen když si dávám i já.
Podle mě má cukrů taky až dost, ale zeleninu většinou v jiném stavu než v omáčce nebo v polívce nejí, tak to řeším takhle.. a s ovocem to taky žádná sláva není.
pije jen vodu a kakao.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
767
2.5.15 14:55

Tak ja bych se s nasim jidelnickem musela jit odstrelit. Do roku a pul celkem v pohode, pak zlom a ja jsem dneska rada, ze neco zere. Abych jeste bazirovala na tom, aby mela denne zeleninu… jeblo by mi. A to mam v rodine prezdivku „vyzivovy poradce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
2.5.15 15:19

Dobrý jídelníček…u nás by se žilo jen z jogurtů a lipánků :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie