Má neplodnost mě ničí

16
5.1.14 19:35

Má neplodnost mě ničí...

Od 29 let toužím po miminku…ted je mi 35 let a dítě žádný nemám. Byla jsem mnohokrát těhotná a vždy to skončilo jen velkým zklamáním. Svou touhou po miminku jsem se s manželem natajili. Ted se mi to vrací jak bumerank. Těhotné kamarádky se mi vyhýbají a ty co porodí ani nemluvě…no není se čemu divit, kdo by stál o mou společnost. Nemůžou se semnou podělit o svoje radosti a starosti…je jim to nepříjemný. Po případě mi začnou popisovat, jak užasný je to být těhotna a cítit pohyby miminka…nebo jak hrozný je být těhotná…ty nevolnosti a tak…co jim mam na to říct…co chtějí slyšet…raději jsem se některým, taky začala vyhýbat…je to začarovaný kruh..z kterého není uniku.
Tak jsem se ocitla díky své neplodnosti izolovaná a neštastná.
Manžel je mi oporou, ale ani to mi už nepomáhá.

Příspěvek upraven 08.01.14 v 12:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
5.1.14 19:38

Neplodna asi nejsi kdyz si schopna pocit. V cem je probkem ze dite nedonosis? Zjistili to? Da se to resit? A kamaradky se neumi bavit o vecech jako driv? Ted uz jen o detech?

• Citovat
  • Upravit
6257
5.1.14 19:42

Taky si říkám, nevím podstupovala jsi nějaká větší odborná vyšetření? věk je pořád dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
5.1.14 19:43

Ahoj. A co všechno jste vyzkoušeli? Byli jste někde? Jinak Tvé pocity znám…Nám než se narodili děti a taky to trvalo hodně dlouho…,tak jsem ty pocity měla stejné, až na to, že já vždycky se s kamarádkama bavila, vyslechla je, bolelo měto, ale pobrečela jsem si až doma. A jsem ráda, protože jsem kamarádky neztratila…Zkus to, klidně jim řekni, jak tě to momentálně bolí, ale přej jim to.Ony za to nemužou, že jsou těhotné…a ty momentálně ne. Neboj, dočkáš se, ale musí se někdy podstoupit hooodně dlouhá cesta. Držim palečky at se brzy zadaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.1.14 19:44

Ahoj, myslím, že kamarádky se ti vyhýbají, protože ti třeba nechtějí nějak ubližovat.. Třeba mají pocit, že kdyby s tebou seděli s pupíkem u jednoho stolu, tak by to mohlo být tobě nepříjemné..
Zkus jim dát najevo, že to tak není.. Nebo je?
Další věc, byla jsi na umělém oplodnění, nebo proč jsi miminko nikdy nedonosila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
5.1.14 19:45

@Emma8 znám to, prožívala jsem to…ale i já se dočkala, ale pokud si počala, dá se problém řešit(IVF, PGD), jen to nevzdat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
5.1.14 19:50
@Lejaa píše:
Ahoj, myslím, že kamarádky se ti vyhýbají, protože ti třeba nechtějí nějak ubližovat.. Třeba mají pocit, že kdyby s tebou seděli s pupíkem u jednoho stolu, tak by to mohlo být tobě nepříjemné..
Zkus jim dát najevo, že to tak není.. Nebo je?
Další věc, byla jsi na umělém oplodnění, nebo proč jsi miminko nikdy nedonosila?
:palec: přesně na to jsem se taky chtěla zeptat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
5.1.14 19:54

Tak my už jsme jedno mrně vybojovali, nicméně neřekla bych, že je to o něco jednodušší - kamarádky s dětmi mě nechtějí trápit a těžko se jim vysvětluje, že ikdyž bojujeme o druhé, nedělá mi problém zanadávat si na to první. A ty toužící bezdětné zase nechci trápit já :D pomáhá o tom s nimi na férovku mluvit že někdy to bolí, jindy ne, že si člověk sice pobulí, když kamarádky předbíhají ikdyž jim to samozřejmě přeje, ale bulí ikdyž před ním těhotenství tají, aby neubližovaly. Ikdyž já už dávno nebrečím, šetřím síly :jazyk:

Myslím, že všechny moje kamarádky obecně chápou, že to bolí, ale nikdo to nemá lehké, já bojuju s neplodností, kamarádky se trápí zase s něčím jiným, nejsem ublížená… Aby chápaly, jak přesně se cítím, to po nich nechci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.1.14 19:54

@Emma8 problém nebude v tom, jestli si kamarádky uvědomují Tvojí bolest. Problém je, jak k tomu Ty přistupuješ.. Ono je neplodných víc, ale neznamená to, že nebudu kámoškám přát děti a pod, víš :think: chce to zapracovat na sobě. Určitě se můžeš radovat s nima, nemusí to pro Tebe být jen nepříjemné. Zapracuj na sobě, na svých pocitech. Jinak neplodnost je neschopnost otěhotnět, u Tebe asi problém jiný :think: zjišťoval dr, co a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.14 19:58

Já jsem taky izolovaná. Manžel mi to už říkal, že se hrozně stranim společnosti. Taková jsem nebývala. A vim, že je to neúspěchama, trápením.

• Citovat
  • Upravit
12651
5.1.14 19:58

Měli jsme to stejně, nakonec řešili medicínsky a díky tomu máme syna. Napiš klidně SZ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
5.1.14 19:59

Je to možná hnusný, co teď napíšu a fakt se za to předem omlouvám, ale napsat to musím. Nevím, co všechno jste podstoupili za vyšetření a jak jste na tom tedy zdravotně, ale znám takovou jednu dvojici, která se 12 let pokoušela o miminko, ta holka byla těhotná snad 10×, ale nikdy bohužel ne déle než 3,4 týdny. A víš co nakonec každému pomohlo k vlastnímu potomkovi? Změna partnera. Oni se nakonec rozvedli a okamžitě a to doslova měli do roka každý své miminko, ale s jiným partnerem :nevim: :?

• Citovat
  • Upravit
1403
5.1.14 20:05

Mé kamarádky mají každá aspon po jedno děcku a některé i více (některé mají děti i velké už-ty starší) ale ŽÁDNÁ znich neni SNAŽILKA jako já a jak to snášim? Nijak kamarádky semnou o svých radostech mluví normálně ale probírají semnou i všeljaká jiná témata a podporují mě abych byla silná a jsem za to moc ráda kdyby mě brali za chudinku za tu co nemuže mít děti tak bacha ani slovo o plínce tak by mě to ranilo víc :-( naučila jsem se stím žít asi to tak má být a jak už jsem psala nikdo nám za to nemuže musíme být silné a vydržet!!! Rozhodně se nestarnit kamoškám copak za to mohou :( zapracovala bych na sobě. U mě měli náznaky jako začít větu a zmlknout když si uvědmily že by mě to mohlo ranit ale hned jsme reagovala at mluví dál (nechtěla jsem být za tu "která je chudinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
5.1.14 20:07

@koprovka89 Slyšela jsem o to že i když žena je plodná a muž taky tak prostě si spermie s vajíčkama nesednou (nesnesou se)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.1.14 20:14

Samozrejmě, že se lečím. Rozhodně jsem se nesnažili okatě. Ani nechci, aby mě někdo litoval. Ani si namyslím, že bych zhlížela nenávistně po těhotných a nechovala miminka.
Jen jsem neštastná. Nemám už prostě sílu…
Jestli jsem neplodná…dělohu mam…byla jsem několikrát těhotná. Mám odstaněné oba vejcovody po GEU, ukončené těhotenství pro VV v 13 tt…samovolné potraty. Mám za sebnou 2 IVF…špatně jsem reagovala na stimulaci…měla jsem jen dvě vajíčka k oplodnění. Nic z toho nebylo.
V lednu jdu na 3 IVF a pak už jen dárkyně. Byla nám doporučena.
Jsem prostě neštastná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital